На каква възраст най-късно мога да започна фитнес?

14.12.07
09:08

Привет на участниците във форума! Интересува ме има ли възрастова граница за начало на фитнес упражненията? До сега не съм се занимавала, но имам нужда от нещо такова. Сега съм на 56 години - май малко старичка за форума, но пък добре запазена. Няма нужда да свалям килограми, а по-скоро упражнения за поддържане на тонуса. Дали да се насоча към фитнеса или да избера друг спорт?

Можеш. Само трябва да гледаш да не се претоварваш и да избягваш някои упражнения които на твоята възраст биха имали негативен вместо позитивен ефект. Работи или с треньор или се информирай максимално преди да влезеш в залата.

14.12.07
09:42

Благодаря за чудесната поговорка. С воля съм се заредила (поне така си мисля).
Наистина ще ми трябва по-специална програма. Прочетох няколко предложения за поддържащи програми във форума, но ми изглеждат доста натоварващи и малко се поуплаших. Колко начесто и с каква продължителност трябва да са заниманията ми в началото?

Два до три пъти седмично като тренировката включва упражнения с тежести в началото и лека аеробна работа в края. Под “тежести” не разбирай нещо страшно :) И 2 кг. е тежест която може да натовари човек.

14.12.07
10:42

Във форума срещам доста думи, свързани със специфична терминология, която ми е непозната. Къде мога да прочета нещо по въпроса, за да съм в час?

15.12.07
11:08

Мисля,че търсачката в изданието ще ти е от полза.

15.12.07
12:17

Браво на дамата! Наистина се радвам! Няма от какво да се притеснявате! На мен най-възрастният ми клиент в момента е точно на 62 години! Тренираме си леко, раздвижваме се и жъне резултати!

Смело напред! :)

Още веднъж, радвам се за волята и желанието от Ваша страна!

15.12.07
19:22

Да, браво и от мен за активността.

Според мен фитнес е добро решение. Един сериозен тренъор и нещата ще потръгнат. Но няма ли да ти е по присърце, някакви народни или дриги танци например?  Познавам ваши връстници които се занимават и доста им допада.

Обновявам мнението, защото намерих клип на 86 годишна жена, която е започнала да тренира с цел да се пребори с остеопорозата/голяма част от жените след критическата имат подобен проблем/
http://youtube.com/watch?v=UAUQd1xfyPs&feature=related

Мнението беше редактирано от tpd на 16.12.07 11:04.

17.12.07
08:10

Чувствам се по-сигурна сега и не се притеснявам толкова от годините си. Колкото до народни танци, те май изискват друга нагласа. Да си призная, досега не ми е идвало на ум за танци. На мен ми трябва общо тонизиране, стягане на коремните мускули, укрепване на гръбначния стълб и като резултат - по-висок дух. Ако запиша танци не знам дали ще се развиват мускули или е просто приятно прекарване на времете..

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1