Умора?

KA

21.12.07
10:11

Тренирам от 7 месеца. Ще започна с това каква ми е програмата:
понеделник: гърди, бицепс
вторник: гръб, трицепс
сряда: крака, рамо
петък: повтарям понеделник
събота: повтарям втоник

При тренировките има ефект, всичко ми расте нормално не се оплаквам, но усещам някаква умора при  правенете на гърди. Не е както в началото да качвам все повече и повече  тежестите, а сега дори не качвам, а правя на едни и същи килограми. Та въпроса им е дали това се дължи на тренировката на гърдите 2 пъти в седмица и дали ако ги тренирам веднъж в седмица ще имам резултат (растеж на мускула и покачване на тежестите)? Благодаря Ви за вниманието.

21.12.07
10:53

Ми нищо чудно да е от тва ... един път на седмица ти стига за гърди

22.12.07
09:35

С петъка и съботата претренираш, излишно е. Достатъчно е да тренираш всяка мускулна група веднъж седмично. Умората най-вероятно е от това.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 22.12.07 09:36.

22.12.07
13:42

казано от KaL4y на 21.12.07, 10:11:

Тренирам от 7 месеца. Ще започна с това каква ми е програмата:
понеделник: гърди, бицепс
вторник: гръб, трицепс
сряда: крака, рамо
петък: повтарям понеделник
събота: повтарям втоник

При тренировките има ефект, всичко ми расте нормално не се оплаквам, но усещам някаква умора при  правенете на гърди. Не е както в началото да качвам все повече и повече  тежестите, а сега дори не качвам, а правя на едни и същи килограми. Та въпроса им е дали това се дължи на тренировката на гърдите 2 пъти в седмица и дали ако ги тренирам веднъж в седмица ще имам резултат (растеж на мускула и покачване на тежестите)? Благодаря Ви за вниманието.

Нормално - правиш гърди след рамо.
Всъщност, най-вероятно пренатоварваш всички мг и то излишно.
Сложи по ден почивка м-ду тренировките поне. Ако искаш по-чести тренировки, тренирай цялото тяло, а  можеш и да правиш- гърди-трицепс, гръб-бицепс, рамо-крака. Дори и с подобна програма, желателно е да сложиш някой и друг почивен ден, особено м-ду рамото и гърдите. :)

KA

22.12.07
16:38

Благодаря. След ваканцията минавам втора смяна, а това означава, че ще имам имам по-малко време и ще сменя програмата. Мисля да я заменя със следната:
Понеделник: Гръб + трапец
Вторник: Гърди + коремни
Сряда: ръце
Четвъртък почивка
Петък: крака + рамо
Петък и Събота почивка също

е как мислите?

22.12.07
17:31

Ако бицепса се е възстановил от дърпащите упражнения за гърба, то бъди сигурен, че трицепса от гърдите във вторник няма да е готов за сряда. Като цяло ти се заформя слаб ден за ръцете в сряда. Това е моето мнение. Щом тренираш 4 пъти раздели ги на 2 дни тренираш - 1 почиваш - пак 2 тренираш. Т.е. ръцете ти да отидат в четвъртък, а в сряда почиваш. Също така не видях крака в програмата, ако нямаш основателна причина да не ги тренираш - тренирай ги в деня за рамо.

22.12.07
21:26

1ден: гърди, бицепс 
2ден: почивка
3ден: гръб, трицепс
4ден: почивка
5ден: крака, рамо
6ден: почивка
И така цикълът се повтаря ;-)

Мнението беше редактирано от Olimp на 22.12.07 21:26.

KA

23.12.07
17:06

казано от MOHCTAPA на 22.12.07, 17:31:

Също така не видях крака в програмата, ако нямаш основателна причина да не ги тренираш - тренирай ги в деня за рамо.

Краката ги тренирам с рамото, просто съм забравил да ги напиша :).
Значи като цяло ми допада предложението на МОНСТАРА т.е да тренирам понеделник + вторник, сряда почивка и после четвъртък + петък. Благодаря  :)

24.12.07
09:59

Според мен кофти програма особено за твоя опит!

KA

24.12.07
10:52

Добре, дай идея какво не ти харесва? :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1