за покачване

28.12.07
07:34

1.75см  60-62 кила ектоморфен предполагам .
ЯДЕНЕ
1.овесени ядки + кисело мляко + 2ябалки
2. ориз  с  месо или мусака или риба  консерва  + 2 яица (цели)
3.фастаци  100 грама
4.фастаци 100 грама
5. 4 яица (цели)
6.сирене  100-200 грама
яицата ме притесняват  таи като некои хора викат че толко  цели било опасно  други викат  че не било  така !! КАКВА Е ИСТИНАТА НА  КАКВО ДА  ВЯРВАМ ?????

28.12.07
08:14

За яйцата не е сигурно, кое е опасното и има ли го въобще. Но че твоето ядене не го бива - това е факт. Тия фъстъци не ги набивай, нямаш полза от тях. Нямаш достатъчно белтъчини в храната. Какви са ти цели, защото с такова ядене ще изчезнеш в скоро време. Прегледай сайта и почети малко. Също така използвай търсачката. Ето ти четиво, хвърли му 1 поглед и после задай въпроси:
http://www.bb-team.org/articles/diets

28.12.07
10:08

еее как  ??  в  фастаците има  25 грама преотеин за  100 грама !! има и ненаситени мазнини !!Протеини се  сабират  околко  2 и не6у  на  грам

28.12.07
10:09

Според мене  си ти е  добре яденето

28.12.07
10:26

60 кила, на 13-14 години предполагам (по правописа съдя :) ) и искаш да качваш - 3 много основателни причини да умножиш яденето поне по 3. И яж месо, а не консерви, и вместо фъстъци яж храна. Иначе това много прилича на така широко разпространената в Африка диета “голем глад”.

Мнението беше редактирано от G33K на 28.12.07 10:28.

28.12.07
10:30

1. овесени ядки +кисело мляко = 16 +12=28
2.100 грама ориз +пилешко + 2 яица = 7+20+16=44
3.фастаци = 25
4фастаци=25
5 4 яица= 32
6.200 грама сирене = 30
28+44+25+25+32+30=184
184 делено на  моите кила  62 = 2.96
в  форума пише че  повече от 3 не ми трябват !!

28.12.07
10:31

на  16 сам  ама не сам виновен че сам ектоморефн

28.12.07
10:37

Смяташ протеина от фъстъците и овесените ядки, което принципно не е много правилно, и освен това не всичко е протеин... и не се задълбочавай в цифри,просто ЯЖ..това не е ядене, това е глад.

28.12.07
10:59

казано от G33K на 28.12.07, 10:37:

Смяташ протеина от фъстъците и овесените ядки, което принципно не е много правилно, и освен това не всичко е протеин... и не се задълбочавай в цифри,просто ЯЖ..това не е ядене, това е глад.

Не съм много съгласен с това да не се смята протеина от овесени ядки и фъстъци. Знам, че това е растителен протеин, но и той си е протеин и има положителни страни. Много се съмнявам дали половината потребители от тука си набавят нужният протеин след като махнат този от овесени ядки, ориз, макарони, ядки и т.н. Едва ли всички могат да си позволят по 1кг месо на ден. Общо взето се казва, че трябва да се приема по 2.2гр./кг протеин, а не се казва от какъв вид да е протеина.

28.12.07
11:11

добре  като сам на училище кво да  ям ???? а?? кое  е по добре да  пия  кисели млека   които имат 12 грама протеин или фастаци дето са с  25  ама не  животиснки !!!

28.12.07
11:20

Има положителни страни - по-добре е от нищо, тук спор няма. Но все пак погледни по-нагоре и виж каква голяма част от храната е от растителен произход. И освен това като цяло е малко.
А иначе за това какво да ядеш в училище - аз като имам лекции повече от 5-6 часа за деня (доста често) си нося варени яйца,сандвичи от вкъщи (с МНОГО месо и малко хляб) и е такива работи. По въпроса за фъстъците или млякото - тука е малко като оня виц “плюс 2 или минус 2”, ама все пак бих казал млякото - и то защото както казах по-горе не е идеята да се забиеш в цифри, а все пак да ядеш храна, от която да има максимално полза. Имам чуството, че тия дни четох че тренираш борба - еми аз храната дето я изяждам преди и след тренировка по джудо е горе - долу толкова колкото ти ядеш за цял ден...

Мнението беше редактирано от G33K на 28.12.07 11:22.

28.12.07
11:54

казано от Wrestling_pro на 28.12.07, 11:11:

добре  като сам на училище кво да  ям ???? а?? кое  е по добре да  пия  кисели млека  които имат 12 грама протеин или фастаци дето са с  25 ама не  животиснки !!!

Много ясно, че млека пред фъстъци! Ето прочети тук последния ми пост за ядките—> http://www.bb-team.org/forums/viewthread/29214/
Да не говорим, че можеш да си носиш от вкъщи яйца, сандвичи с пилешко, сандвич с риба тон, само пилешка пържола, доза протеин или гейнер...

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 28.12.07 12:03.

28.12.07
12:28

казано от G33K на 28.12.07, 11:20:

Има положителни страни - по-добре е от нищо, тук спор няма. Но все пак погледни по-нагоре и виж каква голяма част от храната е от растителен произход. И освен това като цяло е малко.А иначе за това какво да ядеш в училище - аз като имам лекции повече от 5-6 часа за деня (доста често) си нося варени яйца,сандвичи от вкъщи (с МНОГО месо и малко хляб) и е такива работи. По въпроса за фъстъците или млякото - тука е малко като оня виц “плюс 2 или минус 2”, ама все пак бих казал млякото - и то защото както казах по-горе не е идеята да се забиеш в цифри, а все пак да ядеш храна, от която да има максимално полза. Имам чуството, че тия дни четох че тренираш борба - еми аз храната дето я изяждам преди и след тренировка по джудо е горе - долу толкова колкото ти ядеш за цял ден...

ммм  добре начи по време на училище  сандвич  домашен + някаква  аириан и послед  още един  сандвич с още аириан !!Фастаците да ги забравя!

28.12.07
12:52

Никой не казва да забравяш за тях, но просто не са най-удачният избор.

ZO

01.01.08
18:31

Само едно нещо да попитам тези,които твърдят,че растителния протеин не трябва да се брои-ами вегетарианците културисти как са растяли без протеин(щом явно само животинския важи...)?Колкото до въпроса на темата-не е проблем да ядеш фъстъци,но аз лично не консумирам ядки повече от 3-4 пъти седмично.Месото трябва да ти е минимум 300гр.,все пак това си е основна храна в диетата за маса.А да,и също така не е лошо да включиш въглехидрати,защото в тази диета те са кът :roll: Ако си ектоморфен тип започни с 5гр./кг. телесно тегло и виж как ще ти се отразят,от там нататък можеш да ги увеличаваш или намаляваш в зависимост от формата ти(по колко качваш и дали не се омазняваш прекалено много).

01.01.08
19:47

Аз не броя  калориите в момента  ама маи като почнах да да ям като хората много рязко си  дигнах  ваглехидратите  и калориите а  то имаше и празници и качих рязко мазнини в коремната област. За разлика от 90% от хората  тука  тва не ме притеснява ама се  чудя дали е нормално ако преди сам  ядял по малко ваглхидрати и повече мазнини ( попринцип се кефя на такива  храни и преди ядях основно такива) и изведнаж сам ги направил 4-5 на грм телесно тегло има вазможноли е да е  станала няква  реакция и да сам натрупал извенаж няколко санитиметра мазнина !!

01.01.08
21:48

Естествено че мазнина.Едва ли си натрупал няколко см мускули.

02.01.08
07:40

Според мен е  вазможно ама оргазнизма  ти сиурно е свикнал на  високите ваглехидрати

Мнението беше редактирано от ivo_the_monster на 02.01.08 07:41.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1