04.08.07
19:49
Около месец я търпях, ама след тренировката за ръце днес (и особенно сгъване с крива щанга за бицепс) дясната ми предмишница съвсем изпуши... Мисля че болката идва от костта, но не съм 100% сигурен... А пък я бях оставил около 2 седмици да си почине... дайте някъкви съвети, моля...
16.08.07
18:04
Аз пък си мисля, че болката има мускулен произход. За 100% сигурност обаче май никой не може да говори от разстояние. По време на тренировка се опитай да направиш упражнения за предна, а след това и за задна група мускули на предмишницата, за да разбереш къде по-точно се крие проблема. Моят съвет е консултация с лекар или кинезитерапевт, ако болката не отмине
Предимишницата е такъв тип мускул които много рядко изостава от останалата група мускули дори без да я тренираш тя участва във всички упражнения ... аз имах същия проблем много ме боляха спрях да я тренирам след това си взех почивка от целия фитнес като се завърнах нямаше проблеми с нея вече т.е при мене проблема бе пренатоварване
24.12.07
16:01
а колко ти беше тая почивка ?
Имам точно същия проблем.Реших го (донякъде) с по умерени тренировки и сега в момента тренирам предмишница с една топчица и нещата са малко по-добре, но не съм се излекувал напълно.Ако някой друг се е справил с това нещо, нека да се убади :)
24.12.07
21:46
да и при мен се получава следния проблем , някаква режеща болка , по някои път не мога да удържа лоста .. :| някви мазила ако мое да препоръчате ще бъде полезно
25.12.07
08:07
Аз също имах отначало болки в предмишниците,сложих накитници и така тренирах известно време,но сигурно вече от 2 месеца не ги слагам и нямам болки.С времето всичко минава.Междудругото не сам тренирал предмишница никога...
И аз имам болка в предмишницата, макар, че никога не съм я тренирал! Но както каза някой по - нагоре тя се товари при повечето упражнения! А на мен болката мисля, че ми дойде от тягата, защото я правех с големи тежести без фитили и стисках адски много! Но сега ме боли най - вече само когато правя бицепс или когато хвана нещо тежко в ръка и го стискам! На лежанката или на каквото и да било друго не ме боли! А тягата я спрях!
20.06.10
11:11
колега, темата е на три години и повтаря 100 подобни.
Изводът е възпалена става, кояот притиска нервът, преминаващ къл лакътя. Отта ми болката, приличаща на костна.
Лекува се с намалено натоварване, никакъв бицепс и трицепс или поне само с крив лост и може и помощни материали, мазила, добавки.