21.12.04
16:23
Здравейте. Интересувам се дали може да ми дадете някакви алтернативни упражнения на придърпване на хоризонтален скрипец, на придърпване на вертикален скрипец, трицепсово сгъване на скрипец и на бедреното сгъване и разгъване, които да садързат само сложните фитнес уреди лежанка (с полу лег и обратен лег), лост и дъмбели. Ако не ви идват идеи за такива упражнения,може да ми дадете направо една програма за начинаещи с тези уредчета. Имам толкова малко уреди,защото си тренирам в къщи,но спестявам от закуски и към 14 май 2007 се очаква да си купя гладиатор :wink: . Благодаря предварително.
Ще карам подред:
1. Вместо хоризонтален скрипец, можеш да правиш чукове на лежанката, прав или гребане с единия край на щангата.
2. За заместване на вертикалния скрипец имаш нужда от лост (за набиране)
3. За трицепс - кикбек, тилни опори
4. Бедрено сгъване - сиси клекове
5. Бедрено разгъване правих с дъмбел/и закачени на крака/та. Много импровизация и месец-два докато свикна но после си беше екстра и имаше ефект.
6. Знам, че ще ме питаш какво е сиси клек, ще то отговоря, но не веднага, че обяснението е едно...... :D
7. Като спестиш за гладиатор, ходи и си купи още тежести за щангата и/или стойка за клек :wink:
8. Успех
Първо благодаря за информацията. Аз повечето упразнения само съм ги чувал, но предполагам, че ще ги намеря на сайта. Явно сиси клековете ги няма, такаче търпеливо ще си чакам някой път като имаш време да ми обясниш.
А що се отнася до гладиатора в изчисленията са вкючени разходите за тежести и хранителни добавки :wink: .
Сиси клека- заставаш прав с висока (поне 7см) подложка под петите. Държиш се за нещо да не паднеш. Забележи - клякаш без да се сгъваш в таза. Велико упражнение (след като свикнеш).
Дали се разбира нещо от обяснението? :roll:
Като обясни се сетих, че са ми показвали подобно нещо, но то си беше най обикновено клякане с щанга, само че под петите си имаше подложка. А и не ми е ясно как може да клекнеш без да се сгънеш в таза. Смисъл само в колената се сгъваш нали? И ако да как :shock: ? Другото което е как да си подържам щангата като трябва да се подпирам (това може и да намеря начин, но за горното съм много озадачен)?
Първо (явно не съм го споменал :oops: ), без щанга се кляка.
За няколко тренировки се свиква. Първоначално не става без да се държиш за нещо. Значи правилно си разбрал. Опитай (още сега, ако искаш) и ще видиш как е.
Тези клекове с какво спомагат и какво развиват и като се свикне неможе ли с щанга после ?
Мисля, че ми стана обсолютно ясно само още едно въпросче. Само и единствено в колената ли се свиваш или и в кръста. Иначе го пробвах, това което си мисля, че е, но ми се видя супер невъзможно да се направи това без да се подпираш. Иначе много напряга предната част на бедрото.
[quote author=“MERLINss”]Мисля, че ми стана обсолютно ясно само още едно въпросче. Само и единствено в колената ли се свиваш или и в кръста. Иначе го пробвах, това което си мисля, че е, но ми се видя супер невъзможно да се направи това без да се подпираш. Иначе много напряга предната част на бедрото.Написал го е
Забележи - клякаш без да се сгъваш в таза
Упражнението сисиклек товари зверски цялото бедро. Хубавото му е, че товари също вътрешната и задна част на бедрото (ако си го усетил отпред само, значи не си го направил както трябва, но не се притеснявай, ще свикнеш). В тази връзка, може да замести бедреното сгъване. Повтарям - не се сгъваш в таза. Затова е и високата подложка, да не паднеш. Затова е добре и да се държиш за нещо.
Ще продължа след малко...
Това ще го пробвам със сигурност в следващата тренировка за крака щом товари задната част на бедрото там искам да ударя
Продължавам отдолу (не беше много малко, ама какво да правя :D )
Всъщност остана за тежестите само да допиша. Да, може да се използва тежест, след като си овладял добре техниката. Само че, поради естеството на движението, не се използва щанга, а диск, който се държи притиснат до гърдите. Аз лично, тежест не съм използвал, просто трябва да си супер силен, за да направиш повече от 20 чисти, бавни повторения (или супер лек, може би)
Поздрави!