Проблем със ставите

28.12.07
15:11

От 1-2 годни насам забелязвам че ставите на лактите, рамене и особено на коленете ми пукат. До сега не съм им обръщал внимание, но от няколко месеца пукането се засили. Тренирам карате вече над година и си мисля дали не съм си напраел нещо ставите от много спорт. На 16 години съм, преди каратето съм ходел на волейбол около годинa и на фитнес за няколко месеца. Oсвен това бягам по много и на често. Моля някой, който има подобен проблем или е компетентно лице в тази област да помогне.

28.12.07
16:24

Много теми има  за  тва  пукане !! и моите  пукат от време на време  :) маика ми дето не  спортува  и на нея и пукат !! Постоянно ли пукат???

28.12.07
19:52

На коленете постоянно, а на лактите и раменете по-рядко.
Реших да се разровя малко из форума  и октрих доста теми за ставите. Това което разбрах е че е от побертета  и няма за какво да се притеснявам. Но е добре да тренирам с наколенници и налакътници. Със загрявката нямам проблеми при наще тренировки е задължителна. Междудругото пия едни витамини на supravit само от Ca, Mg, Zn i vit C и бирена мая 3х3. Това ще повлияе ли по някакъв начин на проблема със ставите?

Мнението беше редактирано от The_Detonator на 28.12.07 20:50.

29.12.07
07:59

тва влияе за  вастановяване  след тренировка на ставите !! Мое да пиеш Глукозамин  ама  трябва да  ги пиеш известно време  за  да  ти помогне !!Мое и Артростоп  абе много са  вариянтите !! Мое да отидеш на лекар !!

29.12.07
11:28

Най-добре ще е първо да се консултурам с личния лекар. Междудругото няма да е зле да се побликуват някой статии специално за този проблем. Така като гледам голям % от форума го имат.  ;-)

29.12.07
13:03

Преди време бях направил тема и споделих отговор на ортопед травматолог по този въпрос, може да я потърсиш. Препоръчва и лекарство на натурална основа, което използвах.

Но ти на първо време се консултирай с лекари. Говори и с родителите си също така.

Между другото, аз забелязах подобни разпуквания на около 18 години, а на 17 бях започнал карате. В последствие го спрях.

29.12.07
14:35

има  статия за  ставите в  саита !!!

29.12.07
19:42

Мерси, прочетох всичко. Майка ми е  фармацевт и каза че ще ми вземе глюкозамин на таблетки.  :)

30.12.07
17:17

казано от hamsterdam на 29.12.07, 19:42:

Мерси, прочетох всичко. Майка ми е  фармацевт и каза че ще ми вземе глюкозамин на таблетки.  :)

Глюкозаминът няма да ти спре пукането в ставите!По скоро си разтегнал  някое сухожилийце!Много лесно ще го откриеш,
на пипане е много болезнено!На първо време си намали натоварването!

30.12.07
17:20

казано от hamsterdam на 29.12.07, 19:42:

Личи си, че майка ти е фармацефт, а не ортопед.

Първо се консултирай със специалист, тия хора/поне някои от тях де.../ не са учили с години ей така за нищо.

Има огромен шанс, глюкозамина изобщо да не ти върши работа. Възможно е проблема изобщо да не е в самите стави, а тоя глюкозамин е кофти за храносмилането и орделителната система. Пък и си само на 16 години, ако беше на 40 по ставаше...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1