04.12.07
07:42
Значи на 15 години съм, със фитнес се занимавам отскоро сериозно. Та въпроса ми е сега за хранителни добавки за ПОВИШАВАНЕ на МУСКУЛНАТА МАСА И СИЛА ... нещо да ми препоръчате. Не съм запознат много, за това ако може нещо да ме насочите, кой какви да си взема.
edit: Преди 5-6 години забравих да кажа, че съм имал песъчинки във бъбреците, обаче от тогава нямам проблеми и не знам ако нещо някакъв продукт може да ми навреди да ми кажете да знам, и ако може да ми препоръчате, кой продукт няма да навреди толкова, който да си взема ...
Благодаря.
Темата беше редактирана от user4eto на 04.12.07 07:55.
Витамини и минерали за теб приятелю! Може и 1 доза протеин за след тренировка . Друго за сега не ти е нужно . За добавки ще мислиш чак след година до тогава просто няма смисъл ...
04.12.07
08:42
Ок, значи сега ако може и някакви марки, или направо сайт с какво трябва да си взема ...
П.П. Имам 1 приятел, който взима около един месец креатин, не съм много сигурен обаче дали беше креатин и го спря? - не знам ама доста дръпна, не мога ли и аз нещо такова да направя ? - само, че не с креатин, защото нали вреди на бъбреците.
Мнението беше редактирано от user4eto на 04.12.07 08:43.
04.12.07
08:49
Не вреди на бъбреците, освен ако превишиш дозата, но не купувай!
Витамини : nowbg.com/index.php?option=com_content&task=view&id=85&Itemid=45
04.12.07
09:21
Щеше да е хубаво, ако напишеш и малко за себе си - ръст, тегло. Ако си слаб, може да взимаш и гейнър.
04.12.07
09:43
Около 60 кг съм, и последно време отслабнах, а съм висок към 173 см.
Освен тогава да си взема:
NOW - Daily Vits - 100 таблетки
И този протейн -
NOW - Whey Protein Isolate Ягода - 908 гр - На тази фирма, добри ли са и продуктите или други ще ми препоръчате ?
Може ли да взема Креатин примерно, защото бързо се уморявам, а и нали спомага за мускулната маса, обаче не знам дали ще ми навреди при положение съм на 15 и като малък съм имал песъчинки във бъбреците ?
Или да си взема ли гейнер - примерно Гейнер - Explode Mass Gainer или не ?
Какво да правя сега ? Съвсем се ошашавих.
Или направо това да взимам - Animal M-Stak и да си тренирам и да видя как ще ми подейства и после да взимам други добавки - само да питам дали това няма да ми навреди ?
Мнението беше редактирано от user4eto на 04.12.07 14:11.
04.12.07
14:43
Витамините и протеиновата пудра са ти достатъчни на този етап. За Animal продуктите още ти е МНОГО рано :)
Не очаквай да постигнеш нещо обаче, ако храненето ти не е на ниво.