24.09.05
12:01
Някой да знае колко гр протеин, въглехидрати и мазнини има на 100 гр. мусака?
Темата беше редактирана от Георги Гайдов на 14.12.07 22:00.
24.09.05
13:37
#1
Ами зависи ...един я прави с повече месо, друг с повече картофи...
сметни съставките поотделно...
24.09.05
13:45
#2
haahhaha е за това нямаше да се сетя! Мерси, Sportex!
24.09.05
14:04
#3
haahhaha е за това нямаше да се сетя!
Лека ирония долавям. :lol:
24.09.05
14:05
#4
Не, не беше иронично :D Ще свърши работа :wink:
Ще бъдеш ли така добър да споделиш и с по-мързеливите :-) резултатите от пресмятането ти . Знам, че няма да е точно, но все пак една насока....
Брой и олиото, с което намазняваш тавата :-)
14.12.07
09:45
#6
Абе нз ама в каимата има мазнини а пак картофите ваглехидрати !!Не е ли кофти да сачетаваме мазнини и ваглехидрати в 1 ядене !!
В основен период не е проблем да се яде мусака чат-пат.Като има мусака по половин тава оправям
казано от ivo_the_monster на 14.12.07, 09:45:
Абе нз ама в каимата има мазнини а пак картофите ваглехидрати !!Не е ли кофти да сачетаваме мазнини и ваглехидрати в 1 ядене !!
Прости въглехидрати + мазнини(ненаситени за предпочитане) забавят усвояването на първите. Не само, че е хубаво да комбинираме мазнини и въглехидрати, но и е задължително, ако искаме да поддържаме нивата на инсулина по-ниски. Така се получават парадокси като диетичния сладолед. Този, без много мазнини е по-вреден от нормалния ;)
А относно мусаката е повече от ясно. Зависи колко картофи и кайма има, зависи какво има в каймата ;)
14.12.07
19:24
#9
Много хора говорят за популяранатъа комбинация на мазнини+ газирана напитка ( наппример в заведенията за барзо хранене) колко се палнеело от нея !! а газираната напитка си е прост ваглехидрат !!