22.12.07
17:08
сега ,та значи не съм тренирал от година и половина
и станах 94кг,при ръст 170 см ,си е малко много маи
та от два месеца съм на лека диета и свалих 8кг ,и 9 см от талията,това без тренировки
сега започвам тренировки,щото искам да сваля от талията малко повече
примерно смъквам 4-5кг а от талията поне 8см
знам за хранителни режими и тем подобни историики
това ще си го спазвам
въпросът ми е кое упражнение ще даде наи голям ефект върху размера на талията ми
за жалост имам травма на дясното коляно и не мога да бягам
чудя се да правя ли коремни преси,има хора които не спират да ги правят и талиите им са огромни
без мазнини но огромни
има и разни мазила ,има ли някъв ефект от тях?
Темата беше редактирана от iunga на 22.12.07 18:03.
Отслабва се цялостно, не избирателно тук или там...
Само липосукция би ти смъкнала точно и конкретно талията, НЕ е препоръка де, а шега :-)
Прави упражнения натоварващи цялото тяло в зала. Щом не можеш да бягаш работи на гребен тренажор, ски тренажор, може би пробвай велоергометър. Плуването също много помага, особено през зимата когато на открито нищо не можеш да правиш.
Просто забрави за талията а се стреми към ДВИГАТЕЛНА АКТИВНОСТ. Ефект ще има, но забрави за нещо забележително след 1-2 месеца само.
Кремове, мазила, разни кафета, хербалаийфи, магически чайове от рекламите по телевизията НЕ помагат.
Ако помагаха нямаше да има дебели жени.
Двигателна активност + добрър хранителен режим = успех
Айде, по-здрав, и догодина да показваш и ти снимки като Emzo i Don Coreone “before - after”. Пожелавам ти успех ПОНЕ колкото техния.
Весели празници.
Аз правя упражнение за талията и ми помага, та ето го и него : разкрачваш се за шпагат и на врата ти има лост.Накланяш се наляво, после надясно, но важното е да е с широк разкрач, защото само тогава ще усетиш натоварване.Почти винаги след това упражнение “паласките” ме болят ;) Ще потърся някъде снимка.
И един друг вариант на това упражнение - разкрачен стоеж с изправен гръб, лост зад врата (но не 20кг лост от лежанка, ами примерно кривия лост за вертикално придърпване на скрипец за гръб), хващаш с две ръце и въртиш торса от кръста крайно в ляво и в дясно. Въртиш торса, но не от краката, от кръста! Прави се не за бройка , а за време - аз го правя 10-15 мин след тренировка понякога , служи и за разпускане. Напряга много хубаво мускулите от страни на корема...
Но това са упражнения за “доизчистване” - примерно през лятото като свалиш до тогава 15-20кг и си примерно 75кг при твоя ръст 170 и искаш поне горните 2 плочици да се виждат и паласките съвсем да изчезнат - тогава правиш такива упражнения.
То реално дори и сега да правиш упражнения за “доизчистване” пак ще имаш един плацебо ефект който се дължи на това че стягаш мускулите около корема и шкембето видимо спира да “виси”. Но това не значи че мазнината се е изпарила, не, просто си оправяш стойката и изглеждаш по-добре (от личен опит - и аз бях 85/165).