18.12.07
12:36
http://www.grazhdani.eu/nachalo.php
Колеги , предизвиквам вниманието ви към изключително важната тема за флуорирането на водата. В горната петиция до голяма степен е описан проблема. Това е нещо наистина много, много важно и заслужава да му отделим минутка внимание и да се замислим по сериозно какво можем да направим по въпроса !
Благодаря за вниманието
Темата беше редактирана от bluewater на 18.12.07 12:45.
18.12.07
13:11
То какво ли няма в нашата чешмяна вода...като завъртиш кранчето, в чашата се излива цялата менделеева таблица, вие за един флуор сте се загрижили.
От около две седмици, по булевардите Дондуков и Левски продължават ремонти на водоснабдителната мрежа - копаят шахти, сменят тръби... В резултат на това, водата, която тече от чешмата в нас е с кафеникъв отенък, вътре плават какви ли не частици (кал, ръжда и Бог още знае какво) , та на всичкото отгоре се появяват и мехурчета, все едно е газирана. Отдавна съм престанал да пия вода от чешмата... но тъй като гледам, май ще престана и да готвя с нея. Може да дойде и момент, в който няма да е годна и за къпане. Абе изобщо - европейска работа, драги зрители. То тука в България, само цените са ни европейски... условията - ориенталски.
Е, разбира се, има находчиви хора, печелят от цялата работа. Туба 10л. “минерална” вода в кварталните магазини вече се харчи за по над 3лв ... абе, що не вземат да си....
Пълнете си вода от изворите, само това мога да кажа. ЗАСЕГА е безплатна, ама знае ли човек докога :)
Мнението беше редактирано от Владимир8507 на 18.12.07 13:12.
Подписах се, въпреки, че не видях точния текст, който уж е бил гласуван. Но текста на петицията ми се видя коректен за това го направих.
Наистина би било отвратително взимането на подобно решение без референдум.
Владимире , подай им пръст и ще те отхапят през кръста!
Ясно е че положението в българия е зле , но стига сме мънкали , време е да направим нещо по въпроса. Има хора които нямат възможност да пият изворна вода, нямат възможност да си плащат и за минерална , която също масово е фуорирана(на етикета на Hисар пише F’ ....... 4.0, не знам дали хисарската вода си е такава или изкуствено е добавен но това е доста над допустимите норми дори за ежедневно употребявана вода).
Хлора се слага с антисептична цел , флуора никаква работа не върши. Да не говорим че ще изхарчат и една камара пари за тази работа. Не стига че ще ни тровят ами ще го правят и с нашите собствени пари.
Как ли пък не !
18.12.07
15:42
Аз подкрепих петицията, основно зещото не съм съгласен някой друг да решава за здравето ми вместо мен. Тези неща трябва да са доброволни, както много от имунизациите например.