Въпрос за няколко метода

MO

04.01.08
11:51

Здравейте на всички! :)  Значи искам да попитам 2 неща:
1. За  “седмицата на арнолд” или нещо такова на някой места му викат “21” говоря за това дето праиш първо от доло до средата после от средата до горе и т.н. някой може ли да ми обясни по-подробно как точно се прави,кога да го правя, и при кое упражнение,защото са ми казвали при скот с щанга, или при бицепсово сгъване от стоеж с щанга?
2. Относно дроп сериите  , може ли във всяка тренировка да се прави на едно упражнение дроп серия или в седмицата, и за кои групи е най-удачно да се прави? За какъв период се правят 2та метода и може ли да ги съчетавам ?

Мерси предварително за отговорите :)

04.01.08
14:38

1.Да 21 се казва.Прави се при бицепсово сгъване на щанга в края на тренировка за напомпване на бицепса.Ми първите 7 поветорения дигаш до гърдите и отпуска6 почти до долу,но да не са ти изпънати ръцете,вторите 7 дига6 малко по нагоре 6тангата и съответно по малко отпускаш и накрая 7 пълни повторения от долу до горе.
2.Друг ще каже дроп серии неправя :)

04.01.08
15:12

Дроп сериите е най - добре да се правят при упражнения за рамената като раменни преси с дъмбели и разтваряне встрани.

Мнението беше редактирано от Alkorin на 04.01.08 15:18.

MO

04.01.08
15:45

казано от Alkorin на 04.01.08, 15:12:

Дроп сериите е най - добре да се правят при упражнения за рамената като раменни преси с дъмбели и разтваряне встрани.

А подходящо ли е за хеликоптера? или за бицепс за сгъване от седеж с неутрален хват

04.01.08
16:16

За хеликоптер - не поне според мен, за бицепсово сгъване аз съм използвал  но много лесно се влошава техниката и натоварването му идва в повече на бицепса т.е. от моя опит няма добри резултати при използване на тая техника при бицепсите обаче съм имал добри резултати с негативни повторения там. Все пак имай предвид че тея техники се използват най - вече ако имаш изоставане или плато при някое упражнение или мускулна група, ако ги използваш твърде много има голяма опасност дадения мускул да не може да се възтанови навреме за следващата тренировка и оттам да има обратен ефект.

MO

04.01.08
20:41

Значи дроп сериите при рамото ще ми помогнат защото аз там изоставам най-много , а алкорин ти какво мислиш за “21” пробвал ли си го?

05.01.08
13:14

Да ако рамото ти изостава дроп сериите определено ще ти помогнат много - прави раменните преси с дъмбели, хвани най - тежките дъмбели с които можеш да правиш чисто направи си серията после веднага взимаш малко по - леки правиш серия доколкото можеш пускаш ги и взимаш по леки и от тях и правиш още една - това ти е една дроп серия, направи три такива и си ок.
21 не съм го ползвал защото не ми трябва при мене бицепсите се развиват добре когато ги тренирам със щанга - базовото упражнение прав или на Скот като пускам до долу и изпъвам ръцете, има моменти когато се стига до плато при тях но това е заради гърба щом го развиеш и те пак тръгват.

MO

05.01.08
13:22

казано от Alkorin на 05.01.08, 13:14:

Да ако рамото ти изостава дроп сериите определено ще ти помогнат много - прави раменните преси с дъмбели, хвани най - тежките дъмбели с които можеш да правиш чисто направи си серията после веднага взимаш малко по - леки правиш серия доколкото можеш пускаш ги и взимаш по леки и от тях и правиш още една - това ти е една дроп серия, направи три такива и си ок.
21 не съм го ползвал защото не ми трябва при мене бицепсите се развиват добре когато ги тренирам със щанга - базовото упражнение прав или на Скот като пускам до долу и изпъвам ръцете, има моменти когато се стига до плато при тях но това е заради гърба щом го развиеш и те пак тръгват.

Благодаря ти много :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1