23.12.07
10:42
Значи на 15 съм 81-2 кг изчислих че за да качвам кг ми трябвеат някъде 3300 ккал дневно и ет окакво съставих
100 гр пълнозърнест хляб -200 ккал
100 гр овес - 360 ккал
300 гр кафяв ориз 1110 ккал
800 мл мляко нискомаслено 200 ккал
300 гр пилешко 300ккал
500 гр извара нискомаслена 500 ккал
100 филе пилешко 100 ккал
и ядки орехи леблебия и тнт -500 ккал
знчи въпросът ми е следния дасли е удачно тези последни те 500-600 ккал да ги взимам от ядки смисъл че сякаш не ги усещам тях и дали наистина са толкова калорични защото не съм чел за ядка под 500 ккал и като видя една шепа ядки 100 гр да е 500 ккал малко трудно да повярваш.Дали да ги заменя с нещо или да ги оставя така се чудя и дали наистина са толкова калорични ?
Режима ти ми харесва.Може да прибавиш яйца.Много хора не одобряват прясното мляко заради лактозата и ще ти препоръчат да го изключиш от менюто си.Ядките са подходяща храна, защото съдържат полезни мазнини.И аз много не можех да повярвям, че в 1 шепа държа 500-600 ккал. , но това е действителността :)
23.12.07
14:44
млякото е кисело обезмаслено и като ям по 3-4 яйца на ден ми излизат пъпки няква друг аалтернатива на яйцата?
Е как няма да ти излизат пъпки като ядеш цели яйца...мани жълтъците и тогава виж дали ти излизат пъпки.Друго 500 гр.извара на едно ядене е много.Разделия я на 2 приема по 200-250 гр.Тва е на пръв поглед.
23.12.07
21:10
изварата не ена едно ядене както и ориза тук само като колиество цяло съм ги сложил.Аза яйцата значи заради жълтъка ли ми излизат пъпки
казано от The Prowler на 23.12.07, 21:10:
изварата не ена едно ядене както и ориза тук само като колиество цяло съм ги сложил.Аза яйцата значи заради жълтъка ли ми излизат пъпки
В жалтъка има мн холестерол,и ако ядеш повечко яица мн е вероятно и от това да е...
Да, като ядеш яйца и се изприщваш.Аз алтернатива на яйцата не знам.Ценен източник на белтък са...
Изяждал съм най-много 23 за един ден ... как пък една пъпка не ми излезе бе да му се не види...лятото не съм падал под 10 на ден и пак нищо не ми излезе ... разбирам - много е модерно да се говори какво ли не за холестерола, но досега за пъпки да го обвиняват не бях виждал.
Мнението беше редактирано от G33K на 24.12.07 07:39.
Много е спорен въпроса със жълтъците и научните агрументи май са по-скоро само не напълно обосновани хипотези относно това вреди или не холестерола в храната. Факт е, обаче, че при висок холестерол лекарите предписват именно диета, с която да се намалят нивата му...