BCAA vs. обикновени аминокиселини

DE

30.12.07
20:45

Явно само аз не знам.. за това ще питам.
Кои от двете да взема?
Целта ми е маса, ще ги комбинирам с още други неща. Досега винаги съм пил суроватъчни амини и съм доволен, но не знам какви са разликите със BCAA-то.

Темата беше редактирана от death на 30.12.07 20:46.

Малки са разликите. Обикновени си вземи.

30.12.07
22:06

BCAA-то са аминокиселини в разклонена верига които се усвояват по бързо от другите,ако имаш възможност си земи и от двата вида. BCAA-то пий преди и след тренировка а др.презостаналото време ;-)

Мнението беше редактирано от Olimp на 30.12.07 22:11.

02.01.08
11:34

много интересна тема! Аз също мисля да си взема сега некви аминки самоче още не съм реши обикновенни или БЦАА .Нека още някои се отзове по темата моля

02.01.08
12:22

Аминокиселините разклонена верига (BCAA) съдържат аминокиселините (Л-валин, изолевцин и левцин), които по време на тренировката първи “изчезват” от мускула и затова приема им преди тренировка се отразява на по-антикатаболно в сравнение с обикновените амини, които съдържат и есенциални и неесенциални аминокиселини. Според мен при наличието на един качествен (западен) суроватъчен протеин в комбинация с добри аминокиселини, приети в предписаната доза (без скръндзавене) преди и след тренировка до известна степен могат да спестят парите, които потенциално могат да се дадат за ВСАА. Но в период на чистене, при мен разколонената верига задължително присъства (естествено и с други добавки).

DE

02.01.08
16:51

значи комбинацията за мен я мисля следната
Креатин на Уидър,  Америкън уей на АСН и Amino1500 на Нау.
нещо да заменя?

ИВ

02.01.08
17:35

Нищо не заменяй добре си е ;). Кажи ми амино 1500 каква им е големината и трудно ли се поглъщат ?

02.01.08
19:08

ако трябва да избирам само едно, бих избрал разклонените вериги

DE

02.01.08
20:34

казано от Nosferatu на 02.01.08, 17:35:

Нищо не заменяй добре си е ;). Кажи ми амино 1500 каква им е големината и трудно ли се поглъщат ?

Много добър въпрос..
Точно за това се спрях на тези, защото са дъвчащи. Незнам какъв ще им е вкуса, но без да преувеличавам, задавял съм се със едни 2200 и не ми беше никак приятно..

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1