Защо ходите на фитнес

Прескочи до:

04.01.08
18:41

интересно ми е какво ви накара да ходите на фитнес аз лично ще ставам военен и за това ходя на фитнес да заякна малко а вие защо ходите освен за здраве и мускули

04.01.08
19:52

Заради Кикбокса :)

04.01.08
19:57

Мен ми е приятно.Предочитам да тренирам в залата,а не да кисна по задимените кафета и да обсъждам кое момиче било с най-хубав задник и койс кой ходил.Фитнеса ти дава много нееща...чувстваш се добре,изглеждаш добре,здрав си,физически добре подготвен.

MO

04.01.08
20:39

ми надявам се да ми върже с мадамите :lol:

04.01.08
20:47

В началото беше заради момичетата : ( Отдавна съм вдянал че не е това най-важното, аз просто си ходя на фитнес за самочувствие и за самия себе си за здраве.Не гоня някакви размери просто искам да изглеждам добре.Вече го имам за професия...

04.01.08
21:23

аз почнах защото бях мн слаб (не че сега съм кои знае колко як но все пак :P )и ми беше писнало да съм клечав и почнах да ходя но след време фитнеса ми стана мания,начин на живот!!! :)

Бях на 15 и мислех, че съм дребен за възрастта си(62кг.). Винаги съм контактувал и съм имал за познати само по - големи на възраст от мен хора, а знаете че като си на 15 и приятелите ти са на 18 не е като да си на 25 и те да са на 28 :) Та реших да пробвам. И какво стана...

05.01.08
03:16

1 Защото много даржа да съм силен. 2 Момичета  :roll:  3 Голям биткаджия съм

05.01.08
08:00

1.Как да го кажа..готино ми е да се захвана с някъв спорт и да съм редовен дава ми самочувствие и ме прави по отговорен към всичко.
2.Да изглеждам добре на морето,а не да покажа сланини и увиснали гърди :)
3.Мотивира ме на Jorku баницата и аз искам да напрая към 40 ръка,но има време сега е 34 :)

05.01.08
10:57

Тренирам за самочувствие,приятно ми е да практикувам този спорт/наука.Обичам приятелите и познатите ми да ми казват,че съм налял.В момента фитнеса ми е начин на живот.Както един съфорумец казва:по-добре роб на железата,отколкото на алкохол и подобни помии.
Хубаво е,когато си стимул за подрастващите билдъри.

Мнението беше редактирано от Финдо на 05.01.08 10:59.

05.01.08
11:05

Тренирам за самочувствие,здраве.Кефи ме,че правя нещо по трудния начин.Готино е когато някой ми каже,че мам хубаво тяло и изглеждам добре.Фитнеса ми е начин на живот определено!

PO

05.01.08
11:07

аз ще ставам модел/манекен. ходя за самочувствие. не гоня размери, щото не искам да съм голям, а искам да съм си като сега - релефен. големите мускули не ме влекат. а здравето не го гледам мн мн - живей бързо, умри млад, бъди красив труп...

Мнението беше редактирано от poiu на 05.01.08 11:16.

05.01.08
13:18

Ама не, наистина ли си вярвате, че фитнеса е спорт? :D

05.01.08
13:25

Респект!
Не съм огромен и не искам да съм прекалено огромен, но фитнеса и стегнатото тяло ми дават самочувствие и забелязвам респект от страна на другите, нещо съвсем непознато за мен до преди 2 години. И ми харесва :)
Тренировките пълноценно ми запълват времето и по време на тренировка просто освобождавам негативната енергия и се отпускам психически.
... е да си призная, че от части и заради жените го правя :)

05.01.08
13:53

казано от Mayhem на 05.01.08, 13:18:

Фитнеса не, но Бодибилдинга - ДА!

05.01.08
13:54

Защото човек израства трудейки се интелектуално и физически, с фитнеса работя по второто.

Мнението беше редактирано от tpd на 05.01.08 13:57.

05.01.08
15:06

казано от RedWalker на 05.01.08, 13:53:

Ти културист ли си?

_Z

05.01.08
15:44

Щот не става само химия и ядене. Сега имам 5 силови и 14 кардио тренировки седмично :)

05.01.08
17:04

1-во почнах защото бях мн слаб за ръста си бях висок 185 и бях 60 кг ... 
2-ро исках да направя яко тяло :) и исках да се занимавам по сериозно с нещо и реших тфа да е бодибилдинга :)
3-то както повечето от вас заради момичетата ;)
но сега разбрах че съм почнал заради самия себе си ;) а и тръпката е голяма :)

DE

05.01.08
20:28

щото като застана пред огледалото да си кажа “доволен съм”, а не “ужас!”

06.01.08
08:33

За здраве, дисциплина, самозадоволяване :)

06.01.08
15:25

За да открия предела на психиката и тялото си. И май заради някаква неразбираема потребност, която ме кара да бъхтя железа до припадък:)

BU

06.01.08
15:53

казано от Mayhem на 05.01.08, 15:06:

казано от RedWalker на 05.01.08, 13:53:

Ти културист ли си?

Ти защо наричаш културисти само професионалистите с явен резултат и години стаж,които ти даже не си изживял още?!
Бодибилдър си от момента,в който стъпиш в залата с ясна цел и планове за бъдещо развитие.

казано от DeadManWalking на 06.01.08, 15:53:

Бодибилдър си от момента,в който стъпиш в залата с ясна цел и планове за бъдещо развитие.

И с поне 5-6 години, прекарани там, в които да си постигнал поне част от целите си. Иначе колко много бодибилдъри ще излезе, че познавам, повечето от които трудно преброяват кой мускул колко глави има. :)

06.01.08
16:25

Избивам комплекси

06.01.08
19:45

1.Занимавам се с нещо, от което се обеждавам че постоянноството и желанието за развитие ВИНАГИ води до успех
2.Харесва ми да изглеждам голям - дава ми самочувствие
3.Смятам, че спорта играе положителна роля в изграждането на характера като цяло
=> Всичко това се е превърнало в неизменна част от живота ми и, ако има живот и здраве ще я следвам докато мога да вдигам щанга .. ;)
ПС - Респект към онези, които имат години стаж и са постигнали нещо забележително, достойно за възхищение.

06.01.08
19:57

Зашото избирам да не съм като останалите ми авери да пушат пият редовно някои даже се друсат без коментар...
Защото ми харесва това ,че мога да манипулирам тялото си.
Защото ми помага с нервите.
Защото ми вдига самочувствието :P
и тнт .

06.01.08
22:30

казано от DeadManWalking на 06.01.08, 15:53:

Ти защо наричаш културисти само професионалистите с явен резултат и години стаж,които ти даже не си изживял още?!

Ти пък къде си чел кой наричам културист и кой не?!

Последното ти изречение може да отива директно в бисерите.

Мнението беше редактирано от Mayhem на 06.01.08 22:31.

08.01.08
15:32

Абсолютно, най-добрия при това :)

08.01.08
15:47

Първоначално за да избивам комплекси-въобще не си харесвах тялото и заради момичетата.Сега го правя защото така се чувствам добре-и физически и психически,дава ми самочувствие и за да излеждам по-добре разбирасе.

08.01.08
19:04

щото няма кво да права дома

IC

09.01.08
13:34

Сигурно ще повторя думите на много от вас но...
1)Искам да имам хубаво тяло и хората като ме гледат отстрани да казват че сам положил труд
2)И аз  в началото малко заради момичетата , но после осъзнах че го правя за свое добре
3)Да придобия малко повече самочувствие и когато някой по-голям ми каже нещо на въпреки да не спичам :-)

12.01.08
09:05

Заради самия мен, чуствам се супер като ходя и тренирам.
Спорта е здраве бе !

12.01.08
09:54

Ето и едно женско мнение. Отговорът е комплексен, и подредбата не йерархизира.
Десет основни причини, които ме мотивират да ходя на фитнес:
1. за здраве и собствено удовлетворение от фигурата
2. от любов към спорта и движението, както и убеждението, че фитнесът ми пасва идеално на темперамента и характера
3. за баланс - интелектуален/физически труд - помага ми да мисля и да не-мисля \мм това много сложно прозвуча, ама друг път ще го пояснявам\
4. запознаване на тялото и неговите функции - малко философски аспект, че ми трябва в едни теоретични бъдещи занимания, пък и си начесвам едни стари красти по биология, химия, физиология и анатомия от периода, в който исках да се занимавам с медицина
5. за каляване на волята, дисциплината и както казва Робър де Ниро в “Шофьор на такси”: за да си организирам организацията
6. за да докажа - най-вече на себе си - че най-накрая мога да направя нещо за себе си и да го довърша до край
7. за намаляване на стреса и за преобръщане на неправлиния стереотип
8. за да дразня някои други жени :-)))
9. за да дам светъл пример на по-добрата половинка в къщи, показвайки му и друг начин на живот
10. защото ми харесва и е едно от най-смислените неща, които правя и има по-видим резултат от правенето му

12.01.08
11:58

Защото бях дундав :P и трябваше да се направи нещо по въпроса и най удачното беше да започна някакъв спорт но понеже съм спънат в краката :D скаран със ръцете и не ми харесва някои треньор да ме командори единственият спорт който остана беше този :D .

pp: като погледнах  отговорите 45% са заради другия пол , 45% заради теглото (било то че са слаби или дебели) и останалите просто защото им харесва или няма какво друго да правят :D .

12.01.08
17:17

Реших и аз да се включа в темата. От началото почнах 70% заради мен, 30% заради жени, защото бях слаб(не много, но...) и исках да заякна заради мен, а и заради жени. След първия месец вече супер много ми хареса спорта, запалих се и просто, ако не съм на тренировка, незнам. Просто се отпускам като отида във фитнеса и се освобождавам от всичко, което ми е в главата. Харесва ми да работя за всяка мускулна група почти еднакво. Здравето също е плюс, който много ценя. Преди много лесно се разболявах и през зимата все ми беше студено. Сега не съм се разболявал от приблизително 1 год. , постоянно ми е топло. От първия месец нататък вече никога жените не бяха част от мотива ми и всичко, което правя, винаги съм го правил за мен. А и ми харесва да чета научни материали по биохимия, биология и др. , които са свъразни с науката бодибилдинг. Харесва ми да се образовам :) Не искам да се заричам, но искам цял живот да практикувам този спорт, ако е възможно, защото колкото и желание да имаш, по някога просто нямаш възможност да тренираш поради важни ангажименти, контузии, злополуки и т.н.

Мнението беше редактирано от difference на 12.01.08 17:26.

B_

13.01.08
12:50

само не разбрах от кога “фитнесът” е спорт?!

13.01.08
13:01

А какво е ?!?

B_

13.01.08
13:20

Всичко друго не не и спорт, спорт е баскетбола, футбола, тениса ако щеш и силовият трибой, но който ходи на “фитнес” и се има за активен спортист дълбоко се лъже, аз за състезания по фитнес още не съм чувал, или ако има в какво се изразява, кой ще направи по красива мъртва тяга?!!”Фитнеса” е добро хоби за пълноценно запълване на времето!

.......

казано от Go6kU на 15.03.07, 00:13:

Абе момчета (и момичета :) ), кажете какви са ви другите хобита освен фитнеса?
Аз например съм запален по билярда  :idea: А и играя карти, най-вече покер, но и белот яко :lol:

човека си го каза

Мнението беше редактирано от B_Ball_P2 на 13.01.08 13:24.

13.01.08
13:35

казано от Петко К на 08.01.08, 15:32:

Абсолютно, най-добрия при това :)

:)

13.01.08
14:29

Вярвайте си, то няма лошо.
Ама аз не ви вярвам ;)

А може и да си вярвате, че сте културисти, както се изрази някой по-нагоре :D

Мнението беше редактирано от Mayhem на 13.01.08 14:30.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1