07.02.06
16:30
Здравеите маняци.От доста време чета форума ви и научих много неща от него.Значи моя проблем е следния,преди около 2 месеца точно преди шофиорския ми изпит усетих че не мога да си взимам въздух както трябва,като че ли нещо го спираше да достигне до дробовете ми,поне такова чувство имах.Питах някои прители и познати и те казаха че е от притеснение,обаче изпита мина и то се засили още повече.Отидох на лекар там ми напривиха снимка,прегледи и ми казаха че всичко ми е в ред и че мож да е внушение и ми изписаха едни хапчета Новфилин и се оправи горе долу и го бях забравил ама от 2-3 седмици пак почна да ми става така и е много гадно.Немога да тренирам а и доколкото знам маиче е и вредно за сърцето това.Наи-трудно си взимам въздух по време на някво движение,примерно приюлеенето на тялото по време на коремни преси и сьщо когато нещо се ядосам или почна да го мисля.Мен приятели са ми казвали че и на тях им е ставало така и че им се е оправило от самосебе си ама тва моето неще.
Значи искам да ви питам дали някои от вас е имал сьщия проблем и как го е оправил и дали не е само някво внушение?Не пуша,тренирам от година и половинина,на 18 години съм.Ще съм ви много благодарен ако някои ми помогне че вече направо не издържам да не ходя в залата.
07.02.06
16:57
хм може да имаш астма щом са ти предписали новфилин и помага значи си го пии както са ти го предписали явно не е внушение пии новфилина и отиди на преглед пак ако не помага и така нямам друго обяснянение също дишай повече чист въздух
И аз имах подобен проблем- от време на време по трудно си поемах въздух. Отидих при личния лекар и тя ми каза че съм имал някакъв психически стрес или нещо такова и ми изписа неуробекс (това са витамини).Пих ги към 1 месец и се бях оправил.Наскоро обаче пак се появи съшия проблем.Пак отидох на лекар и пак се оказа стрес!Този път обаче освен витамините ми изписа и някакви хапчета за нервите.Пих ги към 1 месец и досега не съм го имал пак тоя проблем.
07.02.06
19:26
Да бе то и на мен ми каза че може да е от стрес и то сигурно е де.Аз утре сигурно ше ходя на лекар и после ако не ми предпише аз 6е си купя Неуробекс аз сам ги пил тез витамини и преди.Благодаря ви много момчета дано се оправя скоро че не се издържа така :wink:
[quote author=“obelka”]Здравеите маняци.От доста време чета форума ви и научих много неща от него.Значи моя проблем е следния,преди около 2 месеца точно преди шофиорския ми изпит усетих че не мога да си взимам въздух както трябва,като че ли нещо го спираше да достигне до дробовете ми,поне такова чувство имах.Питах някои прители и познати и те казаха че е от притеснение,обаче изпита мина и то се засили още повече.Отидох на лекар там ми напривиха снимка,прегледи и ми казаха че всичко ми е в ред и че мож да е внушение и ми изписаха едни хапчета Новфилин и се оправи горе долу и го бях забравил ама от 2-3 седмици пак почна да ми става така и е много гадно.Немога да тренирам а и доколкото знам маиче е и вредно за сърцето това.Наи-трудно си взимам въздух по време на някво движение,примерно приюлеенето на тялото по време на коремни преси и сьщо когато нещо се ядосам или почна да го мисля.Мен приятели са ми казвали че и на тях им е ставало така и че им се е оправило от самосебе си ама тва моето неще.
Значи искам да ви питам дали някои от вас е имал сьщия проблем и как го е оправил и дали не е само някво внушение?Не пуша,тренирам от година и половинина,на 18 години съм.Ще съм ви много благодарен ако някои ми помогне че вече направо не издържам да не ходя в залата.
Отиди на лекар и ако имаш късмет може да ти изпишат Кленбутерол( това в кръга на шегата)
10.02.06
14:57
А за личните лекари ще кажа да не си пестят бележките, а да препращат на специалист като не знаят какво ти е. Ако продължаваш да имаш този проблем или недай си Боже да се засили, непременно искай консултация със специалист. Ако е астма витамини няма да я излекуват.
12.02.06
11:52
М тои не е астма вече сам ходил на 2 лекаря и нищо не намират правиха ми някжи изследвания тва онова и викат че даже сам мн добре за възрастта и киолограмите си.Апък нещо ме души едно такова и все си мисля че е от внушение и притеснение и като не го мисля и изобщо не го усещам това ама мен само то ми е в главата да го е...Мисля че му обърнах прекалено мн внимание и се притесних и за тва така стана...ама ше са Упраим няма да е все така.Още веднъж ви благодаря за съветите.
12.02.06
12:53
Обелка, стресиран си, гледаи да не се товари6 много психи4ески, прави не6та които ти харесват , и си даи време zа релакс, не мисли варху проблема, говори сас хората, потурси специалист по слу4аиа
Помисли и за някакви алергии също< То астмата в много форми си е алергия.
А най-умното което може да направиш е да отидеш на почивка в планината< По-хубаво от това няма спорд мен<
12.02.06
16:11
DJ MADMAN прав си.И аз вече знам че ми е такъв проблема и наистина откакто ми стана тва и сам в нещо кат депресия и забелязах че вече не съм толкова весел както бях преди и не само тва ама просто немога само за тва мисля неска ше ходя при една бабка да ми лее куршум може да се успокоя малко,просто прекалено мн вномание му обърнах на тва в този ред на мисли искам да кажа и на другите да не правят такива грешки и да си втълпяват че им има нещо щото кат си внушаваш и то наистина става :)
имах твоя проблем -или по точно беше подобен.това са състояния на стрес които не отминават от самосебе си за съжаление.трябва да потърсиш помощ от психиатър/психолог или невролог.всеки ти казва -не го мисли.това е така но с това не оправяш нещата а само им помагаш.всичко е внушение,но за съжаление реално.който не го е изпитал той не знае какво е.и да внимаваш с лекарствата-наричат се психотропни,в повечето случаи има привикване към тях/колкото и да разправят лекарите че няма/.те са като жените,ни с тях ни без тях.
p.s. не ходи на врачки-не помагат
Май доста хора са имали подобен проблем аз също :) за една седмица се оправих с GRANDEXIN леко успокоително! И аз ходих на лекар по спешност даже казаха алергичен шок ! удариха ми един урбазон , изписаха ми нофилин и ме пуснаха да ама не задуха продалжи а от урбазона и особено от нофилина се ужеличава кравното налягане личния лекар ме прати на кардиолог той ми измери кравното пита ме дали в рода има хора с високо кравно ( естествено че имаше ) и ми изписа лекарства за намаляваня на кравното налягане :( ! Добре че не ги взех :) и тях отидох на белодробен спецялист ( ЗАВЕЖДАЩАТА БЕЛОДРОБНИЯ ДИСПАНСЕР) ТЯ МЕ ПРЕГЛЕДА И МИ ИЗПИСА GRANDEXIN ОЩЕ СЛЕД ПАРВИТЕ 2 ПРИЕМА ЗАДУХА ИЗЧЕЗНА - ВСИЧКО Е БИЛО ПРОБЛЕМ НА ПЕРИФЕРНАТА НЕРВНА СИСТЕМА - СТРЕС , ПРЕТРЕНИРАНЕ , ( ТОГАВА ПУШЕХ И СЕ ЗАНИМАВАХ С ДОСТА НЕЩА ЕДНОВРЕМЕННО) Съвета ми е иди на няколко лекаря но не вземай никакви лекарства докато не си сигурен щото могат и в гроба да те вкарат!!!!!!
пробвайте и ментолови бонбони - олипс ментол, дъвки airways сини
и валидолче ства прехвектно - хем успокоява хем ти отваря дробовете
аз вечер като ме хванта шантавите почва и на мен да не ми стигава въздух от време на време
и за сега така се стабилизирвам
12.09.06
11:44
И аз го имам същия проблем от 1 година. И аз бях на лекар и той ми направи изследвания и каза че е на нервна основа. Нямам нито астма, нищо! Но на моменти ме мъчи доста... :?
13.09.06
21:25
Откакто пуснах темата съм нямал такъв проблем,пък и не смятам да имам :wink: Та,решенията на проблемчето са:1-Да не го мислиш и да си внушаваш че ти има нещо.2-Да избягваш депресиики.3-Винаги настроението и самочувствието да са горе :D
Полезно ми беше да прочета някои мнения в тази тема, защото аз самия имам такъв “проблем”.Преди около година започнах да си внушавам че дишам затруднено. Всичко започна от нищото, но аз си повтарях че немога да дишам и сам се самонаказах да се мъча. По-късно разбрах че това е на психическа основа и реално имаше защо.Но толкова дълго време си го повтарях, че ми стана навик - натрапчивост.С разума си разбирам идеално какво става, но немога да си заповядам да спра-незнам дали е възможно.Родителите ми са лекари и след като им казах (за жалост твърде късно) те разбраха какво става и ме насочиха към психолог(наш приятел).Говорихме си няколко пъти, но ефекта беше кратък, т.е. след ден или два аз пак започвах с моите мисли.По-късно започнах да спортувам много активно.Тренирам тенис на маса,играя футбол с приятели,тичам на стадиона и ходя на фитнес и досега.Това се превърна в мое хоби и аз забравих за известно време тази натрапливост.Там е работата,че скоро се разболях и се наложи да се лекувам по-продължително да спра всякакъв вид спорт и да си стоя вкъщи.И ето от много блеене и гледане в стените пак започнах да си внушавам.Понякога като ме хванат лудите дори е доста мъчително.Забелязал съм че, например когато се забавлявам и съм с приятели , не се сештам за това.Но остана ли насаме със себе си всичко ме насочва да се вглъбя в дишането.Постепенно изпаднах в депресия и безразличие към всичко.Това е положението с мен.Това е нещо доста елементарно, но може да излезе много неприятно ако човек има предразположение.Който желае нека пише.
И аз имах същия проблем и лекаря (не личния, а специализиран) ми предписа фликсотид
да пръскам по 2 пъти на ден и след няколко месеца проблема напълно изчезна :)
Но задължително отиди на специализиран лекар по дихателни болести (забравих името на професията), защото той може да ти го предпише за 2.50 на бройка, а не за 22 лв, както стандартно е ;)
На психична основа ,ако не си болен може и да се разболееш.На мене един доктор ми каза че съм имал анемризма в главата и после от внушение ми се разбутаха нервите и непрекъднато ме стягаше главата,като в обръч.Почнах да пия нервоуспокоителни със зелена рецепта.Направо ме дрогираха като ги взема.Но всичко се оправи когато отидох на ядрено магнитен резонанс в правителсвена болница и ме казаха ,че нищо ми няма в главата.Явно съм се успокоил!Нервите са много лоша работа.
казано от icebobo на 28.12.07, 07:12:
На психична основа ,ако не си болен може и да се разболееш.На мене един доктор ми каза че съм имал анемризма в главата и после от внушение ми се разбутаха нервите и непрекъднато ме стягаше главата,като в обръч.Почнах да пия нервоуспокоителни със зелена рецепта.Направо ме дрогираха като ги взема.
Брат,няма да е лошо де се поизчистиш от тия боклуци/нервоуспокоителните/.В момента е сезонът на тиквите варени,печени,а може и сок от сурова тиква!
Аз скоро започнах Йога. Имах различно мнение за Йогата преди да прочета за какво става въпрос. Реално ме успокоява и ми дава основание да се контролирам. А контролирайки се- нямам проблеми...
20.07.08
11:18
Здравейте маниаци~!И аз имам същите проблеми,който някои от вас имат,нищо че аз съм само на 15 години!Сега ще ви разкажа и моята случка.Преди извесно време аз и моятя най-добра fr отидохме до 1 др наша fr и пред тях имаше 1 дъво и пейка.И аз мн обичах да се люлея на 1 клон.Но този път явно беше фатален за мене и се изпуснах.Във момента в който паднах,аз лежех на тротоара и като чели нещо от мен изхвръкна (от гръдния кош ~ от белите дробове).Беше мн страшно дори за секунди неможех да говоря.И мойте fr доста се поизплашиха.Прибрах се във вкъщи и разказах на мама.И аз доста се поизплаших.Дори ми баяхя разни баби.И така дълго време нищо ми нямяше.Но изведнъж се появиха безсънни нощи придружени с уплаха и страх,и леко затруднено дишане.Мина може би дълго време и това затруднено дишане което се получава на моменти неизчезва.А аз съм спортистка ~ от 2 години тренирам волейбол.Може би мисля и му обръщам голямо внимание.Или пък като се ядосам се появява затруднено дишане.Мама ми дава от нейните хапчета ВАЛИДОЛ и ми става по добре.Но имам и др проблем ... това е че ме е страх да отида на лекар.Тези които са ходили да ми кажат какво е било?изследвания?взимане на кръв?моля ви кажете ми и ми даите полезни съвети .. предварително благодаря!
20.07.08
12:21
Защо те е страх да отидеш на лекар? Липсата на лечение и знание за проблема, както и самолечението (валидол..) няма изобщо да ти помогнат, а може и да навредят. Отиваш на лекар, прави ти преглед - ще те преслуша, може да те прати за снимка, като му обясниш подробно какво е станало ще знае най-добре какво лечение да предприеме. Кръв няма да ти взима, освен ако не си поискаш де :)
tedi, обръщам се главно към теб. Моето положение е(беше) много близко до твоето. Аз също съм спортист (тренирам тенис на маса от 2 години),малко лека атлетика за удоволствие,фитнес и играя футбол с приятели. И докато играя някой от тези спортове аз обикновено съм с предимство откъм физическа подготовка и издръжливост. А от друга страна вечер, след като се прибера се замислям за дишането си и започвам уж да се “задушавам”. Много се дразнех, че не мога да се контролирам и от такива елементарни глупости си правя проблем. Но след като подсъзнанието ми свикна с тази мисъл, този “проблем” хронизира и така от време на време се подтискам. Може би направих грешка, че не отидох при ПСИХИАТЪР веднага и така това нещо се задълбочи. Оказа се че е изцяло на психическа основа и ми предписа Zoloft + Xanax. И двата препарата са на таблетки и откакто ги пия се чувствам много по-добре. Единствения проблем е, че се привиква към тях с времето. Но много е важно да си действаш сама на това усещане в положителен смисъл. Опитай йога, и не анализираи много защо се случва и т.н. Аз първоначално мислех, че решението е да мисля постоянно защо става това, как дишам и т.н., но това е безпредметно и процеса е програмиран природно. Ти дишаш нормално. Ако не дишаш - ще умреш. Толкоз.
Между другото по мое наблюдение този проблем е разпространен при хора, които са склонни да разсъждават в/у нещата от живота. Бих казал по-емоционални, които са чувствителни натури. Така че без да те познавам мога да ти кажа - добре дошла в клуба на замислящите се. А не на тези, които единственият проблем им е, че не са свалили някого в дискотеката и не са се напушили много.
P.S. ако все още това те притеснява отиди при специалист “психиатър”. Физическите изследвания не биха били нужни и все пак, ако решат нека ти направят - няма нищо страшно при тях. Взимането на кръв е елементарен процес на обождане в пръста и вземане на няколко капки. Ти имаш приблизително 4.5-5 литра кръв. Това е.
В тези жеги и често сменяни на климата..................
офф-аман вече от аномалии в времето:)
20.07.08
15:28
Теди,
Изхвърли хапчетата.
Изхвърли ги, не ставай зависима от “наркотици”. Или от успокоителни.
Иди на лекар.
Най - вероятно нищо не ти е “изхвръкнало” от белия дроб, а просто диафрагмата се е стегнала, свила или е получила мигновено невротично свиване и това ти е създало въпросното усещане. Белият дроб е орган с почти открити кръвоносни съдове - за да могат еритроцитите директно да се свързват с кислорода, и каквото и да “напусне” ще е придружено от твърде обилен кръвоизлив, който в повечето случаи е непосредствен, животозастрашаващ проблм - хем се губи доста кръв и е на трудно място за да бъде спряна, хем се дави човек. Единствено безпрепятствено би могла да напусне белият дроб слуз, секрет, храчка, заседнала в бронхите, излишно външно тяло.
Най - доброто лечение за тебе:
1. Спираш успокоителните.
2. Продължаваш да спортуваш
3. Отиваш на лекар за една рентгенова снимка на белият дроб и ако искаш ДКК, всеки проблем с белият дроб неминуемо променя кръвната картина.
4. След това вероятно вече специалист ще т ие казал, че нищо няма.
Проблемът ти е чисто психически според мен. Просто те е страх и развиваш състояние, известно като ”хипохондрия” - често срещана болест, при която от страх най - често болният си втълпява заболяване и почва да си “изработва” симптоми. Действително, психиатър може да помогне, но според мен преди това опитай по - простото: просто отиди на лекар, той да ти каже дали нещо е “изхвърчало”, да видим това как ще ти подейства.
Поздрави!
20.07.08
16:53
Дали са измерили белодробните обеми????На мен горе-долу веднъж годишно ми се случва да изпадам в такова състояние, обаче главно след прекарване на по-тежка настинка или бронхит....Последния път просто усещах как нещо ми пречи да си поема въздух докрайлллбелодробните обеми се оказаха перфектни, даже като за жена с моите килограми, бях над нормата - над 100% при всички показателилТогава в белодробния диспансер ми изписаха сироп Вентолин, който обаче е супер силен - за астматици е и се разрежда - отпуска веднага.Отделно, преди 2-3 години някъде пак закъсах откъм въздух:) - пак тежест зад гръдната кост и на 20 вдишвания горе-долу само 1, което ти носи чувството, че е влязъл въздух в белите ти дробове.Понеже областта на гръдната кост си е показателна за сърдечен проблем в такъв случай, ехокардиография с гледане на всички сантиметри и милиметри на чарковете на горкото ми сърце:).....Стигна се до извода, че е на психическа основа и от нерви и ми предписаха Деанксит - пие се при нужда и отпуска нервата:)
ИСамо да кажа, че съм против тъпкане с лекарства за щяло и нещяло, а съм за живот, изпълнен с чувство на спокойствие и удовлетвореност от това, което правиш, на първо място да е грижата за себе си, правилното хранене и активно спортуване.
Мнението беше редактирано от Георги Гайдов на 20.07.08 17:16.
20.07.08
18:29
Аз веднъж спрях да дишам за около 10 сек без да разбера...после се усетих.И също беше на психическа основа.
21.07.08
05:13
Какви обеми бре Ива(извинявам се :( ), момичето бяга от лекар като дявол от тамян :) Според мен даже само разговор с лекар би я успокоил но нея явно я е страх, защото твърде много е повярвала в “разкъсването” на белия дроб и се опасява, че ще й кажат ужасни новини...
Което само си втълпява.
Може наистина да пие някой бронхоразширяващ сироп, но според мен ще си е чисто плацебо, ако и да избягвам “диагнозите” по интернет, тук съм готов да заявя, че според мен й няма нищо на бронхите и н белия дроб.
Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 21.07.08 10:33.
21.07.08
07:25
Коя е Петя?!:)
21.07.08
10:33
казано от Ива Павлина на 21.07.08, 07:25:
Коя е Петя?!:)
Явно петя си ти, Ива.
Извинявай много.
Докато ти писах отговора си говорех с една Петя и съм се объркал, съжалявам :)
21.07.08
17:44
Няма лошо, чати там:)
21.07.08
19:18
казано от Ива Павлина на 21.07.08, 17:44:
Ти за какъв ме взе :) Аз с жените си говоря само очи в очи или по телефона :)
Чатя си само по форумите :cheese:
22.07.08
05:57
Е нищо, дее:)Какво значение има?!:)
22.07.08
08:44
казано от D3BEP на 21.07.08, 19:18:
казано от Ива Павлина на 21.07.08, 17:44:
Ти за какъв ме взе :) Аз с жените си говоря само очи в очи или по телефона :)
Чатя си само по форумите :cheese:
Стефчо , те форумите не са чат ! ;-)
Тц тц тц тц тц тц пак оспамихме темата ;-P ужас
Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 22.07.08 09:21.
Здравейте и от мен :)
Виждам, че постовете са доста стари, но понеже чета че всички са ползвали лекарства, реших да пиша какво на мен ми помага.
Когато бях на 15 за първи път имах проблем с дишането и личната лекарка ми каза, че най-вероятно е от притеснение и така ме остави. Но положението ставаше все по-лошо и вечер преди да заспя едвам дишах. Тогава баба ми ми каза да пия всяка сутрин топла вода с мед (аз си я преварявах). Почнах да се чувствам по-добре. Усещах как на сърцето ми е по-леко.
Като се пооправих започнах да спирам водата с меда. Следващите години продължавах леко да въздишам, но вече не беше тежко.
Напоследък започна пак да ми става тежко. Започнах да закусвам кисело мляко с мед и орехи. И някъде до следобяд се чувствам доста добре. Но след това положението пак става тежко. Затова започнах да пия чай с мед.
Хем, чаят действа успокояващо на нервите, хем медът ми помага за сърцето.
Също така дишането ми става затруднено, когато пия малко вода на ден. Примерно по половин литър на ден.
Когато отида на почивка за няколко дни извън София, на чист въздух сред природата, нямам проблеми с дишането.
Желая успех на всички и дано съм помогнала на някого. :)
От 12 годишен имам проблеми с дишането. Веднъж или два пъти годишно, на пристъпи. Предимно пролет и есен. След двумесечни изследвания, преди няколко години, диагнозата беше латентна деприсия! Жълт кантарион и спокойствие. Най-много помагат спортът и малката ракия :lol:. И до момента при голяма психическа умора, или стрес имам проблеми, но се контролират. При липса на проблеми със сърцето, дробовете или щитовидната жлеза, помислете за психолог, и по-спокойно...
Преди няколко години бях започнал да заеквам, да не мога да кажа нищо от устата си и да си спирам въздуха така. Всичко това беше от стрес, щом дойде лятната ваканция се оправих и не съм имал такива проблеми.
27.08.09
15:34
Здравейте и от мен:)
От 10 дена съм със затруднения в дишането. Първоначално започнаха съвсем леко и не обърнах внимание.Просто от време на време въздуха ми сякаш не изпълваше целите дробове. 2-3 дни след това отидох да се поразтъпча с пpиятелка в парка и тя на няколко пъти ме пита защо се задъхвам така. Тренирам от 3години... главно кардио,като издръжливостта ми е голяма - мога да въртя педалите по час и половина без да ми се иска да слизам. И след нейните въпроси се притесних.Започнах да се замислям,започнах да си втълпявам и така на следващия ден вече бях с такъв пристъп,че имах чувството,че умирам. Паникьосах се и едвам не принудих да ми бият инжекциа с урбазон. Правиха ми кардиограма и казаха,че пулса ми се ускорява от 70 до 80 на моменти,но го отдадоха на моментната ми паника. Към това искам да добавя,че преди 5 месеца загубих едни от най-близките си хора и още се възстановявам от стреса. Успяха да ме убедят,че е на нервна почва и ми казаха,да се оитам да се справя сама...така и правя,започнах пак да пия билков екстракт А–Я ,който премахна убийствената гръдна болка непосредствено след загубата,започнах да пия и магнезии и да спортувам отново.Интересното е,че в/у велоаргометъра дишането ми почти се оправя.
На 23 години съм и се надявам да се справя сама. СИлно препоръчвам билковия екстракт,ако на някой му трябва успокоение на нервите.
Мнението беше редактирано от BabaGichka на 27.08.09 15:38.
27.08.09
20:53
А-Я успокоява добре.Няколко пъти прекалих с кафето за да мога да съм буден и концентриран - трябваше до късно да работя а ми се спеше.Като резултат нещо ми се наруши съня и елексира ми оправи проблема с заспиването.
Иначе и това е добре http://verbena-m.com/index.php?item_id=21
Да, и аз имаХ този проблем... и реших да прочета малко информация в нета преди да отида на лекар..... Първо прочетох стресиращи неща,заболявания и т.н. И след това попаднах на този форум. КАКЪВ КЪСМЕТ! След като прочетох всички коментари, някак си се успокоих и вече от 15 мин. дишам идеално, звучи много странно, но все едно това, което ми пречеше да дишам, изчезна... Наистина всичко е в главите ни! Много благодаря за коментарите и съветите, засега помагат! (sun)
19.09.12
23:03
Здравейте ! Прочетох цялата дискусия и бих Ви помолил да ми дадете някой ценен съвет. Имам същия проблем - много често не мога да си поема въздух до край - нещо ме спира ( все едно имам тежест на гърдите). Мъчи ме от няколко месеца вече и е направо трагично. Прочел съм хиляди статии и все още продължава. В началото ми прескачаше и сърцето , но мисля че това беше в последствие на стрес от това , че не си поемах достатъчно въздух. След време ми мина прескачането но дишането сякаш се влоши. Ходих по лекари , кардиолози , белодробни и минах всякакви тестове - всичко ми е наред , освен че ми откриха хроничен бронхит (от което не знам дали е възможно да е проблема но го лекувах - все още не знам дали е отминал). Спрях за известно време кафето , протеина и аминокиселините (взимам само хранителни добавки от гарантирани източници) ии пих хапчета Симпатил или нещо от сорта. за известно време се облекчи , но пак ми се появяваше - главно когато лежа или седя. Проблема е , че не знам дали е на психична основа , защото ми се получава когато мисля за това , но понякога просто от недостиг на въздух няма как да не се сетиш ! На 18 години съм и тренирам активно - не пуша и не употребявам наркотици. За 1ви път ми се появи когато бях на лекар относно проблем с дишането през носа , който го имам от година и нещо и той спомена за операция как щял да ми реже преградата на носа защото съм имал крива стена и ми показва на картинки как трябвало да стане иии че имало МАЛЪК РИСК пациента да почине от кръвозагуба .... абе с 2 приказки ми изкара акъла доста сериозно ,въпреки че лично от такива работи несъм се плашил никога но тогава буквално се бях свлякъл на дивана .. Не знам дали е възможно още вътрешно да се притеснявам от това , въпреки че не го усещам , защото някои лекари ми казаха ,че от това е целият проблем.