Въпрос относно странно и неприятно усещане в краиниците след физическо натоварване

19.12.07
21:41

Нищо не разбирам от тренировки, уреди, програми и т.н. моля да ме извините ако не задавам въпроса правилно.

След тренировка имам някакво странно , доста неприятно чувство в краиниците. Като някакво странно желание да ги свия, и притисна. Не е болка. Все едно нямам нерви да стоя мирно. Много ми е трудно да го обясня , защото и аз самият не го разбирам. Като някаква слабост в ръката се усеща, но не точно слабост, ами нежелание за финни манипулации. Нямам проблеми да пиша на клавиатурата на пц-то, но мишката като почна да движа и самата ми ръка сякаш “не и харесва” и иска да се свие.  Оф като че ли нищо не обясних, но пък по-точно не мога да го пресъздам. 

Досега ми се е случвало 2 пъти това нещо, винаги след усилено физическо натоварване. Поседният път - тоест вчера, се случи с дясната ми ръка и дясният ми крак, като неприятното усещане е по силно в ръката. Но интересното е че тренировката беше кратка,и натоварих само краката ми, изобщо не съм натоварвал ръцете си, а сега ме “избива” в дясната ръка наи вече. Предишният път когато се случи това чувство изчезна няколко дни след като спрях да тренирам.

От 6 дни съм на диета (мазнини+протеини+въглехидрати на всяко хранене), с която диета отслабнах около 3кг. за 6 дни, това може ли да има нещо общо? В смисъл че до скоро си похапвах доста, а сега макар и балансирано рязко започнах да се храня много по малко като количество.

Въпроса ми е - това нещо познато ли е, или имам някаква уникална повреда в тялото ми? И мога ли да направя нещо за да не се случва отново?

20.12.07
07:56

Не е уникална повреда, а стандартна. Даже докторите са и дали името “исхимичен тремор”.
Получава се леко треперене в крайниците след натоварване, когато в организма няма достатъчно въглехидрати.
Тъй като си на диета, ограничаваща точно въглехидратите би било странно, ако не си получил това треперене.
Като се захраниш отново ще забравиш за проблема.
А до тогава си тенирай и да не ти пука!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1