03.01.08
22:25
Здравейте. Запланувал сам закупуването на ензими за подпомагане на храносмилането. Проблемът ми е, че от нередовно ядене получавам киселини и когато се прибрах (преди около 10 дена) започнах обилно ядене почти както преди. В резултат на това корема ми започна да “ври”. Прочетох теми по въпроса, но не ми стана ясно дали е препоръчилно да се приемат при положение, че преди 8-9 месеца лекувах гастрит. Има ли проблем да се приемат продължително време? Очаква ли се при продължителен прием да вдигна килограмите поне малко?
04.01.08
08:59
Не виждам смисъл да взимаш ензими, ако мислиш да го караш с 3 хранения дневно. Взимал съм ензими само при 5 ястия за ден. Консултирай се с гастроентеролога си за гастрита.
Мнението беше редактирано от Владимир Недков на 04.01.08 09:00.
04.01.08
09:04
казано от Владимир Недков на 04.01.08, 08:59:
Не виждам смисъл да взимаш ензими, ако мислиш да го караш с 3 хранения дневно. Взимал съм ензими само при 5 ястия за ден. Консултирай се с гастроентеролога си за гастрита.
A помагаха ли?
Добре е да се консултираш с гастроентеролог.Ензимите подобряват храносмилането и усвояването на веществата.Можеш да го питаш и за Бусколизин.Едни малки жълти хапчета.Които отпускат стомаха,събира повече храна.Забавя се леко чревната перисталтика,а при по-бавното преминаване на храната през червата,тя се усвоява повече и по-лесно качваш килограми.
В моемнта пия Super Enzymes на Нау Фуудс.Честно казано не усещам някакъв ефект,но и не съм очаквал да започна да го чувствам.Може би понамаляхамалко газовете което е интересно :) СЛед като свърша опаковката ще разбера дали е имало някаква разлика :)
казано от SystemCrash на 03.01.08, 22:25:
Здравейте. Запланувал сам закупуването на ензими за подпомагане на храносмилането. Проблемът ми е, че от нередовно ядене получавам киселини и когато се прибрах (преди около 10 дена) започнах обилно ядене почти както преди. В резултат на това корема ми започна да “ври”. Прочетох теми по въпроса, но не ми стана ясно дали е препоръчилно да се приемат при положение, че преди 8-9 месеца лекувах гастрит. Има ли проблем да се приемат продължително време? Очаква ли се при продължителен прием да вдигна килограмите поне малко?
Приятел разсъждаваш в грешната посока. Ти търсиш симптоматично решение на проблем, което е грешка.
Ако имаш проблеми със стомаха от нередовно хранене, оправи си храненето, а не да търсиш каква химия да вземеш.
05.01.08
18:54
само да попитам какво е приложението на комплексните ензими (които спомагат разграждането и на въглехидратите)? до колкото аз си представям нещата ензимите ще помогнат за доброто усвояване на храната като я разгради по бързо, а защо тогава не ядем просто въглехидрати с висок гликемичен индекс? или това е формула само за “хардгейнери”?