Болки в грациалиса

25.12.07
16:10

Значи 2ра поредна седмица се опитвам да правя клякане с щанга, но още при 2тората серия изпитвам болка в грациалиса и не мога да продължа... Това ми проваля и цялата тренировка за крака. Миналата седмица ме боля и на следващия ден. Сега нз.. утре ще видя. Не правя клековете с големи тежести и мисля, че го изпълнявам правилно. Какъв може да е проблема и как да го разреша ? За краката мога да правя упражнения само със свободни тежести и на гладиатор - бедрено разгъване, защото тренирам у нас и нямам разни машини :)

25.12.07
19:56

Грациалис е във вътрешната страна на бедрото, да не бъркаш мускула? http://darkwing.uoregon.edu/~athmed/aclrehab/postmus.jpg
Малко е странно точно там да те боли. Я си го кажи на нашенски да те разберем. :)

25.12.07
20:30

Отзад бедрото, по-към вътрешната част на крака.. някъде посредата между свивката и седалището...
Между другото вече ми мина, но все пак не можах да довърша тренировката, затова решение трябва да се намери :(

26.12.07
17:20

Разтежение от най-често срещаните според мен. Даже и аз имам малък такъв проблем.

Повече загрявка и ако не става въпрос за някоя патология, просто краката трябва да се тренират по-полека.

26.12.07
21:37

Добре ще пробвам дори с още по-малки тежести :( Мерси за отговорите.  Дано да се оправи.. Някой някакви други идеи да има все пак ?

29.12.07
15:36

казано от UltraVisioN на 26.12.07, 21:37:

Добре ще пробвам дори с още по-малки тежести :( Мерси за отговорите.  Дано да се оправи.. Някой някакви други идеи да има все пак ?

Май нещо си разместил тазобедрената става!Някаква стара контузия ще да е тва!Няма да е лошо да си наместиш първо ставата,а после да си продължиш тренировките!И то след като изчезнат болките!

Мнението беше редактирано от pescud01 на 29.12.07 15:37.

29.12.07
16:00

казано от pescud01 на 29.12.07, 15:36:

Май нещо си разместил тазобедрената става!Някаква стара контузия ще да е тва!Няма да е лошо да си наместиш първо ставата,а после да си продължиш тренировките!И то след като изчезнат болките!

Нямал съм контузии до сега ( чукам на дърво и да нямам за напред ) , а пък и как се намества става ? На лекар ли трябва да се ходи ?

30.12.07
17:38

казано от pescud01 на 29.12.07, 15:36:

Според мен, ще е добре да бъдеш по-умерен и точен ако ти е възможно с изказванията. Така само може ще шашкаш човека.

Ти знаеш ли какво значи разместване на става или изобщо става? Самата става не е нещо мобилно, даже напротив, тя е точно фиксирана с 1 център на ротация. Ако има разрив в ставата, било то и минимален симптомите са зверска болка/чак до падане на кръвното и прилошаване/ и чувство на нестабилност в областта, тоест изобщо не може да се стъпва на този крак.

UltraVisioN, имаш ли чувство на несигурност в таза при някакви движения? Ако имаш съмнения ходи на лекар, тук не сме лекари, не можем да ти дадем префесионални мнения.

Но според мен, както ти казах, просто някакво разтежение, което разбира се не трабва да подценяваш, а да оставиш да се възстанови.

Мнението беше редактирано от tpd на 30.12.07 17:40.

31.12.07
10:35

Добре, ще си правя само бедрено разгъване и клек с мноого малки килограми, за прасците нямам проблеми.. Пък след време ще пробвам пак с малко по тежко да клякам.. Благодаря за отговорите :) Приятно посрещане на Новата ГодинА :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1