17.12.07
13:06
Споделете как внасяте разнообразие в хранителния си режим. Всеки ден ли ядете нещо различно? Колко често ви се случва да си похапнете fast food(дюнер, пица и т.н.). Избройте ястията, които най-често си приготвяте за закуска, обяд и вечеря.
18.12.07
08:01
На 4-6 седмици винаги се отделя (или поне аз отделям) един ден за фаст фууд, китайско или друго подобно хапване от забранената графа. Има периоди, когато това зачестява, не се старая да се роботизирам до толкова голяма степен. По принцип се водя консервативен в храненето и не ми пречи еднообразието, поради което не ми е било приоритет да мисля кое как да разменям.
аз ям когато се налага, но въпреки това, гледам да избягвам. дори когато ям боклуци, се мъча да комбинирам белтъци, мазнини и въглехидрати. ето една рецепта от мен. 2 чийзбургера изхвърляте на единия хлебчетата и ядето всичко друго ;)
казано от Димитър Михайлов на 18.12.07, 08:01:
На 4-6 седмици винаги се отделя (или поне аз отделям) един ден за фаст фууд, китайско или друго подобно хапване от забранената графа. Има периоди, когато това зачестява, не се старая да се роботизирам до толкова голяма степен. По принцип се водя консервативен в храненето и не ми пречи еднообразието, поради което не ми е било приоритет да мисля кое как да разменям.
Аз си мислех че на 6-7 дена трябва да има такъв “свободен ден”,когато да си похапнеш каквото ти се яде.Сега по Коледа как ще се омазня щото не мисля въобще да избягвам баклави,баници и т.н. , все пак Коледа е веднъж в годината и е най-големия христянски празник.
Не спазвам режим на хранене - просто гледам да ям колкото мога повече (4000-5000 калории) и ям общо взето каквото ми е вкусно. Но имам един въпрос - наистина ли слагате фаст фууда в графата с неща от които насилствено трябва да се лишавате? Наистина ли понякога ви се дояждат дюнери,пици,хамбургери и неща от този род, защото за мен единствения начин да ме накарат да я ям тая гадост е да не ми дават никаква друга храна...
Ако ще допускам разнообразие, демек неща които са съблазнителни за всеки, който спазва някакъв режим, то гледам да ги приемам възможно най-рано през деня. Но има неща като макЛайндоналдс, които просто не ме влекат като знам какво влиза в стомаха ми. Разнообразието се свежда до посещаването на някой друг ресторант с чужда кухня - напоследък изпробвах на няколко пъти арменски ястия (вълшебни са :vampire: )
^^^ хахаах това с макЛайндонълдс беше забавно ( и мнооого вярно).На мен ми се случва да се “черпя” всяка седмица .На парти или “съгрешавам” с нещо забранено ,или след него :D -много често с маклайндонълдс хахах :) но 1 път в седмицата,дори и късно вечер-не ми се отразява зле ,даже напротив.Не мога да се вманияча чак до толкова ,че и тези дни да ги съкратя до 1 път на 2 месеца .Не искам. :)
Общо взето разнообразието не е само във яденето на боклуци,ами и в опитването на различни методи според мен.Аз вече съм тотално отегчена от това НВД и мисля ,че не ми е вкусно ,не съм мотивирана .Мисля ,че опитването на нещо тотално различно (примерно warrior diet) би се отразило супер :) (само да успея да издържа де хахах ) .