18.12.07
22:54
Здравейте,търсих навсякъде,претърсих целия Гугъл,но не открих нищо за разрешаването на моя проблем.А той е следният:Миналата година надух главата на моя съпруг да ми купи компютър и да си включим и-нет.Той се съгласи,детето трагна на училище и аз по цял ден само седях пред компа,и нищо друго не правех.Но когато дойде юни месец и дойде ред на късите поли и по-оскъдните дрехи,вече бях напълняла с 6-7 кг и освен това като изляза на вън под слънчевата светлина кожата по бедрата ми изглежда цялата набраздена(леко набръчкана,най-вече от вътршната страна на краката).Цяло лято не можах да сложа къса пола или нещо по-така.Първо си мислех,че е от напълняването.Но сега виждам,че е нещо друго,защото свалих тези килца,а краката ми са все същите,дори като варвя се тресат.Възможно ли е мускулите ми да са се отпуснали за по-малко от една година,от прекаленото седене на едно място, и това да е причинило отпускането на кожата по бедрата и ханша ми?
Започнах (от 3 седмици) да правя упражнения за стягане мускулите на бедрата и дупето,все още не виждам резултат.Мислите,ли че ако стегна мускулите си и кожата ми ще се поопъне?
Моля,ви ако на някой му се е случвало да даде някакъв съвет,защото вече ще се побъркам!!!
Благодаря ви!
П.С.
на 23 години съм ,174см,61кг,и друг път съм напълнявала с по 4-5 кг,но не е имало ефект върху кожата ми.
Темата беше редактирана от missmaria на 18.12.07 22:55.
Общо казано или спорта става част от ежедневието ти - начин на мислене и начин на живот и тялото ти става все по хубаво и атлетично или спорта остава встрани и тялото ти постепенно се скапва.
От половинчати мерки и 3 седмични решения няма смисъл.
Благодаря,ти за отговора,ще те послушам.Надявам се само,че не съм започнала прекалено късно.Благодаря!
Ето,тук слагам и снимка,дано се вижда добре.
Мнението беше редактирано от missmaria на 19.12.07 08:30.
Ти си на 23г ако се захванеш сериозно и си упорита лесно ще оправиш проблема и дори ще започнеш да изглеждаш и да се чустваш по добре отпреди да се появи, пожелавам ти упоритост и успех.
Здравей!
На мен много ми прилича на целулит и си мисля, че само с фитнес и то с някакви си упражненийца от време на време, нищо няма да стане...Ей това е лошото, когато имаш компютър в къщи :lol:
Виж сега, няма страшно, но започвай борбата веднага - контрастни душове, масажи с груби гъби, упражнения не само за стягане, ами и за горене. Диета, задължително! Без режим, няма да имаш никакви подобрения.
Поздрави и успехи!И си наложи да не стоиш неподвижно дълго време.
Благодаря ти и на теб,интересното обаче е че краката ми са много меки и като опана лееееко кожата на горе,всичко се изглажда,затова си мислех,че самата кожа ми се е отпуснала,най-мека е от ватрешната страна на краката ми,и като вървя се тресе.Дано се оправи,правя серии клекове и напади и др.,но за вътрешната страна на бедрата не знам много упражнения в домашни условия.Явно трябва да се запиша и на фитнес.Вече и мозъка ми се размъти,ако стоя седнала и 5 мин,започвам да се дразня и ставам да правя нещо.
Ох,трябва много упоритост!
Мерси!!! :-)
п.с.
забравих да кажа,че правя диета,по-скоро се ограничавам от хляба,мазнотиите и сладкото и махнах почти всички излишни килца,сега остана този проблем.
Ааа,и карам всеки ден велоергометъра по 50-55мин,вече трети месец
Мнението беше редактирано от missmaria на 20.12.07 11:55.
Според мен проблема ти в най-голяма степен се дължи на липсата на достатъчно мускулна маса и леки промени в метаболизма заради застоелия начин на живот, който си водела.
Мисля, че ще е добре наистина да започнеш да посещаваш фитнес и да правиш упражнения с тежести за крака, в домашни условия може много да тренираш, но резултатите ще идват доста по-бавно. Според мен по 3 тренировки на седмица-2 пъти крака и 1 път горна част на тяло ще бъдат достатъчни.
Кардио тренировките са добре, но те няма да ти наваксат загубената мускулна маса, нито ще харчиш достатъчно енергия. От трен. с тежести се хаби повече, тъй като енергия хабиш не само по време на тренировката, но и след това докато тялото ти се възстановява. А при кардиото възстановяването е минимално. Упражнения на първо време/виж какво представляват в сайта има описание/: Хиперекстензии, Преса за крака на 45 градуса/това да ти е ключовото упражнение/, Разгъване за двадрицепс, сгъване за задне бицепс/на бедрото/, прасец /за него ти трябва по-дълги серии около 15-20 поветорения/
Освен това добре си спряла сладкото и мазнотото, но най-добре прочети какви точно трябва да са пропорциите на храненето за да не се окаже, че гладуваш, от което допълнително губиш мускулна маса и метаболизма ти се забавя и трупаш лесно мазнини. Може би не ядеш достатъчно бавни въглехидрати и местни продукти....
Според мен ще са ти нужни около още 3 месеца системни тренировки
И още нещо, ще е добре да приемаш някакви витамини и особено бирена мая, която е доста полезна за кожата.
П.П. Ако някой има забележки по това което предлагам, моля да ги сподели.
казано от tpd на 21.12.07, 06:24:
Според мен проблема ти в най-голяма степен се дължи на липсата на достатъчно мускулна маса и леки промени в метаболизма заради застоелия начин на живот, който си водела.
Мисля, че ще е добре наистина да започнеш да посещаваш фитнес и да правиш упражнения с тежести за крака, в домашни условия може много да тренираш, но резултатите ще идват доста по-бавно. Според мен по 3 тренировки на седмица-2 пъти крака и 1 път горна част на тяло ще бъдат достатъчни.
Кардио тренировките са добре, но те няма да ти наваксат загубената мускулна маса, нито ще харчиш достатъчно енергия. От трен. с тежести се хаби повече, тъй като енергия хабиш не само по време на тренировката, но и след това докато тялото ти се възстановява. А при кардиото възстановяването е минимално. Упражнения на първо време/виж какво представляват в сайта има описание/: Хиперекстензии, Преса за крака на 45 градуса/това да ти е ключовото упражнение/, Разгъване за двадрицепс, сгъване за задне бицепс/на бедрото/, прасец /за него ти трябва по-дълги серии около 15-20 поветорения/
Освен това добре си спряла сладкото и мазнотото, но най-добре прочети какви точно трябва да са пропорциите на храненето за да не се окаже, че гладуваш, от което допълнително губиш мускулна маса и метаболизма ти се забавя и трупаш лесно мазнини. Може би не ядеш достатъчно бавни въглехидрати и местни продукти....
Според мен ще са ти нужни около още 3 месеца системни тренировки
И още нещо, ще е добре да приемаш някакви витамини и особено бирена мая, която е доста полезна за кожата.
П.П. Ако някой има забележки по това което предлагам, моля да ги сподели.
Лелееее,Благодаря ти за изчерпателният отговор,и за това,че си се постарал толкова!
И аз мисля,че ми трябват мускули,защото нямам,можеби това ще поопъне кожата,колкото за гладуването:да гладувам,но това + кардиото ми помогна да сваля излишните килограми.Сега ям повече плодове и салати.Опитвам се да пия и вода,защото понякога с месеци не пия и капка,карам само на Кока кола.
Ще послушам съветите ти и ще се запиша на фитнес!МНОГО ТИ БЛАГОДАРЯ! :-)
П.С.
Това с бирената мая го чувам за пръв път,ще се поровя из нета да разбера как точно се прилага!
Спри колата!!Трябва ти много вода,не захар+вода.Само с плодове и салати няма как да качиш ММ те са въглехидрати,а мускула е вода+протеин.А с гладуването+кардио си свалила и ужасно много мускулна маса.(С добър хранителен режим с достатъчно белтъчини+хранителни добавки пак се губи ММ,а при гладуване...)Виж например дневника на Winnie как се храни
Мнението беше редактирано от QcK на 04.01.08 17:05.
здравей!значи аз съм на 15 години и аз имам проблем с краката но е малко по добре от твоя имам леки тлъстинки по бедрата.От два дни си слагам найлоново фолио по краката.1-вия ден карах колело със фоилото по бедрата.2-рия ден скачах и бягах по стълбите.След като го махна все едно съм излязла от банята и не съм се избърсала.Страшно много се потя.Предполагам че ще постигна някакъв успех .Сега започвам и да бягам.А и една пр. ми каза 4е бягала с найлонова торба варзана на корема и за 1 седмица започнал да се стяга.Пробвай!УСПЕХ!
казано от victoriq на 13.07.09, 19:56:
здравей!значи аз съм на 15 години и аз имам проблем с краката но е малко по добре от твоя имам леки тлъстинки по бедрата.От два дни си слагам найлоново фолио по краката.1-вия ден карах колело със фоилото по бедрата.2-рия ден скачах и бягах по стълбите.След като го махна все едно съм излязла от банята и не съм се избърсала.Страшно много се потя.Предполагам че ще постигна някакъв успех .Сега започвам и да бягам.А и една пр. ми каза 4е бягала с найлонова торба варзана на корема и за 1 седмица започнал да се стяга.Пробвай!УСПЕХ!
Това звучи повече от наивно, но щом ти харесва да се хецкаш на велото с найлон, що да не???