03.01.08
16:44
Здравейте.Искам да питам кога е най-добре да се правят тренировки за издръжливост.Може ли да се редуват с тренировки за релеф-тъй като в тренировките за издръжливост влиза и кардио дейност.Мерси.
не съм сигурен, че разбирам к’во имаш предвид под трен за релеф, но ако е силови трен+кардио би могло вместо стандартното кардио да правиш различни комбинации за издръжливост. По принцип в културизма незнам някого да акцентира в/у това качество, но доста мателриал по въпроса има при файтерите, виж в даобг
03.01.08
18:43
Какво разбираш под тренировка за издръжливост? Аз се старая да правя такава всеки път, като увеличавам интензивността или пък обема на самата тренировка. Това е моята представа, но тъй като не мисля, че е общоприетата, нека първо дефинираме понятието.
предполагам обръщението беше към автора на темата, но и аз да се включа. Лично аз разбирам възможността да се поддържа определено физическо натоварване максимално дълго време, без влошаване на качеството му. Тренирал съм около 2 години по стандартни силово-културистични схеми като в неделите правех кросове. За този период от време общата ми издражливост не се повиши. Силова предполагам да, но общата дори се влоши. Съдя на базата на волейболни мачове. Преди тези години издражливостта ми беше за 5 геймов мач, а наскоро на 3я гейм бях издъхнал. Затова според мен би трябвало да има различна схема за издръжливост, но те първа ще се развивам в тази насока, опит би бил полезен и за мен...