13.12.07
17:31
Въпросът ми е следният .. някой някога пил ли е някакви добавки като Гинко-билоба или нещо от тоя сорт ?:) и може ли да ми препоръча нещо по-ефикасно например ?:)
13.12.07
17:39
Гинкго билоба
Лецитин в по-големи количества - 3-5 грама - препоръчвам този на NOWFoods
Vinpocetine
Bcomplex - NOWFoods
... Имаше един продукт на Синтрах, но не се сещам за името му.
Единствената комбинация, която ми гарантира 95% отличие за Висшето ми е: :)
1) Фитин
2) Гинко билоба
3) Ментат
4) Упсарин
5) Фенилаланин
6) Б-стрес комплекс
7) Много риба
8) Много вода
9) Глутамин
10) ZMA
Скъпо излиза, но споменът от материала остана и до ден днешен в главата ми. ;) :) Успех на изпитите и без преписванки, ей ;)
13.12.07
22:30
1) Фитин
2) Гинко билоба
3) Ментат
4) Упсарин
5) Фенилаланин
6) Б-стрес комплекс
7) Много риба
8) Много вода
9) Глутамин
10) ZMAСкъпо излиза, но споменът от материала остана и до ден днешен в главата ми. ;) :) Успех на изпитите и без преписванки, ей ;)
Ех, блазе ви на такива хора, на които специалността ви е/е била интересна.
Когато аз следвах, в една от най-натоварените сесии вземах Фитин. Не защото съм малоумна или не мога а запомня 20 теми, а защото имах сериозно натоварващо ежедневие и никаква почивка. После, обаче, имаше интересни последствия - известно време нищо не помнех, сякаш стана по-зле от преди :lol:
Ако не ти представлява трудност да запомниш има-няма 20 урока, най-добре е нищо да не вземаш. Пий повечко водичка, спи достатъчно, яж шоколад с ядки, после тренирай да се оросяваш и си ти!
става ли гинковин и ментат да се вземат едновременно или е по добре само едно от двете ?
Тука май е темата за лудите гении. :)
Аз също съм го обмислял този аспект и пробвах:
- Добър Вит Б - Милгама
- Фитин
- Бирена мая
Но ческо да ви кажа, нищо не може да ви помогне ако целенасочено не се концентрирате сами. Знанията няма да се пръкнат от само себе си.
Следващия ‘удър’ мисля да го направя с:
- Вит Б
- Фитин
- Бирена мая
- Гинкобилоба
- ЗМА
Но главното си е бачкане...
И е важно да се подчертае, че действието на някои от тия неща е ДОСТА КОЛЕБЛИВО. Например Фенилаланина, може да предизвика сънливост и умора, при определени условия. Така че... надрусай се преди изпит, като се надяващ да си пушка, а накрая да заспиш прав, голям базик ще падне. :) :)
Мнението беше редактирано от tpd на 14.12.07 22:51.
Аз съм на Гинко Билоба/на Scitec/ от месец,но нещо не се получава очаквания разултат.Въобще не мога да се концентрирам.
Мнението беше редактирано от Zlatina на 15.12.07 11:25.
18.12.07
14:27
Ако си взема Гинко Билоба дали ще ми помогне да запомням повече и да се концентрирам по-добре? Няма ли опастност организмът ми да свикне с него и след като го спра, въобще пък да не мога да се концентрирам?
Мнението беше редактирано от diavolo_vam на 18.12.07 14:31.
Въпросът ми е следният .. някой някога пил ли е някакви добавки като Гинко-билоба или нещо от тоя сорт ?:) и може ли да ми препоръча нещо по-ефикасно например ?:)
Пирамен,това е лекарство за оросяване на мозака...
19.12.07
21:46
И на мен скоро ми предстои сесия , въпроса ми е от къде мога да си взема Фитин и горе долу на каква цена е ? :)
Аз когато вземам глутамин в по-високи дози, усещам че концентрацията ми силно се засилва. Първо това ми направи впечатление, после прочетох случайно че глутамина има и такава функция (дава газ на мозъка :) ) Но ако не спортуваш, не знам дали е уместно да вземаш глутамин. Знам, че като се повиши белтъчното хранене се повишава и амоняка в уреята, което не е мн хубаво, така че ако само учиш без да транираш, незнам дали глутамина ще е най-доброто предложение.
26.03.09
11:22
Значи момчета и аз скоро съм в сесия...прочетох всичките ви постове обаче...моя проблем е че не съм в България ии нито едно от по-силните неща немога да намеря. Засега съм си взел добавките само (ZMA, вит Б и Гинко Билоба). Фитин немога да намеря, mentat също за vipocetine ми искат рецепта....
Някои да даде идеят с какво да ги заместя или примерно какво е главното деистващо вещесто на Фитин-а за да го потърся в други продукти.
12.09.16
00:23
1) Фитин
2) Гинко билоба
3) Ментат
4) Упсарин
5) Фенилаланин
6) Б-стрес комплекс
7) Много риба
8) Много вода
9) Глутамин
10) ZMAСкъпо излиза, но споменът от материала остана и до ден днешен в главата ми. ;) :) Успех на изпитите и без преписванки, ей ;)