Зима...качване на чиста маса!?

14.12.07
15:24

Значи идеята ми е следната, да започна да качвам чиста маса сега, и примерно към началото на април да започна да чистя, искам да попитам какви добавки да взимам(няма значение цената) за максимален ефект, нямам здравословни проблеми и непоносимост към добавките. Аз ще си съставя прогрмата за обем и маса. Също съставките искам да дават обем(е без да задържам огромно количество вода). Надявам се някой да отговори пълноценно на въпросите ми, защото наистина ми е важно.

14.12.07
15:38

Идеята ти е хубава като цяло,че искаш да качваш маса.Само,че най-важно е храненето.Добавки за 1000 лв да си земеш,няма да има файда,ако храненето не ти е на ниво.Няма нито прахче,нито хап,които да заменят правилното хранене.
Добавките са ти най-малката грижа.Не е проблем да ти изброя 5 неща и да си ги купиш,но няма да има ползва,ако не е изпълнено това по-горе.

14.12.07
17:31

казано от Финдо на 14.12.07, 15:38:

Идеята ти е хубава като цяло,че искаш да качваш маса.Само,че най-важно е храненето.Добавки за 1000 лв да си земеш,няма да има файда,ако храненето не ти е на ниво.Няма нито прахче,нито хап,които да заменят правилното хранене.
Добавките са ти най-малката грижа.Не е проблем да ти изброя 5 неща и да си ги купиш,но няма да има ползва,ако не е изпълнено това по-горе.

Напълно е прав цялата работа е в храненето.Няма вълшебно хапче, хранителна добавка или каквото и да било което да замести храненето.

Човека ако го интересуваше храненето щеше да пусне тема там. Отговорете му на въпроса и чак тогава ако искате вмъкнете това пояснение.
Зависи колко пари мислиш да отделиш. Суроватъчния протеин ти е задължителен. Един креатин към него(няма да задържиш вода спокойно) съчетан с трибестан + ZMA или орнитин + аргинин, качествени витамини задължително и едни BCAAs. Вече глезотийките също може да си ги вземеш - казеин за преди лягане, азотен бустер, ензими за по - добро усвояване.

15.12.07
10:15

Аз с храненето съм на ясно, в момента не тренирам но преди когато го правех редовно ми отиваха по около 20лв на ден за храна. Ядях изцяло пилешко/телешко/риба, млечни продукти, пълнозърнест хляб( и то много малко с 1 хляб изкарвах по 3-4 дни), зеленчуци, плодове и задължително сутрин по 1-2 кисели плода.  Искам да знам какво точно да си взема и как да го пия и съчетавам за да има още по-голям ефект? Да подчертая на 18 години съм.

Мнението беше редактирано от Ten на 15.12.07 10:17.

16.12.07
11:28

Някой да даде по-подробно приемането на добавките?

16.12.07
11:39

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/4544/
Прочети тая тема.
Жоре,давам това пояснение,щото ако хрананта не му е наред,ще пусне тема тия и тия добавки са боклуци,няма ефект и т.н.
Към автора:Протеина си го зимаш форевър,Креатин+Глутамин

16.12.07
17:29

Основни :
Протеин -  изолат за след трен и казеин или яйчен за преди лягане
Аминокиселини - комплекси или бцаа или и двата :)
Витамини
Минерали- най вече ЦМА преди лягане но да няма 2 часа преди това прием на калций
Креатин - най добре кре-алкалин ( не задържа вода и няма нужда от зареждане )

Други:
Азотни бустери - ако са само азотни бустери няма проблем но ако има и креатинова матрица изключваш креатина като отделна добавка
cell volumization продукти - най различни са няма 2 еднакви :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1