24.12.07
17:46
Здравеите,
Значи аз ходя много често да плувам (някаде през ден) Наистина плуването развива много всяка част от мускуматурата.Проблем при мен обаче, е че искам да постигна по добри резултати по бързо.Почетох темите исписани за плуването тук във форума и срешнах на няколко места че креатина помагал за издражливоста при плуването и също така за по бърз растеж на мустулите при активни тренировки.
Сега моя въпрос към вас креатина ли е наи добрия вариат да вземам преди плуване и има и някоя по ефективна добавка. Креатина който гледах е от nutrim - този: http://nutrim-bg.com/products/product.aspx?pid=192&gid=66
Също така този креатин може ли да ми навреди нещо?
Благодаря ви предварително..
Според мен креатина няма да върши работа.
Креатина помага на-вече като търсиш хипертвофия и издържливост на бързите мускулни влакна. А при плуването не ти трябва нито хипертрофия, нито използваш предимно бързи мускулни влакна.
Според мен се лъжеш ако мислиш, че ще има усезаема разлика ако започнеш да взимаш някаква добавка. Най-важното е изрядната техника. Аз самия също плувам доста и просто виждам, че само техника и повече часове плуване правят прогреса. А техниката никога не е достатъчно изрядна, да не говорим, че при аматъорите, като мен има основни грешки, които трябва да се поправят.
Ако все пак искаш нещо, може би аминокиселини и л-карнитин биха били добре. И то в случай, че мислиш, че храненето ти е безупречно и не може да бъде по-добро.
П.П. Имайки в предвид реномето на Нутрим, аз не бих купувал техни продукти.
П.П.П. Изтрий си другата тема дублираща тема, не си на риболов да хвърляш по 5 въдици на веднъж.
Мнението беше редактирано от tpd на 25.12.07 08:49.