04.01.08
17:22
Значи на 18 години съм тежа около 73 килограма 185см съм висок взех добавки които фитнес инструкотора ми каза - Креатин, л-глутамин, БЦАА, амино той ми каза и как да ги пия,
Но въпросите ми са следните понеже тренирам от 3 месеца някаде дали не е малко рано да взимам добавки ?
Досега не съм имал никво акне или гнойни пъпки абе никви пъпки съм нямал, означавали това че и от тези добавки няма ми излязат ? А ако излязат ако спра да ги приемам ще изчезнат ли ? Май най-големия ми проблем свързан с добавките е за пъпките. Кажете малко повече по тоая тема
Много ви благодаря
:) Няма никакъв проблем да си ги зимаш :) според мен не ти е рано :) Предполагам ,че целта ти е покачване на мускулна маса :) Но не разчитай само на добавките. А тва с пъпките не ми се е случвало поне на мен , зависи от организма ти и от качеството на добавките :) Пробвай и ще разбереш :)
04.01.08
19:44
един от страничните ефекти на нискокачествения глутамин са пъпките. От личен опит ти го казвам.
Но и зависи колко си предразположен към акне. На мен например ми излиза на месец по 1-2 пъпки, докато има някои целите са червени..Ти щом нямаш.. съмнявам се да ти се появят. Но пробвай. Опита ще покаже.
04.01.08
21:20
Няма да имаш проблем с пъпките. Не ти е рано за добавките.
ами не знам как изглеждаш, и какви са ти мерките ,ама според мен почвай добавките чак като видиш че си спрял да напредваш,ако си зациклил нещо и няма резултати.. и без това като почнеш да ги вземаш тия работи , ще си ги вземаш постоянно :) наблягай на храната и добра почивка и почвай добавките след 3-4 месеца..на тоя етап може да пиеш протеинче ..
Мнението беше редактирано от n_sko на 14.05.08 06:16.
казано от n_sko на 04.01.08, 21:37:
ами не знам как изглеждаш, и какви са ти мерките ,ама според мен почвай добавките като видиш че си спрял да напредваш,ако си зациклил.. и без това като почнеш да ги вземаш тия работи , ще си ги вземаш постоянно :) наблягай на храната и добра почивка и почвай добавките след 3-4 месеца..на тоя етап може да пиеш протеинче ..
А, да, искам и това да питам какъв ще бъде ефекта като спра да ги взимам, работите които съм зел мисля че ще ми стигнат някаде за 2 месеца, но след като минат тези два месеца и спра да взимам, но продължа да си тренирам какво ще стане ? Ще запазали това което съм постигнал или не ?
Креатина е марка Perfect
Amino 3000 - Power Food
BCAA - Power Food
L-glutamine - Nutrim
Някви мнения за марките и качеството им?
Мнението беше редактирано от baksheesh на 05.01.08 08:02.
След спирането на приема на добавки,разбира се,че ще ти остане това,което си качил.Единствено при приема на креатин(ако е монохидрат) може да задържиш вода и след спирането му малко да свалиш откъм килограми и сила,но няма да е нищо силно осезаемо.За качеството на добавките,честно казано,не са номер едно на пазара :Д , но всичко е въпрос на средства.Ако имаш възможност силно ти препоръчвам да се преорентираш към Оптимум Н.,Универсал,BSN,NOW и така.Абе пий си ги сега и не се притеснявай за нищо,залагай повече на качествено хранене и възстановяване.Може да си вземеш и някакъв комплекс витамини,ако имаш възможност.
По-здрави