02.01.08
00:19
Как да избера аминокиселини ? Има ли голямо значение, дали ще си взема най-скъпите, или някои доволно евтини. И трябва ли да се съобразявам със състава, в зависимост от това какво искам да постигна с тях (предполагам, че има значение, но какво ? :D ) Просто искам някакви в който да съм сигурен, защото добавки не ползвам мразя да при хапчета, и всякакви такива глупости, и ако си взема просто някакви аминокиселини, ще ме е страх да ги пия .. . :D звучи може би смешно, но е точно така НЕ искам да се тровя с нещо, от което не се нуждая .. смисъл или ще пия нещо качествено както трябва или нищо :)
Знчение има и за съжаление цената почти винаги е определяща за качеството (има и изключения). При всички положения е хубаво да си купиш западни и по мое мнение в голяма разфасовка, защото от една страна излизат по-тънко, а и ефекта от амникиселините се усеща когато не се пестят, а се взимат в нужното количество, което може да стигне и до над 20 хапа дневно в зависимост от грамажа (и съдържанието) на 1 таблетка. Обикновено аминокиселините имат някакво число (примерно Амино3800) - това число е грамажа на една доза или може да е само на 1 таблетка (а дозата може да е 2 или 3 таблетки), затова трябва да се чете внимателно, зада не се прецакаш като си купиш 500тбл., а дневния ти прием да е 20 тбл. По-добре е колкото се може по-голям грамаж аминокиселини в една таблетка - според мен това е водещото.
02.01.08
08:19
казано от MOHCTAPA на 02.01.08, 08:15:
По-добре е колкото се може по-голям грамаж аминокиселини в една таблетка
И аз съм на това мнение, макар напоследък да имам резерви спрямо качеството на въпросното съдържание при големите аминокиселини.
От другата страна е редно да кажеш и с каква цел искаш да взимаш аминокиселини - това до известна степен ще ограничи избора до определен тип (общи, с разклонена верига и т.н.). Както при протеина, така и при аминокиселините от значение е количеството, което ще взимаш. Ако се впуснеш по идеята за “западното” и имаш финанси за 2 таблетки дневно, по-добре спри и се огледай за продукт, от който ще имаш възможност да взимаш поне по 10.
казано от Димитър Михайлов на 02.01.08, 08:19:
казано от MOHCTAPA на 02.01.08, 08:15:
По-добре е колкото се може по-голям грамаж аминокиселини в една таблетка
И аз съм на това мнение, макар напоследък да имам резерви спрямо качеството на въпросното съдържание при големите аминокиселини.
Относно резервите - абсолютно съм съгласен с теб - преди ок.месец си купих Уей амино 3000 на “M Double You” (холанска фирма). 3000мг. са 2 таблетки, което означава, че 1 е 1500мг. Дневната им доза е 1тбл. на 6кг. тегло. т.е. 16тбл дневно. разделил съм си ги на 4х4. При това положение аз не усещам абсолютно никакво по-добро възстановяване, дори увелича ли малко интензивността на тренировката мускулната треска може и 3 дни да ме друса. Вариант: да приемам по 20-24тбл. дневно - този вариант обаче излиза доста нерентабилен; вариант 2: да мина на други аминокиселиниюдруга марка; да увелича приема на шейк от 2 на 4 пъти дневно и да не купувам амино...