15.12.04
16:01
на 16 год. съм, 73кг, 180см, искам да кача маса сега през зимата.
ето какво ям през деня:
ставам в 6.30, ям към 100-200гр овесени ядки с прясно мляко.
10.00 - парче пица.
13.30 - 3-4 сандвича (кажете какъв хляб да ям) с топено сирене и сушеница.
14.00 - пия си гейнера.
15.00 - 16.00 - тренировка
16.10 - гейнер
16.30 - малка закуска
21.00 - салата с пилешко месо.
какво ще кажете?
Малко ми се струва, въпреки, че не казваш какъв е гейнера (по съдържание), а и малката закуска. Хляб яж какъвто има , не се притеснявай.
15.12.04
20:10
гейнера е мега мас 3000, но ми казаха, че е по-добре да го заменя с някакъв суроватъчен протеин.
какви изменения бихте направили по диетата ми?
още нещо:
след тренировка достатъчно ли е да пия 50-60гр гейнър и да ям по 1 банан?
и като почна да пия суроватъчн протеин, само той ще ми стига ли след тренировка?
Виж какво, мани тия работи и хапвай здраво след тренировка. Добавките са добавки, ако ме разбираш. Я сега да видим:
ето какво ям през деня:
ставам в 6.30, ям към 100-200гр овесени ядки с прясно мляко.
10.00 - парче пица. С едно кисело мляко
13.30 - 3-4 сандвича (кажете какъв хляб да ям) с топено сирене и сушеница.
14.00 - пия си гейнера. - излишно
15.00 - 16.00 - тренировка
16.10 - гейнер
16.30 - малка закуска - замени с голямо ядене
18.45 - обилно основно хранене
21.00 - салата с пилешко месо.
Нещо такова !
16.12.04
18:16
верно ли е, че е добре да се яде по 1 кисело мляко вечер преди лягане в дните, когато се тренира?
още нещо, тия плодовите млека на виталакт или данон имат ли нещо общо с киселото мляко или са само за вкус?
Да , според мен е добре да се яде мляко преди лягане.
Плодовите млека, смятам, че не струват, в сравнение с нормалното кисело мляко. Гледах им съдържанието преди време (на 3 вида) - какво да ти кажа, бедна работа.
Sorry ама мислите ли че някое от киселите млека на пазара си струват да ги пиеш. Пълни са с какви ли не боклуци и сухи млека. ако имате под ръка някой познат който може да ви снабдява с млекце и да си го квасите вие или да си го пиете прясно няма да има цена. Само домашното признавам
В сравнение с домашно приготвеното мляко, не си струва разбира се. Обаче при липса на домашно, купешко ще се яде/пие, какво да направим? :D
Да ама кислото мляко май съдържа доста малко белтъци,или не съм прав.На 400 гр мляко се връзват около 14 грама протеин.
Martin а какво ще кажеш за моята пограма
аз съм на 19год. 189см. 83кг. искам да кача 6кг.
закуска 100гр. kornflakes
30мин. по-късно 30гр. MUSASHI BULK PROTEIN
обяд 2-3 сандвича хляб+шумка+кашкавал+масло
2часа по-късно 1кекс (от тия дето ги продават в метро)
8:00 30гр. MUSASHI BULK PROTEIN
вечеря пилешка паржола с картови или ориз
тренирам 3 пъти седмично (6:30-8:00)
какво кисело мляко е хубаво да се яде? здравец, на баба, дадон?
♠ Постът Ви беше преведен на кирилица. Моля, отделете минута, за да прочетете правилата и условията за ползване на форума. Leo
19.12.04
19:25
salis тва където си го написъл много малко ми се струва включи яйца и накъв плод. Най добре банани. Също яж и течен шоколад сутрин с овесените ядки яж 1-2 филии с шоколад. Вечер преди лягане може да включеш и чаша кисело млако с овесени адки 1-2банана и 2 яйца с жълтъците
salis, пази си здравето, майната им на калориите и въглехидратите - не яж течен шоколад - в общия случай в него има толкова trans fats, които така ще ти качат лошия холестерол (при по-продължителна употреба на подобни продукти + маргарин + чипс например и т.н.), че ще съжаляваш...
по-добре човек да яде наситени мазнини дори отколкото транс мазнини... аз предпочитам да мога да си позволя още 1, макс. 2 жълтъка на ден отколкото да блъскам частино-хидрогенирани мазнини...
закуска 100гр. kornflakes
30мин. по-късно 30гр. MUSASHI BULK PROTEIN
обяд 2-3 сандвича хляб+шумка+кашкавал+масло
2часа по-късно 1кекс (от тия дето ги продават в метро)
8:00 30гр. MUSASHI BULK PROTEIN
вечеря пилешка паржола с картови или ориз
Това дали си го замислил специално, или просто така стоят нещата?
Защото на мен ми се струва хам недостатъчно, хем недобре подбрано. Все пак, първото хранене преди или след тренировката ти е (изглежда да е след, но все пак). Каксът от метро, според мен, въобще не е подходяща храна в случая. Зависи от възможностите, но е добре да се замени с яица, мляко, ядки, нещо високо протеиново. Освен това не съм сигурен, че за два часа (след разнообразните по състав сандвичи), стомахът ти ще е готов за ново изживяване. Друго, можеш да добавиш едно леко, неангажиращо хранене преди лягане - мляко (кисело,прясно), протеинче ако щеш. А, и ако първото хранене ти е следтренировъчно, смятам, че хич не е достатъчно. Все пак за да обсъдим нещата съвсем подробно, ще трябва информация: къде и при какви условия се провеждат въпросните хранения. Поздрави!
ПС - Мляко купувам от най-евтиното (каквото има). Взимам по 10-20.
ППС - Ех, Лео, Лео! Много четеш и се паникьосваш! Споко! 8) (това не означава, че не съм съгласен с теб)
млади сме, не мислим за сърцето, за холестерола и тн
по някое време ни се появява някоя аритмиика и почваме малко повече да се замисляме
после (недай си Боже) нешо по-сериозно...
а в БГ както знаем - най-добре да не се разболяваш, понеже няма кой да ти помогне
сега може би малко изтерично прозвуча моя призив така болднат :) , но транс мазнините тялото наистина не знае какво да ги прави... тях “белите” страни ги забраняват. (Denmark has effectively banned partially hydrogenated oils…)
Dr. Walter Willett is the Chairman of the Department of Nutrition at the Harvard School of Public Health and Professor of Medicine at the Harvard Medical School. He is generally recognized as one of the world’s top authorities on nutrition. He calls partial hydrogenation of oils the “biggest food-processing disaster in U.S. history.” He says:
“In Europe [food companies] hired chemists and took trans fats out…. In the United States, they hired lawyers and public relations people. No one doubted trans fats have adverse affects on health, and still companies were not taking it out.”
Марто, извинявам се ако насаждам паника - просто съм си лабилен психар, затова ще да е :D :D :D
Просто отбелязвам :wink:. Но ако решим да отучваме хората от яденето на течен шоколад, бая зор ще видим :lol:
между другото това е една интересна тема - за харата, които обичат и тези, които не обичат (не изпитват нужда от) сладко
някои (особено жени) не могат да си представят да не ядат шоколад - за тях шоколадът е по-добър от секса и т.н. - все неща, които на мен например са ми непонятни
но аз лично имам почти нулева потребност от сладки неща (веднъж на 3 месеца може и да ми се дояде нещо сладко...) - същото е и с приятелката ми (от сладките неща яде само плодовете), а сестра й (която и е близначка) ни се чуди и на двмата “какъв човек трябва да си за да не обичаш сладко”... =)
една нейна приятелка беше коментирала, че “хората, които не обичат много-много сладко, имат по-високи нива на ‘хормона на щастието’ т.е. ендорфини и затова не изпитват нужда от сладко”...
сега - аз не ги свързах много двете неща =) но щом казва каката... =)
Това за ендорфините и аз съм го чел.
А я кажи сега - във всичкия ли шоколад има транс мазнини. Защото кофти се получава нещо.
А за това, че не ти се яде сладко - щастливец (ендорфинист :lol: )
не във всичкия. но в почти всички по-евтини течни шоколади. мисля, че на опаковката на един от тях дори си пишеше... зачетох се, понеже шоколадът си имаше вкус и вид на захаросан маргарин...
Nestle са използвали транс-мазнини, какво остава за фирмите, които продават по-евтина продукция...
Нестле поне се опитват да отстранят транс мазнините и предполагаям, че вече са го направили.
В твърдия шоколад не би трябвало да има може би, но все пак, четете съдържанието, въпреки че кой ли си признава какво съдържа продуктът му...
22.12.04
04:21
Ам, темата не се ли размина малко с въпроса?
малко се разминахме с въпроса наистина, но темата е особено важна. В твърдия шоколад също има транс мазнини, не се съмнявайте, на всички фирми, може би е в различно количество. А българските за по-евтино сигурно се правят изцяло с частично хидрогенирано растително масло.
Аз затова само от време на време си позволявам по някоя морена /там също ги има/. Иначе домашно приготвени сладки неща няма особено проблем ако си ектоморф и стига да не прекаляваш естествено.
Martin ми аз съм студент и не мога да кажа кога закусвам обядвам или верерям. Един ден закусвам в 8 а на следващия в 12 зависи от програмата ми фиксирана ми е само вечеряра някаде 9-10, обяд и следобедна закуска ги правя когато съм гладен. Кексът от метро ме засища иначе съм пробвал и с 2-3 яйца но съм още гладен се пак съм 83кила. Тренирам 3 пъти седмично вечер около 6-6:30 за около час. Относно хранителната ми програма така стоят нещата с изключение на MUSASHI BULK PROTEIN него възнамерявам да си го взема иначе в момента пия протеин само след тренировка
Ми какво повече да ти кажа, Полик? Почети, поинтересувай се. Наблягай на по-ценните храни. Добре ще е все пак да си изготвиш и спазваш някакъв режим. Храненето съвсем не е за подценяване, ако е неправилно, това може да ти попречи да постигаш добри резултати. Поздрави!
ти наистина ми каза повече от достатъчно:
сменям кекса
правя леко хранене преди лягане
и си вземам протеина
Ще пробвам и след месец месец и половина ще пиша дали е имало резултат. Мерси за съвета
ПС MUSASHI BULK PROTEIN добро ли е за мен или да взема нещо друго
Пусни тема в раздела с добавките. Сигурем съм , че ще получиш компетентни отговори.
Поздрави и успех!
15.01.12
13:13
за всички които искат да качат маса и обем: 9:00 Сутрин: 5 варени белтъка с 2 филии хляб и една чаша кисело мляко. 12:00 Обяд: Нещо с Месо какво то и да е! + 400 грама прясно мляко. 15:30 Следобедно ядене: Нещо с месо каквото и да е! + 600 грама прясно мляко. 19:00 200 грама овесени ядки с 200 грама прясно мляко. 22:00 Вечеря: Плодове и Зеленцуци. Тренираите три пъти седмично и се хранете всеки ден така и ви гарантирам ,че ще качите около 3,4 килограма за 1 месец .БЕЗ ХИМИЯ И ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ. Успеь ;)
15.01.12
13:19
казано от Petur Emilov на 15.01.12, 13:13:
за всички които искат да качат маса и обем: 9:00 Сутрин: 5 варени белтъка с 2 филии хляб и една чаша кисело мляко. 12:00 Обяд: Нещо с Месо какво то и да е! + 400 грама прясно мляко. 15:30 Следобедно ядене: Нещо с месо каквото и да е! + 600 грама прясно мляко. 19:00 200 грама овесени ядки с 200 грама прясно мляко. 22:00 Вечеря: Плодове и Зеленцуци. Тренираите три пъти седмично и се хранете всеки ден така и ви гарантирам ,че ще качите около 3,4 килограма за 1 месец .БЕЗ ХИМИЯ И ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ. Успеь ;)
Къде ще ги качиме ? На тавана ли ?