Kreatina-moje li da bude opasen ili ne.

Темата е заключена.
DE

11.03.04
14:18

Zdravejte vsichki ,koito obichate da se zanimavate sus silovi sportove.
Reschih da napisha taq tema v foruma,podtiknat ot edna sreshta s moj poznat,kogoto ne bqh vijdal mnogo vreme(3,4 neseca).Zapochvam.

Ta vaprosniq priqtel e na 28 g,visok 183sm,tejeshe kum 95 kg,s prekrasno teloslojenie i kakto se kazva licheshe mu che se zanimava seriozno s bodibilding.Az sushto sam poklonik na sillovete sportove i taka namerihme obshti temi i zavurzahme priqtelstvo.Za da sam po izcherpatelen trqbva da kaja, che sam student v Germaniq i toq priqtel e nemec,i vuprosniq sluchaj se razviva v Germaniq.
Kakto kazah po gore,mina period ot vreme ,prez kojto frenda ne se pokazvashe,az se pitah kakvo e stanalo s nego ,no taka i ne reshish da se obada.No kakvo mi beshe uchudvaneto kato go vidqh naj-posle.Ot golemiq i dobre slojen muj nqmashe i sleda.Beshe se promenil do neuznavaemost.Pojultql,sus sasuhrena koja i strahotno otslabnal(po negovi danni okolo 20-25 kg)napravo skelet s koja.
Kakvo mu se e sluchilo beshe 1 viq mi vupros.otnachalo pomislih Hepatit ili neshto podobno.No toj mi dade otricatelen otgovor.Sled 3,4 diagnozi v Nemski Kliniki mu napravili krajna diagnoza-Hipermedikamentozna toksikaciq na Cheren drob,s drugi dumi kazano ot cherniq mu drob nemalo i spomen.Prichinite.
Pomislih da ne e prekalil s nqkoi steroidi-Ne,kazva toj,nikoga ne bil upotrebqval steroid,edinstveno Kreatin Monohidrat v suchetanie s Fetburneri i minerali (magnezij,jelqzo i t.n).
Dobre kazah ,moje bi si prekalil s dozite-otkazvajki d apovqrvam ,che e vuzmojno edinstven vinivnik da e Kreatina,-ne otgovarq toj,vsichkopo norma i predpisanie ,kakto i kachestven Produkt (Multipawer).
Dobre ,moje bi si imal bolen drob i predi tova ,v smisal prekaran hepatit kato malak ili neshto takova-produljavam da uporstvam az,-Ne -otnovo otgovarq toj,nishto takova.
Az vse oshte ne se suglasqvam s nego ,no go vijdam pred ochite si i vi uverqvam gospoda ne izglejda nikak dobre.4 sedmici priemal hrana samo venozno(do golqma stepen zagubata na teglo se dulji i na tova),s drugi dumu kazano za toq chovek sport ae svurshil,i veroqtno nikog ada ne se vuztonovi napulno.I vinivnik za vsichko tova toj posochva Kreatina ,no vnimanie!!!!!!!!!! samo sus suchetavaneto na magnizij i jelqzo,s koito toj redovno priemal kreatina,tva se okazalo pagubno.
t.e Lakarite mu kazali, che Kreatina ne e opasen sam po sebe si no v tova suchetanie se okazal super toksichen,pone za negoviq organizam.
Dobre suglasqvam se az nakraq,no zashto nikade ne sam prochel(a nesam chel malko) za podobni efekti,vse pak e redno da se opishat ako sa vuzmojni,zashtoto nqma nishto po vajno ot zdraveto,da negovorim da si na 28g pochti invalid veche.
Az vse pak ostavam rezerviran otnosno taq teoriq,i i imenno tova me nakara da napisha taq statiq,nek ada se chuqt i drugi mneniq i hipotezi i ako ima opasnost da se pradpazim zaedno ot drugi podobni sudbi.
shte se radvam da prochet avuzmojno naj -mnogo mneniq .Blagodarq

Темата беше редактирана от Петко К на 22.09.09 11:46.

11.03.04
14:54

Да това е много неприятно, но според мене  това едва ли е от креатина , още повече че това става в Германия страна известна с производството на най-чистия креатин/имам в предвид фирмата Крийтпур ако не греша името/.До колкото знам в големи дози креатина товари черния дроб и най-вече бьбреците ,но чак толкова....При уптреба креатина се разлага на вторичния креатинин,който всьшност е токсичен.Дори ив най -чистия креатин има този остатьчен продукт, но в безопасни граници.Според мене тука става вьпрос за злоупотреба сьс стероиди.Най-гаден е бианабола.Той много силно токсичен за черния дроб в големо дози .Това разбира се е мое мнение :cry:

11.03.04
16:10

Митьо Крика разправяше ,че преди взимал по 1 кило креатин за 1 седмица -)))

Кофти е тва,което е станало с приятеля ти,но е абсурт само от креатина да е било защото всеки втори трениращ трябваше да го сполетява същата съдба иначе...
Може да е имал някакво заболяване ,за което не е знаел твоя приятел или да те лъже,че не е взимал стероиди.Има вероятност и наистина да не е взимал ,но причините са много по-сериозни в такъв случай надали от единия креатин ще се стигне чак до там

12.03.04
01:37

znachi mile neznam dali si zimala steroidi ta govorish .
Ta despot v germania zabraneni li sa steroidite i ako sa zabraneni i ne ti e golqm freand smqtash li che shte ti kaza principno che moze da ima problemi s vlastitie ako vsichki razberat toq si e ebal mamata ot steroiditie . Za creatina samo moga da kaza che ako e zimal ne kachestven kreatin v prodalzenie na mnogo vreme tva znachi neprechisten ili si e zimval bash kreatinin ili go e rastvarql vyv voda i tn e vuzmozno ma taq kombinacia zink zelqzo i kreatin zvuchi tupo dai da go dokomentirat toq sluchei lekarite i da kazat kvo tochno e bilo sustoqnieto i kva e prichinata ta da si sigoren :))
po-zdravi

12.03.04
12:38

Не стероиди на сьм вземал,но знам доста за тях , но пьк някьде бях писал за креатина в пликове за което много не ми повярваха но...Изненадва ме това че става в Германия :x

12.03.04
14:55

Аз самият отдавна вземам креатин без прекъсване, но не за първи път чувам за подобен случай, честно казано. Брат ми дълго време ме съветваше да не взимам креатин, защото той самият играеше в Щатите към колежа си ръгби почти професионално и единият от треньорите им беше забранил категорично да вземат какъвто и да било креатин, защото както се изразил самият треньор “изсушавал черния дроб”. Не знам дали това е вярно, дано да не е и дано в случая с твоя приятел да не бил виновник креатинът.

12.03.04
15:12

Абе не знам дали сьм в грешка ,но мисля че се готвят да го вкарат в листата на забранените медикаменти.Доколкото знам вьв Франция е забранен :wink:

12.03.04
19:35

Kvo iskate da kajete s tva da ne se pie s voda?????Az si go piq s voda creatine-a 6toto to na opakvkata taka si pi6e!!

22.09.09
10:30

Аз мисля да започна да взимам креатин понеже ми трябва маса ! Казаха ми на моите години да го взимама само тази зима и да спра дотам защото ако прекаля със продължителноста може да доведе до неприятности. (НО ПОДЧЕРТАВАМ ГОВОРИМ ЗА 14 ГОДИШНО МОМЧЕ НЕ ЗА ВЪЗРАСТЕН) .  И сега много чета из интернет за креатина и чувам ту хубави ту лоши неща ... Не знам много съм разколебан вече :( ????

GO

22.09.09
10:56

казано от Dimo Dragov на 22.09.09, 10:30:

Аз мисля да започна да взимам креатин понеже ми трябва маса ! Казаха ми на моите години да го взимама само тази зима и да спра дотам защото ако прекаля със продължителноста може да доведе до неприятности. (НО ПОДЧЕРТАВАМ ГОВОРИМ ЗА 14 ГОДИШНО МОМЧЕ НЕ ЗА ВЪЗРАСТЕН) .  И сега много чета из интернет за креатина и чувам ту хубави ту лоши неща ... Не знам много съм разколебан вече :( ????

Зависи и от креатина и от т’фа как го пиеш и от твоето тяло,един приятел не му влияеше на Biogame(май,че така беше) креатина и постоянно му се въртеше свят,не пиеше достатъчно вода,не се хранеше достатъчно пък обвиняваше креатина..

Дадохме му друг креатин само пробно,ползва го 4 дена и каза,че при този нямало такива проблеми..

Така де,зависи от хр. ти режим,от здравословното ти състояние и от марката ;)..

AZ

22.09.09
11:07

Изводът:залагайте на реномирани марки и нови формули като кре-алкалин и СЕЕ

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1