05.01.08
19:28
Модифицирана мексиканска салата
Време за приготвяне: 5 мин.
Необходими продукти:
2 консерви боб (стандарт: 400 г. пълни/240 г. отцедени) ИЛИ 500 г. прясно сварен боб)
1 консерва царевица(стандарт: 840 г. пълна/540г отцедени ) ИЛИ 550 г. прясно сварена царевица
1 буркан мариновани чушки (стандарт: 480 г. пълен/340г отцедени) ИЛИ 350 г. печени чушки
Начин на приготвяне:
Нарязвате чушките на лентички, удобни за хранене (~2х3 см.) и изсипвате всички продукти (без самите консерви и буркани) в купа. Допълнителни подправки не са нужни ако се ползват консервирани продукти.
Приблизителен хранителен състав (за 100 г.):
Енергийност: 80 ккал.
Протеини: 4 г.
Въглехидрати: 15 г.
Мазнини:
<1 г.
Богата на натрий, магнезий, витамин В и С.
Съветът на Майстор ®ion: Може да добавите 200 г. кашкавал нарязан на кубчета за увеличаване на количеството протеини и естествено за облагородяване на вкуса.
Свежа, лека, приятна. За салата има отлично ниво белтъчини. Комбинацията царевица и боб е специфична с това, че съдържа почти всички (ако не и всички, тук говоря наизуст) незаменими аминокиселини, което я прави предпочитания избор на вегетарианците. Цената за направата на тази салата възлиза на приблизително 7лв. за килограм и половина.
Темата беше редактирана от ®ion на 05.01.08 19:51.
Приблизителния хранителен състав за порция ли е? Защото по спомени царевицата и боба си имат около 20гр въгл на 100гр ?
От много редактиране съм го изтрил :) На 100 г. е. Изчислявал съм го като взема стойностите от опаковките на 2 фирми от всеки продукт, осредня ги, след това спрямо процентния грамаж на всеки продукт в съдържанието на салата изчислявам по колко от хранитерните елементи има в нея.
Няма проблеми ;) , важно е някои да не си помисли че цялото е толко и да се освини :) .
Иначе за салата - аз не си падам по чушки но боб и царевица или боб и грах си хапвам :) .
06.01.08
13:55
ял съм такава салата много е гадна особено т’ва царевица и чушки е ужасна комбинация