ензими

17.12.07
17:37

Papaya Enzyme на Now ако си взема означава ли, че ще се усвоява повече протеин и ще има повече разтеж?

17.12.07
17:55

Би трябвало :) Дали е така със сигурност не мисля,че някой би могъл да каже.Аз смятам да  си купя Супер Ензимс и тях да пробвам.Силно се надявам да има резултат,но.. :)

Означава.

18.12.07
11:43

Този вариант си го мислех преди около месец и половина-два, но не останаха достатъчно пари и за ензими. Следващото ми пазаруване на добавки обаче най-вероятно ще съдържа и ензими.

18.12.07
13:50

По принцип да.

Зависи от целите на човек. Но определено от едно количество храна нагоре, без ензими не става. Примерно професионалистите колко набиват просто не е истина...

Само едно не ми е ясно и то е, дали са възможни проблеми след спирането им?

Ензимите са катализатори на химични реакциии, ролята им е да увеличават скоростта им. Тоест по-бързо храносмилане в случая. Но до колко това ще означава усвояване не е толкова просто да се каже според мен.

18.12.07
14:24

казано от tpd на 18.12.07, 13:50:

Ензимите са катализатори на химични реакциии, ролята им е да увеличават скоростта им. Тоест по-бързо храносмилане в случая. Но до колко това ще означава усвояване не е толкова просто да се каже според мен.

До колкото си спомням пепсина и трипсина катализират разграждането на белтъка до аминокиселини, амилазата катализира хидролизата на въглехидратите до глюкоза, липазата - за мазнините. Ползата от първите 2 ми е ясна, но каква е ползата от по-бързата хидролиза на въглехидратите и мазнините? Някой ще разясни ли :) ?

18.12.07
15:52

И аз се чудя след спирането им дали ще има отрицателен ефект. Надявам се да не повлиаят на естестеното им производство в тялото. А за тези които усвояват въглехидратите и мазнините и аз не ги виждам приложими (поне в моя случай на по-бавничък метаболизъм). Дали ще се увеличи гликемичния индекс на въглехидратите?

Мнението беше редактирано от Warrior Within на 19.12.07 17:33.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1