Дневник на Димитър Джонгозов

Темата е заключена.

04.01.08
14:14

Здравейте на всички от форума.Казвам се Димитър Джонгозов на 16 от Пловдив.
Днес направих първа стъпка към по-сериознa работа по тялото си.Тренирам у дома с два дъмбела.

Ръст:176
Тегло:96
Бицепс:39
Гръб:105

Тренировка в 15:00

Рамо,трапец.

1.Повдигане на ръцете встрани - 5х8
2.Повдигане на ръцете напред - 5х8*
3.Раменни преси - 5х10
4.Трапецово повдигане на раменете 5х12

* 1 и 2 изпълнявам в суперсерия.

Хранене: нишо особено освен,че спрях белия хляб,сладкото и тестени изделия.Увеличих приема на белтъчини.

Приемам критики и идеи за упражнения за гръб с дъмбели.

Темата беше редактирана от mitak_91 на 04.01.08 14:17.

04.01.08
16:21

Здавей,  Митко.Бих ти дал съвет да изнесеш раммените преси вв началото на тренировката.За гръб, ако имаш достатъчно тежък дъмбел можеш да правиш “гребане с дъмбели” също и мъртва тяга с дъмбели, но .. с щанга си е друго:)

04.01.08
17:51

Гребането го правя.За мъртвата тяга съм съгласен,но скоро може да се сдобия с лост и успоредка :)

04.01.08
20:15

Това е добре, ако пък можеш да се сдобиеш и с лост за набирания още по-добре.По нататък мислил ли си за малка инвестиция за купуването на лост и тежести?

04.01.08
21:18

Нямам намерение поне засега.Парите хич не са малко за тежестите,защото ще трябват доста килца.

Аз за лост за набирания говоря,но има време.

BU

05.01.08
14:19

казано от mitak_91 на 04.01.08, 21:18:

Нямам намерение поне засега.Парите хич не са малко за тежестите,защото ще трябват доста килца.

Аз за лост за набирания говоря,но има време.

Соленичко ще ти излезе...аз си купувах тежести за 20кг - 4 по 5кг дадох към 65-70 лв...това определено не е вариант за теб..особено за тяга...

А у вас с тия два дъмбела не те виждам.Все пак и аз правих така преди и мога да те посъветвам купи си тежести по 5 кг направи си два дъмбела от по 20кг..ама пак щи излезе соленичко..що не си купиш една карта за фитнес. :)

От постът ти не разбрах тренираш ли други мускулни групи?
Имам няколко идей:

1.Намери площадка,може в някой даскало или в краен случай на някои футболна врата да се набираш. :)
2.Вкъщи има 7-9 вида лицеви упори,които можеш да разделиш на серии и да ги правиш.
3.Вкъщи можеш да опиташ и кофички между два стола или друга упора.Както и кофички на пейка,само че на леглото..
4.Има и мн разнообразни тренировъчни програми за корем мога да ти пратя една направо ще те разбие особено ако нямаш по-сериозна подготовка и може да се изпълнява на земята без никакви уреди...
5.После можеш да си измислиш импровизирана лежанка и както ти казах да си купиш още малко тежести за дъмбелите и да вдигаш от лег с дъмбели.

Аз лично с тези методи тренирах допреди две три седмици и на снимката ми в профила можеш да видиш какво се получи.Проблема е,че първо мн бавно се напредва второ не развиваш сила,а по скоро издръжливост..абе въобще минусите са много,тръгни на фитнес. ;)

Ако все пак искаш да продължиш у дома мога доста да ти помогна. Skype: martin.kondov

Мнението беше редактирано от BusyMan на 05.01.08 14:21.

05.01.08
16:02

Ами мисля да си поработя малко у дома пък ако ми се доходи на фитнес ще ида,но тряя да има файда от тия железа дето съм купил.

И други групи тренирам,но в другите дни и в процеса на тренировка ще ги спомена.За лежанка ползвам два стола и правя флайс и избутване.Корема е проблем голям така че ще се радвам ако споделиш тази тренировка за него.

За кофичките как да работя за трицепс и за гарди защото на успоредката ми е ясно,но м/у столове не.

BU

05.01.08
17:13

казано от mitak_91 на 05.01.08, 16:02:

Ами мисля да си поработя малко у дома пък ако ми се доходи на фитнес ще ида,но тряя да има файда от тия железа дето съм купил.

И други групи тренирам,но в другите дни и в процеса на тренировка ще ги спомена.За лежанка ползвам два стола и правя флайс и избутване.Корема е проблем голям така че ще се радвам ако споделиш тази тренировка за него.

За кофичките как да работя за трицепс и за гарди защото на успоредката ми е ясно,но м/у столове не.

Бе и аз имам едни железа дето берът прах...ако толкова искаш да ги употребяваш спести си една такса фитнес когато можеш да си направиш тренировката само с твойте железа.

За корема трябва да ти го пратя то е видео 200 мб.Страхотно е и има ефект,но е бая тегаво и за малко по напреднали.
http://theadmin.data.bg/Videos/Bodywork/Beachbody%20Power%2090X%20-%20Extreme%20Fitness%20System/Beachbody%20Power%2090X%20-%2012%20-%20AB%20Ripper%20X.avi
То е част от цяла серия с разнообразни тренировки за вкъщи включващи всички мускулни групи.Давам ти линк само за корема.Тренировката трае приблизително 16 мин.Движенията са нестандартни и и някой лично на мене ми беше трудно да ги изпълнявам точно и правилно.Ти ще пробваш и ще си решиш.

Този линк е към пълната програма...ама да ти кажа честно повечето работи са ти излишни.Като йогата и кардиото например.Гледай останалите..за гърди примерно,черпи идей,не е казано да изпълняваш програмата.Но самите упражнения,показани са добри и можеш да добавиш някои в тренировката си. :)
http://store4.data.bg/theadmin/Videos/Bodywork/Beachbody%20Power%2090X%20-%20Extreme%20Fitness%20System/

Абе като имаш успоредка за кви столове си говорим с тебе. :D

Обобщавам,че имам навика да пиша много:

1.Тегли от видеата за домашна тренировка за да видиш упражнения които може да изпълняваш без екипировка
2.Може да спестиш от фитнес като правиш някоя от тренировки само вкъщи ако ти стигат дъмбелите и железата,примерно ако правиш само бицепс,знам ли.
3.Зарежи всичко това и ходи на фитнес.
4.Виж 3.
5.Виж 3 и 4.

05.01.08
17:37

т.6 набави си още оборудване.
За приблизително 700 - 800лв ще имаш всичко необходимо, което някога ще ти потрябва  - щанги, тежести (100+ кила, като за начало), успоредка, стойки за клек. Това си е т.к. пълно оборудване.
Без излишни глезотии, разбира се.

Не са малко пари, но не е казано, че трябва да ги дадеш наведнъж. :)
Няма да ти излезне по-скъпо от едногодишни посещения на среднодобра  зала, а за предимствата и недостатъците от това да не ходиш на майната си и да чакаш за някой уред, както и за мястото което ще жертваш...ти си ги оцени. :)

Да обобщя, защото и аз доста пиша( :P ) - избери си едно от двете и го следвай като план
а) да ходиш на фитнес
б) да си направиш фитнес

Успех. :)

Мнението беше редактирано от 6th на 05.01.08 17:40.

05.01.08
20:55

Днес почивка няма тренировка.Малко мачле в снега само.

Хранене:

12:00 Кус Кус (то стана обяд ама бая полежах)
14:00 Суха Паста
15:00 Мач
16:30 Кус Кус
21:30 Пилешка супа с картофи
22:45 Кисело Мляко (преди лягане)

Мерси за тренировката за корема като дойде времето за него ще пиша как се чувствам.

Не мисля да давам чак толкова пари,но кой знае с времето ако реша може и толкоз да станат.

Искам съвет за храненето преди лягане.Какво и колко да хапвам,защото мисля,че е доста важно.

06.01.08
20:11

Тренировка:

Гърди,бицепс:

Избутване на дъмбели от лег 5 х 12
Флайс 5 х 8
Концентрично сгъване 5 х 8
Бицепсвово сгъване 5х8

Хранене:

10:30 Кус Кус
15:00 4 Кюфтета
20:00 Сирене с хляб
21:30 Пилешка супа с 3 телешки пържоли
Преди лягане кисело мляко с сирене и хляб

08.01.08
21:13

Тренировка:

Гръб,трицепс корем:

Гребане с дъмбел - 5х10
Пулоувър - 5х10
Кик Бек - 5х8
Трицепсово разгъване от лег - 5х8
Френско разгъване с дъмбели - 5х8

Хранене:Днес много зле с това училище много се бърка работата.

06:30 5 мини вафлички
13:20 Тостер с кюфте
19:00 (около) 2 ябълки
20:30 Тас кебап
23:15 Кислело мляко с хляб и сирене

10.01.08
19:43

Тренировка:

Рамо,Трапец:

Раменни преси 5х10
Повдигане на ръцете встрани 5х8
Трапецовидно повдигане на раменете 5х15
Повдигане на ръцете напред 5х8

Хранене:

06:30 Ориз със зеленчуци
10:10 Ориз със зеленчуци
15:30 Консерва Скумрия в доматен сос
21:30 Кашкавал Пане
21:40 2 ябълки
Преди лягана нещо още ще намачкам.

Забравих да допълня при тренировката за корем,че след нея чувствах болка в мускулите,а не като пресите нищо.

15.01.08
15:47

Тренировка 14.01.2007 :

Гърди,бицепс.

Изтласкване на дъмбели от лег - 5 х 10
Флайс - 5х8
Бицепсово сгъване с дъмбели 5 х 6
Концентрично сгъване с дъмбели 5х6

Хранене:

Както винаги нищо осбено.Искам да попитам само дали това хранене предрасполага към дигане на маса ?

23.01.08
19:07

Тренировка: Рамо трапец

Раменни преси - 5 х 8
Повдигане на ръцете встрани - 5 х 8
Повдигане на ръцете напред - 5 х 8
Трапецовидно повдигане - 5 х 8

Хранене:

08:00 Две филии хляб с кашкавал
14:40 Зелен Фасул
19:00 Пълнозърнесто хлебче със сирене
20:30 Хлебче с телешки пържоли рибица (май към 6 броя)
Преди лягане ще мислим .

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1