Настинка + фитнес

16.12.07
10:28

Когато сте настинали на фитнес ходите ли? Ако се храня добре, ще сваля ли много? Днеска направо не се чувствам на себе си понеже от 7 месеца, не ми се е налагало да отсъствам от залата.

Темата беше редактирана от Togop на 16.12.07 10:28.

16.12.07
11:23

Няма страшно,изчакай да ти мине и тогава ходи.

16.12.07
17:44

Задължително е да се излекуваш и тогава в залата иначе само усложняваш възстановяването си .  По добре 3-4 дни вън от залата и вкъщи отколкото 1-2 седмици вън от залата и вътре в болницата ...

_Z

16.12.07
20:23

Физическото натоварване и стероидите (ако ползваш такива) много отслабват имунната система. Но ако само ти е запушен носа, ти гарантирам че още след 1-вата по-тежка серия ще дишаш толкова леко, че ще забравиш за това. А ако имаш лека температура иди и направи някоя кардио тренировка да се изпотиш яко и после горещ душ и ще се оправиш.

Кардио с температура ми се струва опасно, аз лично не бих се пробвал. Съвсем наскоро не обърнах внимание на настинка, която се беше появила, в следствие на което възпалих абдоминал. Резултатът беше лежане няколко дни и адски неприятни болки при опит за каквото и да е поместване.

Перфектната форма и тяло може да изчакат отшумяването на настинката, не се притеснявай.

Забелязъл съм при мен и други хора, че има 2 варианта.
Първия е след 1-2 тренировки да се чувстваш още по - добре(аз съм от тия хора).
Втория е да излезеш от залата за още по - дълго отколкото си мислиш.
Риск печели, риск губи.

17.12.07
10:28

Зависи от настинката. Ако става въпрос само за течащ нос - тренирам. Има ли обаче намесени висока температура, отпадналост и болки в гърлото - пропускам.

17.12.07
13:00

Сега съм в процес на установяване дали леки болки в гърлото + течащ нос са пречка пред тренировката...засега тренирам и не се влошавам, даже май напротив. Но при висока температура, ангини, бронхити и подобни гнусотии като че ли е по-добре да се направи няколкодневна тренировка в леглото със или без партньор  :cheese:

20.12.07
18:27

казано от Владимир8507 на 17.12.07, 10:28:

Зависи от настинката. Ако става въпрос само за течащ нос - тренирам. Има ли обаче намесени висока температура, отпадналост и болки в гърлото - пропускам.

И аз процедирам така.

20.12.07
19:03

Най-малкото няма смисъл да заразяваш другите.Иначе на тебе лека настинка със сигурност няма да ти пречи.

20.12.07
20:29

аз в началото на месеца бях с запушен нос без температура и с лека кашлица ходих на фитнес 2-3 пъти и сега съм с някакво усложнение на бронхите и може ме вкарат в болница (направо суперрр празниците  в болница ) според мен по добре трее човек да се излекува дори и от незначителни неща като запушен нос и лека кашлица защото вече знам до къде може да стигне това!!!да не си играем с здравето заради 2-3 тренировки защото може не 2-3 трен. а 2-3 седмици да пропуснем след това дори и повече :(:(:(
по-здрави и весели преазници :)

Мнението беше редактирано от Disturbed на 20.12.07 20:30.

25.12.07
18:21

Не зная, аз ли нещо съм с повреден организъм - ама след едно активно натоварване - и вече съм оК :)

Последната ми настинка така мина точно за 2 дни. Първата вечер танци - след танците вече можех да ‘дишам’.
На сутринта фитнес - и до вечерта втория ден вече бях оК.

Е, задължително удвоявам дозата витамини - и ударно количество вит.”С”.

25.12.07
22:48

Аз пък от две години не боледувам :) Иначе, настинки съм ги лекувал с тренировка.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1