24.12.07
10:10
От януари месец тази година (2007) тренирам сериозно в залата.В началото бях 111 килограма (лоена топка) за 6 месеца бях 86 ... всички това с НВД и много тренировки и тичане.Тогава поспрях тичането и продължих на по лека НВД и промених тренировките , като започнах да тренирам с по-тежко и по-малко повторения.В момента съм 94 килограма от месец някъде доста съм разпуснал режима от към хранене иначе тренировките са налице.И особено много слядко хапвам ... което води до качване на мазнини в коремната област.Мисля това да продължи само до 1 ви януари след това започвам отново сериозно да спазвам режим и да тренирам за релеф.
А ето и какво съм намислил ...Тук ще напиша и за храненето и за тренировките ... дано модераторите не се сърдят много.
Закуска-8:00-Кисело мляко 2% със 5-6 супени лъжици овесени ядки и 1 лъжица мед.
2-ра закуска-10:00 1л боза (1л прясно мляко със 1-2 банана).
Обяд 13:00 Варен (ориз,картофи,боб,леща,грах или нещо от сорта) горе доло една кутийка от маргарин + (сирене,извара кашкавал)+някакво месо кренвирш , варено пилешко или от сорта.
След обедна закуска 16:00-правя си омлет във микровълновата 3 яйца+трици 2 с.л.+сирене или извара+месце.хапвам го с мляко за да преглъщам.
Вечеря 20:00-извара + (лютеница,кисели краставички,чубрица а бе нещо за вкус).
това е в общи линий.но понеже работя и нощни смени ... за през ноща си нося в зависимост дали ще спя или не -ако спя само 1 омлет за към 01:00 часа.а ако не спя си нося и извара за по късно към 04:00 с повечеко месо.
понякога си копувам вакулмирани кебапчета (4 броя) 200 грама ... някои яденета ги замествам с това.
за тренировките няма какво толкова да пиша.имам си велоаргометър у нас и всеки ден който не тренирам в залата въртя по 30 минути,горя около 250-300 калорий.
а тренировките ще са по-интензивни с по-малки килограми и 14-16 повторения.
понеже ще тренирам 3-5 пъти седмично сплит няма да имам точен просто ще редувам
Гърди 4 упражнения по 3 серий+2 упражнения трицепс 3 серий , гръб 4 х 3+ 2 упражнения бицепс 3 серий, ръце (по 10 серий за бицепс и трицепс)+по 1 упражнение за гръб и гърди по 4 серий , рамо + трапец + крака.и след всяка тренировка по 10-тина минути на колелото или блъскам крушата.
хранителни добавки ще взимам л-карнитин 1гр. дневно,глутамин 10 грама в тренировъчен ден и 5 в не тренировъчен.
Очаквам забележки и предложения.
Весели празници !!!
боза(1 л??) ,картофи,кремвирши - нека и другите се изкажат ама ... ако можеш с нещо да ги замениш тия неща ...
а и ако храненето тие добре,не виждам защо ти е л-карнитин .Тва е пълен боклук(лично мнение) .
Иначе бравоза постигнатите резултати :)
Мнението беше редактирано от тайна. на 24.12.07 10:53.
Не е ли малко месото? Кренвиршите и вакуумираните кебапчета не ги броим, и то почти не остана... и освен това ако на обед 13 ядеш кремвирш ти стават 2 поредни яденета почти без протеин (да не говорим за качеството му .. кренвиршите съкс). И весели празници и на теб!!
Мнението беше редактирано от G33K на 24.12.07 10:58.
Това според мен е хаос. Малко са белтъците в храната ти, а от тренировъчната ти програма нищо не разбрах. Смятай, че в кебапчетата и кремвиршите нищо белтъчно няма - кремвиршите са соя, а кебапчетата млени копита и сланина. Бозата е излишна. За маса ли тренираш, ще чистиш ли с тоя карнитин, нищо не разбирам, но с тази храна чиста мускулна маса няма да качиш.
24.12.07
15:02
ами тогава пиша всички наново и преработено... няма да пиша часове и подробности ... така горе доло ще ви напиша
Храна
закуска-кисело мляко с овесени ядки/варени яйца 3 + сиренце/яйца на очи + сиренце
втора-закуска (махам бозата) пилешко(пуешко месо) пушено+2 филийка пълнозърнест хляб+кофичка кисело мляко
обяд-варен ориз/боб/грах/леща/ + извара+месо(най-вероятно кренвирш)ама колкото мога по-често ще си взимам пилешко.
следобедна закуска-кофичка кисело мляко+1-2 банана
вечеря-някакво месо или извара.
Целта ми е да чистя.
Тренировка-понеже не тренирам през ден или два или през определен брой дни а хаотично,въпреки това минимум 3 пъти седмично,тренировката ми е между 2ра закуска и обяд.
Гърди 4 упражнения х 3 серий х 12-14 повторения+рамо 4 х 3 х 10-12.
Гръб 4 х 4 х 12-14 + трапец 2 х 5 х 10
Ръце-бицепс- 3 х 3 х 10-12 + трицепс 3 х 4 х 10-12+крака
Корем след всяка тренировка правя 4 серий по 25 повторения.В дните които не съм в залата въртя колело.
Както казах за добавките Л-карнитин и глутамин като карнитина е за да може организма по-лесно да използва мазнините за енергия(така съм чел).
не виждам никакви зеленчуци.Вместо толкова много кисело мляко ,сложи зеленчуци.Прекалено много въглехидрати ядеш щом ще чистиш,ориза на обяд го замени със салата,внимавай и с тия филийки бонус и бананите не са добра идея
Мнението беше редактирано от тайна. на 24.12.07 16:36.
Примерно:
От 120 кила да паднеш на 80 режима ти става, колкото и да не е здравословен.
Обаче от тия 80кг да достигнеш желаните 75 - ще трябва да разбереш какво е НВД и да подбереш правилните храни.
Нещо, което на пръв поглед не ти се отдава.
24.12.07
19:50
казано от emzo на 24.12.07, 18:12:
Примерно:
От 120 кила да паднеш на 80 режима ти става, колкото и да не е здравословен.
Обаче от тия 80кг да достигнеш желаните 75 - ще трябва да разбереш какво е НВД и да подбереш правилните храни.
Нещо, което на пръв поглед не ти се отдава.
Примерно:нищо не си разбрал :)
някъде ако си видял да казвам е ще ставам 75 ... моля да ми посочиш ... по-скоро написа колко свалих и че сега съм 94 ама за 75 нищо не см боворил.
А иначе за зеленчуците приемам корекцията ...
Сутрин - 5 белтъка и 1 жълтък, смесени с 4-5-6 лъжици овес и малко сирене и айде в тигана. Махни тая извара от обеда и я остави за лека нощ. Преди тренировка яж бавни въглехидрати (+суроватка най-добре), а след нея яж бързи - картофи или ориз + месо (и разбира се суроватка след тренировката). Вечерята няма да е месо или извара, а със сигурност месо със салата или риба. След това е време за изварата.
26.12.07
22:10
добре това се казва смислен отговор.Благодаря за което.ама аз все си мисля че бавни въглехидрати са ориз,боб,картофи :?