Гадния лакът :(

06.11.07
12:41

Хора помагаите,че вече положението става доста неприатно за мен.От 4 октомври не съм правил тренировка за ръце заради просволутия гаден лакат на лявата ръка.Ще започна от самото начало на историята,а именно след тренировката на 4 октомври усетих неприатни болки при разгъване и свиване на лявата ръка в областа на лаката :(на другия ден отидох на тренировка да правя рамо и гръб с надеждата,че с малко по добра разгрявка нещата ще се получат но за съжаление нестана така:(Затова реших да си почина 3-4 дни  за да не взема пък да влоша още повече травмата.Но както разбирате и след тази почивка болката неизчезна.Отидох при личния лекар и тои ми предписа DEEP RELIEF(едно прозрачно гелче за мазане именно на такива проблемни зони)и ми каза че при редовно нанасяне болката ще изчезне до 10-тина дни.ДА ама НЕ! :( :(Вече един месец не ми минава и направи полудявам,е не е като в началото но пак е проблем...другите мускулни групи успявам да ги тренирам със повишено внимание и добра разгрявка на именно тази зона(по 3 серии с по 35 повторения лицеви опори със събрани ръце).Та помагате моля че вече неиздържам  :ahhh:

Темата беше редактирана от Георги Гайдов на 29.11.07 21:02.

PH

06.11.07
14:29

ами мога само да те посъветвам да идеш още утре на личния и да му поискаш направление за опртопед или физиоперапевт и двете ще ти свършат работа ама първо иди на ортопед може да си възпалил лакътя и ако е така сега е момента да идеш защото след  първия месец се влошава отивай да ти напраят снимка и да видят кво има аиде успех.

06.11.07
19:04

Почти не познавам хора, които нямат проблеми с левия лакът.  Пукане, скърцане, хрупане, болки - всеки се оплаква от нещо свързано с лактите (и най-вече при левия).

Пролетта имах доста сериозни болки в цялата лакътна област - не само по време на тренировки, а и през останалото време. Имаше период от няколко дни, в които почти не можех да си ползвам лявата ръка. Дадох си малко почивка, мазах го с разни мазила и след това го пристягах с ластичен бинт по време на тренировките. С течение на времето, болката отшумя от самосебеси, но не мога да кажа, че в момента е безпроблемно. Все още пука при изпълнение на френска преса, но не е нищо особено. По-скоро дразнещо, отколкото болезнено.

Хората са го казали:  NO PAIN - NO GAIN.

29.11.07
20:59

Мерси за съветите и информацията.За мое съжаление все още травмата ми е на лице.Дадох си почивка 5 дена мажаго със DEEP RELEAF всяка вечер  но неще да се махне понамаля но още я осещатам и направя ли една 2 серии за бицепс или трицепс се влошава и направо незнам вече! :( Пробвах и със лащичен бинт но не помогна.Мисля от понеделник пак да почна да тренирам,че неиздържам вече и много се нервирам.Ще блъскам за вскички други групи само не и за ръце,или пък само дясната колкото да не ми губи тя форма поне.Офф незнам и аз вече,ако някои може да ме посъветва как да подходя към проблема без да трябва да си давам по дълга почивка,ще съм му много благодарен.

NA

29.11.07
23:04

Това ми беше втората по-сериозна контузия отпреди години след кръста. При това точно на лявата ръка. Мен ме оправи това мазило, китайското, което има много силен мирис и се разнася из цялата къща :). Нямам представа как му беше името, не знам да съм и питал тогава, но си спомням отлично, че моментално ми притъпи болката, а след няколко дни си вдигах щанги като пич. Ако някой се сеща за какво говоря, да конкретизира с име, то е много известно и масово, всеки китаец го има и все ще се намери на Илиенци (или Чайна таун в София).  :cheese:

Мнението беше редактирано от Nacionala на 29.11.07 23:06.

30.11.07
09:45

Не знам в какво точно се изразява проблема, диагностицирането е лекаря. Има едно съчетание между 2 мазила, които се продават във ветеринарните аптеки - камфорсилицилова паста и антифлегмин - смесват се 1:1 и се намазва мястото. Ако става дума за някакво разтежение на сухожилие, изкълчване, леко възпаление - ПОМАГА! И все пак, ако има ясно изразена и непрестанна болка, наистина ходенето по мъките (лекари) е изхода. Но принципно, наистина почти всеки, занимаващ се с тежести има (или е имал) проблеми с лакът, че и с доста други работи.

10.12.07
20:08

Е хора днеска си направих тренировчицата за ръце и съм много на кеф :D :)) :) Болката мина от самосебеси макар и доста бавно.Интересното беше че тренирах със същите упрежнения и килограми с които тренирах за последно и  всичко премина отлично :) Мислех си,че ще осетя някакво изоставане при тази м.група но за щастие не беше така.Аиде за са,че е време да вкарам последното ядене за деня :Д

10.12.07
21:13

Ааа,не бързай да се радваш.След почивка болката минава.Обаче след 4-5 тренировки ще имаш същия проблем.Налага се намаляне на килограмите.От което пък си разваляш формата.И чаак след 3-4 месеца  идва адаптирането.Ако спреш скотовото и френското може по-бързо да стане.

ТЮ

10.12.07
22:53

Амии.. аз имах проблем с лакътя и се бех насрал направо, но след 1 седмица го нямаше, :)

13.12.07
13:37

Гледай само да не си я направиш хронична, че тогава вече ще видиш зор. А както не я оставяш да отшуми... Какви са тия загрявки 35 лицеви със събрани ръце? С такова натоварване на лактите при травма нищо добро няма да излезе...

06.01.08
16:02

Май всеки втори има проблем с левия лакът :).

Аз след една многа яка изцепка с големи тежести си причиних травмата. Но при мен имаше и друго.. явно по принцип този лакът ми е проблемен.. при всякакви упражнения за лакът при които ръката ми няма странична опора изпитвах много силна остра болка.
Та след контузията пробвах различни мазила... болката ту отслабваше, ту се засилваше. След един цикъл с диклак мазило и хапчета болката поотмина.
Сега го мажа леко превантивно преди всяка тренировка с диклак като след това провеждам тренировката с ластичен “чорап”.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1