Малко помощ относно качването на килограми ....

17.12.04
18:00

миии значи на 17 год. съм 65 кг. висок 178 см ... трудно качвам килограмиии ... та мислълта ми е неква примерна диета с поечко протеини штото неам възможност да ям определен грамаж месо и ориз и такиа нешта и за това питам с протеини дали ше стане (и какви протеини и в кви дози ако има такава вазможност )  ... ??  :roll:

DI

17.12.04
18:16

Човеко не знам по какви причини не може да се храниш правилно т.е. да не ядеш месо, но това определено ще затрудни качването. Протеините не мога да компенсират месото по-скоро креатина го прави. Но само до някъде. Кажи горе-долу какви храни можеш да си позволиш всеки ден и може да измислим нещо. Но протеините определено няма да ти компенсират месото. Ще изчислим горе долу колко протеин ти трябва на ден, като извадим тези които ги приемаш с храната от тези които са ти нужни на ден, в твоя случей 3-4 грама на кило от теглото ти. Значи в най-лошия случей ти трябват 195гр. на ден а в най-добрия 260. Така че чакам да ми кажеш какво със сигурност може да консумираш на ден, към което ще се придържаш. Отделно ако имаш пари ще ти кажа за креатин на много ниска цена който ще ти стигне за доста време  :wink:

17.12.04
18:22

емиии начи креатин и аминокиселини съм си зел ама не ги пия не знам и аз зашто ... ;) абе начи с кви пари разполагам ... ми не са малко не сам и много ;) мога да си позволя некои други раоти стииа да не са с некви зверски цени :)

DI

17.12.04
21:35

Ти май не ме разбра какво те питам  :P . Напиши какво със сигурност може да консумираш на ден? ( като хранителни продукти ) Протеините само допълват една не пълна хранителна програма, както е в твоя случей. От сега ти казвам, че креатина ще ти свърши добра работа.

17.12.04
23:14

ми начи некви ядки моа да хапвам ... месо неам вазможност не че неам ама не обичам мнооо ;) картофи ... ориз ... деа знам кво почти сичко без месо :) :) :)

DI

18.12.04
02:56

Сега точно немога да ти съдействам. В момента съм на 300грама ракиджос и 1-2 бири. Но забелязах, че пак нищо не си ми написал. Представи ми хранителните продукти които може да консумираш всеки ден. Не може да са само ядки... оф аре гледай да спретнеш нещо, че утре ще съм с махмурлук ........

18.12.04
11:08

Ми глеи са маи и ти не моеш ме разбереш точно .... вобште не се храним как треа ... само закусвам .. примерно чаша мляко с кекс баница козунак кифлички нещо такова ... за обяд след обяд 1-2 тостера ... и рядко вечерям :)

DI

18.12.04
23:35

Ако искаш да напреднеш с килограмите, това трябва да се промени  :!: При този прием на протеини с храна излиза, че трябва да си наваксваш 100тина грама ако не и повече на ден. Което не вярвам да ти е по джоба. Дори да ти е, не е хубаво, защото поне 80% трябва да ги набавяш с храна. Ако някой може да коментира случея по-положително да поства :wink:

19.12.04
23:07

еми ас грам идеа си неам кво треа да ям ... тека че ти ме насочи горе долъ пък ше видим кво ше напраим стаа ли ?? :)

DI

20.12.04
11:22

Това исках да чуя :wink: . Значи в предвид, че неможеш стриктно да се придържаш към нея няма да ти я давам много конкретизирана и да ти смятам протеинчетата. Значи примерно:
Закуска: Взимаш си от някаде овесени ядки(има едни с много примеси в тях, заедно с мюсли, плодове и тн.) и ги консумираш >60грама заедна с прясно или кисело мляко(ако искаш с кисело трябва на предната вечер да ги разбъркаш с половин кофичка мляко и да ги оставиш в хладилника за през ноща, на сутринта стават МНОГО добри :wink: )+ овесените ядки изяждаш някой друг плод ( за предпочитане банан  8) )
Преди Обяд: Запържваш си 4 яйца с колкото олио искаш и ги издумкваш с няколко филии хляб(2-3)
Обяд: Тук вече трябва да присъства месото задължително, най-добре да разполагаш с пилешко или пуешко. Значи за обяд да имаш 1 порция пилешко + някаква салата(зеленчуците са също много важни), като гледаш салатата да е някаква мазна( да има съдържание примерно на майонеза ). Много е важно да пиеш течности! за целта ти трябват около 2литра и половина вода на ден!
След Обяд: 1-2 кофички кисело мляко ( задължително да са над 4%), някакъв плод, може и нещо сладко(калорично)
Вечеря: Тук е хубаво ако имаш някакъв друг тип месо да го консумираш в големи количества:телешко, агнешко, риба и тн.
+Салата от горния тип. Ако имаш и некви луканки, салами и тн. - набивай яко.
Преди Лягане: значи преди лягане по принцип не много хубаво да набиваш нещо, но аз лично го правя. Примерно 1-2 кисели млека + некви плодове.

Горе-долу е това, сега да ти дам инструкции. Това е само примерна програма така, че ако неможеш да се придържаш към нея, трябва да гледаш когато ти остава свободно време да дъвчеш нещо( не дъвка а колкото се може по тежка храница :) ) Ще се стремиш да не оставаш гладен, и ако не ти се яде трябва да ядеш за да има ефект. Най сложно ще се пребориш със закуската(поне при мен така беше) от там нататък ще е лесна работа. Ако си си купил някакви протеини, ще пиеш една доза заедно със закуската по горе, също преди и след тренировка. Като си вземеш креатин, ще ти кажа как да го приемаш.
Ако има още въпроси постни ми, че вече се заплетох :P

20.12.04
16:12

ахам :) разбрах за яденето ше се придържам към образеца :) а какви протеини да си зема ?? и в кви дози да ги пия ?? за друго не се сештам ако има нещо ше постна :) мерси .. :) :) :) .. аа и креатин имам кажи и за него :) а мислим и трибестан да си зеем чух че била добра комбинациата :)

DI

20.12.04
16:58

Еми от трибестана не вярвам да почувстваш какъвто и да е ефект (поради факта, че си на 17). За протеините сутрин 30тина грама преди фитнес и след фитнес също 30грама (но това повече зависи от това какъв тип ще си вземеш( предпоръчвам ти някакъв 100%, според мен гейнър няма да ти трябва. Фирми няма да ти предпоръчвам, но гледай да не е някоя долнопробна, най-изгодно излизат тези по 5кила ама това вече зависи от финанстите :wink: ).  За креатина вече ще ти предпоръчам на Биофит (biofit) една немска фирма ( немците произвеждат няй-якия креатин), супер изгодна работа по-малко от 40кинта половин кило! (на универсал 200грама за ти 30лева :shock: ). С него правиш една зареждаща фаза първата тренировачна седмица 20тина грама разделени на 5 приема. След това продължаваш с по 10 грама докато свърши (преди и след тренировка). Аре че бързам чао!

20.12.04
18:13

предпоръчвам ти някакъв 100% ... това не го разбрах ... 100% в кав смисал ... ? маи вече стаам нахален ама ... кво да се праи като не разбирам  :oops:  .. казвали са ми че ПроГолд 90 .. на нутрим мисли ... е добър ма не знам ... ти кво ше каеш ?  :roll:
DI

21.12.04
00:39

Няма проблем бе човек, нали за това е този форум :wink: .Еми про голд  :lol: това чудо го знам и ако се досещам правилно тази разфасовка ще ти стигне за 2-3седмици максимум. Нутрим на никой не бих предпоръчал... но в случея ако нямаш кинти си вземи няколко про-голда  8)  :wink: ( те са 90% така че горе-долу става ). :idea:  Ей... сега се сетих потърси в аптеките 100% суроватъчен протеин ( ако имат на JC - това е протеина за теб, произвежда се в америка, апакетира се в България, определено е по-добрия вариант. Не се притеснявай ако няма на JC гледай да си набавяш повечето протеините с храната това е цаката  :wink: ). Питай ако има нещо да конкретизираме нещата 8) , така ще ти е по-лесно за напред... м/у другото прегледай тази тема :arrow: http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?p=23616&highlight=#23616 там сам постнал някои работи, които може да са ти от полза  :)

21.12.04
21:48

офффф .. не моа си намерим овесени ядки :) както и да е ше намерим до 2-3 дена наи касно и почвам :) а да питам некви амино киселини ше е ли добре да зиам или ....  :?:

DI

22.12.04
02:30

Еми ако вече си взел, взимай не е проблем. Иначе се чудя дали няма да ти забързат метаболизма... потренирай без тях 2 месеца, виш колко килограма си качил. След това си вземи на Universal ( понеже са най-ефтини и най-качествени от ефтините) някаква разфасовка, която ще ти стигне за 2 месеца и виж разликите, ако си качил по-малко ги заебаваш, ако си качил същите килограми(следователно си направил по-голям релеф) може да продължиш да ги пиеш... колкото за овесените ядки в BILLA има най различни примеси ( плодове, корнфлейкс, всякакъв вид ядки и тн.).

22.12.04
23:15

ауууу ама колко съм хитър просто  :twisted:  слагам овесените ядки в пресно млеко слагам 3-4 лъжици мед , орехи и стафиди и се разцапвам от ядене докато ми причернее пред очите ядем  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  хахахахаххаха

DI

23.12.04
02:35

[quote author=“kBa3uMogO”]ауууу ама колко съм хитър просто  :twisted:  слагам овесените ядки в пресно млеко слагам 3-4 лъжици мед , орехи и стафиди и се разцапвам от ядене докато ми причернее пред очите ядем  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  хахахахаххаха

Tова вече е мъжка приказка :lol:  8)  :!:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1