Възможно ли е??

01.01.08
20:11

Здравейте.  Честита нова година на всички. Въпросът ми е. Попаднах на сайта http://zdravoslovno.com и го поразгледах. Преди време си бях направил нещо като дневник в което описвах нещата които съм ял през деня. Стремя се да ям неща с повече въглехидрати и белтъчини. Въведох хранителните продукти които съм нагънал през деня и ето какъв отговор за калориите получих от калкулатора.
Мляко прясно краве - пастьоризирано        500гр.
Хляб Добруджа          200 гр.
Свинско филе        50гр.
Мляко кисело краве Елена, 2% масленост  100гр.
Мусака с месо    300гр.
Сирене Дунавия      100гр.
Ябълки        300 гр.
Мед пчелен      50гр.
Пица с домати и подправки  200гр.
Кока-кола    300мл.

Излезнаха ми стойности от 4200 калории. Като видях цифрата и гледах като застрелян. Според мойте изчисления получавах към 3000-3200 ккал. Искам да попитам възможно ли е това? Калкулатора ми показва, че на ден ми трябват 1800-1900 ккал. През последния месец съм вдигнал 2 кила. Имам чувството, че съм страшен ектоморф и по никакъв начин немога да кача маса.

01.01.08
20:34

ти хубаво ги гледаш тия калории ама попрочети за белтъчини, въглехидрати и мазнини. тъпчиш се с кофти въглехидрати, които явно не ти се отразяват. какво очакваш да качиш??

01.01.08
21:50

Не само е възможно,ами е желателно.Нали ти се оплакваш,че не качваш и 1 грам?

01.01.08
22:29

Не ядеш правилните неща в достатъчни количества.

Данните за хранителния състав на продуктите става все по-субективен. Това се дължи на факта, че често (поне по мои наблюдения) има разминаване в етикета на дадената храна и информацията, която имаме от международните бази данни. От друга страна “мусака с месо” може да се калкулира по множество начини, затова не разчитай на точни данни, освен ако не си сигурен какво точно е добавяно, как се променя при обработката и т.н..

Макар да си ектоморф, гледам, че не липсват паразитни храни в менюто ти, които не биха помогнали особено за мускулния ти растеж (пица, газирано, “манджи”).

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 01.01.08 22:59.

03.01.08
16:10

Тогава точно така се случи, че беше петък  - последния ден преди ваканцията и излязохме с приятели да хапнем и пиинем затова. Иначе рядко ям неща като пица, дюнер и хамбургери. Гледам да хапвам неща с повече белтъчини и въглехидрати - филета, извара, сирене, мляко, картофи, ориз и други. Достатъчно ли ям или трябва да набирам още. Все пак съм 57-58 кг. и супер трудно качвам. Даже днес ми пристигна креатина и да видим след месец дали ще има резултат. 500 гр. е. Момчето с което щяхме да го разделям се отказа затова сега се чудя как да го пия. 100 гр. ми е зареждащия и после 2 цикъла от по 200 гр. с почивка от 20-30 дена. Също така почвам да хапвам стабилно извара по 200-250 гр. достатъчно ли е? И какво по-точно е паразитното на манджите, защото не съм запознат? Ям манджи всеки обед и вечер. И как по точно да си набавя нужните въглехидрати след тренировка. В последно време си вземам банан или ям по няколко лъжици мед, обаче страшно много обичам сладко и понякога си набавям калории от 1-2 вафли или половин шоколад. Вредно ли е това???

Мнението беше редактирано от entel_stz на 03.01.08 16:16.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1