17.12.07
17:22
висок съм 182, тегло 71 кг,......протеинът е на Нутрим и си го взех днес, 500 г....мисля да го вземам за възстаноявяване след тренировка (или плуване или лицеви упори вкъщи - редувам ги всеки ден като неделя ми е почивен, а понякога и два почивни) ...имате ли добри впечатления от него?...поне първите впечатления са ми че вкуса му не е много добър и се пие само ако се разбърка с миксер както препоръчват...иначе става на парцали ако го разбъркваш с лъжица....аз си взех вкус Малина
Темата беше редактирана от swim_fan на 17.12.07 17:24.
17.12.07
17:39
казано от swim_fan на 17.12.07, 17:22:
висок съм 182, тегло 71 кг,......протеинът е на Нутрим и си го взех днес, 500 г....мисля да го вземам за възстаноявяване след тренировка (или плуване или лицеви упори вкъщи - редувам ги всеки ден като неделя ми е почивен, а понякога и два почивни) ...имате ли добри впечатления от него?...поне първите впечатления са ми че вкуса му не е много добър и се пие само ако се разбърка с миксер както препоръчват...иначе става на парцали ако го разбъркваш с лъжица....аз си взех вкус Малина
Аз ползвам същия, но с вкус на млечен шоколад, който определено е много добър. Пробвал съм го и с вкус на банан (също добър), с малина по принцип не ме блазни и не мисля да си взимам някога. Според мен си избрал най-кофтия вариант, но това е въпрос на вкус. Относно самият протеин - аз съм доволен от резултатите и от това как се чувствам. Тук ще срещнеш много хора, които не одобряват българските добавки, съдейки по това, което съм прочел, тъй че не очаквай много положителни отзиви за продукти на Нутрим, Биогейм и т.н. ;)
nacionala, взех Малина защото нямаше друг в аптеката ;) .....тва Стара Загора е ебаси умрелия град откъм снабдяване с разнообразна храна и добавки....сори за офтопика ама скоро си търсех извара различна от “Кукери” - да речем “Дядо Либен”...е , няма и няма....обиколих целия град....с тоя протеин същата работа....влезнах сигурно в 20 аптеки и намерих само в една и то последната кутия...мноооо зле
17.12.07
17:54
казано от swim_fan на 17.12.07, 17:47:
nacionala, взех Малина защото нямаше друг в аптеката ;) .....тва Стара Загора е ебаси умрелия град откъм снабдяване с разнообразна храна и добавки....сори за офтопика ама скоро си търсех извара различна от “Кукери” - да речем “Дядо Либен”...е , няма и няма....обиколих целия град....с тоя протеин същата работа....влезнах сигурно в 20 аптеки и намерих само в една и то последната кутия...мноооо зле
Аз си го взимам от две места - Билла и от специализиран магазин на Нутрим, който ми е сравнително близо. В Стара Загора си имате Билла, тъй че отиваш там и си взимаш с вкус на млечен шоколад. ;)
Освен това, ако няма в аптеките, можеш да си поръчаш, ще ти доставят.
Мнението беше редактирано от Nacionala на 17.12.07 17:55.
Ами не влизай в аптеки, има си магазини за хранителни добавки.
Абе при толкова добавки как са спряхте на Нутрим е .... че и с поръчка на всичкото отгоре ...
17.12.07
19:07
казано от vaskotoo на 17.12.07, 19:02:
Абе при толкова добавки как са спряхте на Нутрим е .... че и с поръчка на всичкото отгоре ...
Очаквах да прочета подобно мнение, явно за някои е важно да се гони бройка в този форум...
17.12.07
19:09
казано от Nacionala на 17.12.07, 17:54:
Аз си го взимам от две места - Билла и от специализиран магазин на Нутрим, който ми е сравнително близо. В Стара Загора си имате Билла, тъй че отиваш там и си взимаш с вкус на млечен шоколад. ;)
Абе кво го пиете тоя нутрим аз като си го разтварях и щях да повърна той не се разтваря а става на каша и го хвърлих в кофата!
17.12.07
19:13
казано от Mothefucker на 17.12.07, 19:09:
казано от Nacionala на 17.12.07, 17:54:
Абе кво го пиете тоя нутрим аз като си го разтварях и щях да повърна той не се разтваря а става на каша и го хвърлих в кофата!
Въпрос на вкус, пием го, толкова.
Национала, ...да, имаме Билла, но ми идва доста далече, защото идва доста встрани от широкия център....ама ако се наложи и там ще ходя :), мерси че ме подсети...и с поръчка от аптека става, не се сетих....пфу, тая малина нещо не ме кефи, ама ще го изпивам няма начин
за тези които оплюват Нутрима, пийте си вносните и оставете нас да си пием каквото поискаме, ......да, знам че е по-некачествен най-вероятно, но пък има едно голямо предимство - доста по-евтин....а и все още не съм видял черно на бяло някакво изследване от ХЕИ или някоя лаборатория, което да очерни Пюър Уей Про 85....както стана с Про Голд 90…така че ми говорете с факти, а не каквото сте чули от тоя и оня
казано от Nacionala на 17.12.07, 19:07:
Очаквах да прочета подобно мнение, явно за някои е важно да се гони бройка в този форум...
В грешка си ... не гоня бройка аз ... щом го казвам значи има защо .... ама пийте си го ... ваша работа
17.12.07
19:49
казано от vaskotoo на 17.12.07, 19:45:
В грешка си ... не гоня бройка аз ... щом го казвам значи има защо .... ама пийте си го ... ваша работа
Кажи защо, тъй като с това първото дефакто нищо не казваш, а се заяждаш. Имай предвид, че не всички могат да си позволят всякакви добавки, тъй че едно такова изказване можеше да си го спестиш. Просто кофти реакция...
казано от MOHCTAPA на 17.12.07, 17:54:
тия магазини защо така не ми вдъхват доверие, :roll: .... точно до работата ми има един...обаче продават само вносни....и продавачите са едни неебавки, като влезна и трябва да се чувствам неудбно че съм му нарушил спокойствието и хармонията....гледа ме някакъв с надменен поглед....и един път не видях клиент в магазина, а минавам доста често и цялата им витрина е стъкла и се вижда идеално....тия добавки трябва да са се вмирисали и вкиснали сигурно...в Била и аптчената мрежа имам повече доверие
казано от swim_fan на 17.12.07, 19:50:
тия магазини защо така не ми вдъхват доверие, :roll: .... точно до работата ми има един...обаче продават само вносни....и продавачите са едни неебавки, като влезна и трябва да се чувствам неудбно че съм му нарушил спокойствието и хармонията....гледа ме някакъв с надменен поглед....и един път не видях клиент в магазина, а минавам доста често и цялата им витрина е стъкла и се вижда идеално....тия добавки трябва да са се вмирисали и вкиснали сигурно...в Била и аптчената мрежа имам повече доверие
По принцип хранителна добавка е най-добре да си купиш от специализиран магазин, а не от аптека или от била. Сериозните магазини(не само за хранителни добавки) нямат нищо общо с тоя дето говориш за него(ако е така сигурно ще фалира скоро) ,така че явно не си улучил магазина.
казано от Nacionala на 17.12.07, 19:49:
Кажи защо, тъй като с това първото дефакто нищо не казваш, а се заяждаш. Имай предвид, че не всички могат да си позволят всякакви добавки, тъй че едно такова изказване можеше да си го спестиш. Просто кофти реакция...
Така е ... аз не претендирам с пари ... и аз съм пил Нутрим ...
1.Тази невъзможна разтворимост на протеините им не е нормална ....
2.Има доста изследвания на тяхни продукти които не отговарят на съдържанието...
Направил съм избор да не пия Нутрим ... от всичко тяхно коет съм изпил само креатина имаше ефект ...
17.12.07
20:42
казано от vaskotoo на 17.12.07, 20:34:
казано от Nacionala на 17.12.07, 19:49:
Така е ... аз не претендирам с пари ... и аз съм пил Нутрим ...
1.Тази невъзможна разтворимост на протеините им не е нормална ....
2.Има доста изследвания на тяхни продукти които не отговарят на съдържанието...Направил съм избор да не пия Нутрим ... от всичко тяхно коет съм изпил само креатина имаше ефект ...
По точка 1: Протеинът се разтваря отлично, аз ползвам миксер и за 20-30 секунди го разбивам много добре.
По точка 2: Има ли някъде в Интернет статия за нещо подобно? Дай някакъв източник. Не го отричам, може да е така, както може да е така и при много други добавки, включително чуждестранни. Аз го пия доста време, има, както осезаем, така и видим ефект върху мен. Със сигурност с друг протеин ще имам и още по-голям, то винаги има някой “по” :).
тъй и тъй го зачекнахме тоя протеин...един въпрос....проблем ли е да си го забърквам у нас сутринта с миксера, да го излея в малка бутилка и до го занеса в офиса където да престои до 18.00 когато отивам веднага след работа на тренировка ....щото ако трябва да се връшам от работа, че да забърквам, че да отивам на басейна, тя стана дълга и широка :lol:
не ми се бъркат шейкове на работата че колегите ще ме помислят за луд с тоя миксер :red:
17.12.07
21:09
казано от swim_fan на 17.12.07, 21:07:
тъй и тъй го зачекнахме тоя протеин...един въпрос....проблем ли е да си го забърквам у нас сутринта с миксера, да го излея в малка бутилка и до го занеса в офиса където да престои до 18.00 когато отивам веднага след работа на тренировка ....щото ако трябва да се връшам от работа, че да забърквам, че да отивам на басейна, тя стана дълга и широка :lol:
не ми се бъркат шейкове на работата че колегите ще ме помислят за луд с тоя миксер :red:
Не е проблем, само после си разклати бутилката, но сутринта все пак хубаво го разбий с миксера.
Nacional разрови се из форума ... има изследвания на про голда и WPI на нутрим .... Но щом при теб има ефект моя грешка ... 8-/
Swim_fan протеина трябва да се пие веднага след разтварянето ... ако престои известно време се окислява ии става лошо ....
17.12.07
21:14
казано от vaskotoo на 17.12.07, 21:12:
Nacional разрови се из форума ... има изследвания на про голда и WPI на нутрим .... Но щом при теб има ефект моя грешка ... 8-/
Swim_fan протеина трябва да се пие веднага след разтварянето ... ако престои известно време се окислява ии става лошо ....
Ще погледна. Иначе по темата за окислението - не идва толкова бързо, става въпрос за няколко часа в същия ден.
Мнението беше редактирано от Nacionala на 17.12.07 21:16.
казано от swim_fan на 17.12.07, 19:50:
Еее, айде стига глупости, страх ли те е да влезеш?! Нека това да не ти е извинението да предпочетеш Нутрим пред вносен продукт, който го продава навъсен, гледащ от високо човекоядец. От какво трябва да се чувстваш неудобно, от това , че си отишъл с парите си в магазина му ли? Има си срок на годност на кутиите - гледай него, защото срока на годност в аптечните мрежи и била и този в магазина за хранителни добавки не би трябвало да е различен от гледна точка на достоверност. Съвет от мен - влез и огледай какво предлага “лошия” магазинер.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 17.12.07 21:29.
казано от vaskotoo на 17.12.07, 21:12:
... има изследвания на про голда и WPI на нутрим ....
говорим за Pure Whey Pro 85 ... говориш наизуст и правиш асоциации с други продукти на същата фирма...покажи ми факти...снимков материал...сканиран документ от официално изследване на Pure Whey Pro 85...четох че е било замисляно такова след издънката на Про Голд 90, но нещата са се разсъхнали....
тва за окислението е лошо....какво да измисля за удобен заместител на шейка и едновременно да ми дава ефекта за възстановяване....проблемът е само като ходя на басейн защото е сързано с доста разкарване между работа, у нас, басейни и няма как да го разкарвам разбъркан от сутринта тоя протеин...очевидно
казано от MOHCTAPA на 17.12.07, 21:24:
Еее, айде стига глупости, страх ли те е да влезеш?! Нека това да не ти е извинението да предпочетеш Нутрим пред вносен продукт, който го продава навъсен, гледащ от високо човекоядец.
проблемът не е в “навъсения човекоядец”, а в липсата на каквито и да било клиенти в тоя магазин....липса на клиенти= нула продажби=залежала стока=да продължавам ли???
а относно продавача, такива като мен му плащат заплатата, не е необходимо да ме гледа все едно е влязло циганче да пита “Дай 20 стотинки бате”
Има срок на годност - гледай него и дали кутията е разопакована, ако си има срок на годност, който НЕ е изтекъл и кутията не е разпечатана от какво се плашиш, ако ще никой да не му влезе 1 година в магазина пак може протеина му да си е годен!
Съвет от мен - влез и огледай какво предлага “лошия” магазинер.
хаха, добре ;-) ....наистина ще огледам...мисля Pure Whey Pro да го оставя за пиене в домашни условия, а за след тренировка в басейна - ще видя дали в магазина предлагат някакви еднократни дози, удобни за носене веднага след работа...имаш ли идея дали се продават някакви пликчета с готова смес, или вафли...абе нещо което става за хапване или пийване след тренировка??
Мнението беше редактирано от swim_fan на 17.12.07 21:52.
Е, ако говорим за специализиран магазин за хранителни добавки, би трябвало да има т.нар. протеинови барове (протеинов десерт), че дори и еднократни дози (което е по-малко вероятно).
18.12.07
08:14
казано от swim_fan на 17.12.07, 21:51:
Съвет от мен - влез и огледай какво предлага “лошия” магазинер.
хаха, добре ;-) ....наистина ще огледам...мисля Pure Whey Pro да го оставя за пиене в домашни условия, а за след тренировка в басейна - ще видя дали в магазина предлагат някакви еднократни дози, удобни за носене веднага след работа...имаш ли идея дали се продават някакви пликчета с готова смес, или вафли...абе нещо което става за хапване или пийване след тренировка??
syntraxbg.com/index.php?option=com_content&task=view&id=39&Itemid=36
В твоя случай по - добро от това здраве му кажи. Въпроса е че явно си фен на българското и евтиното, но съм длъжен да помогна все пак.
Гайдов, това е перфектно...мерси,...не че съм фен на евтино и българско, аз дори нямам опит в добавките...сега опипвам почвата и събирам инфо....като сега например,...това е добро..и цената не е зле ;) ....само един въпрос...директно ли пия дозата от опаковката или иска разтваряне в течност????
18.12.07
21:23
Ще трябва да го разтвориш. Обаче има и малко по - хардкор вариант - изсипваш пакетчето в устата и пиеш обилно количество вода :) Протеина е може би най - качествения изолат на пазара, а разтворимостта е перфектна. От личен опит го казвам. Става като натурален сок. Обаче си мисля, че едно шишенце от минерална вода 500мл. изобщо няма да ти натежи така че... ;) Има ли желание има и начин.