10.01.08
19:03
Искам да попитам дали найстина при голяма консумация на сирене (1 буца за 4-5дена), може да окаже вредно влияние в/у организма.Една жена завършила химия ми каза ,че при толкова високи дози на калций се получавали шипове и т.н
Сиренето си има и плюсове и минуси, но според мен това за калцият е много пресилено, защото като тренираш, калция се изчерпва. Жената може би е имала предвид за нетрениращите, тогава наистина може и да се получават шипове, но това става с години, а не след 1 седмица, така че си яж спокойно сирене, но не в големи количества.
10.01.08
20:11
Аз си набавям почти всичкия протеин от млечни храни. Нямам шипове. :) ... При все, че в някои дни имам консумация на 1 кг обезмаслено сирене за ден.
Мнението беше редактирано от Владимир Недков на 10.01.08 20:11.
казано от immortal88 на 10.01.08, 19:03:
Искам да попитам дали найстина при голяма консумация на сирене (1 буца за 4-5дена), може да окаже вредно влияние в/у организма.
аз без сирене на масата не сядам...така е от както се помня...нямам проблеми
11.01.08
10:08
Искам да попитам дали найстина при голяма консумация на сирене (1 буца за 4-5дена), може да окаже вредно влияние в/у организма.Една жена завършила химия ми каза ,че при толкова високи дози на калций се получавали шипове и т.н
Казала ти е една голяма глупост
Едиснтвен минус на сиренето, е че е мазно. Но както всеки знае има и обезмаслени сиренца, вярно не са толкова вкусни. От многото сирене, най-много да си добре със зъбите :)
11.01.08
16:13
Мерси момчета мн ме успокойхте,как се бях филмирал с тва сирене :D :D :D
11.01.08
16:37
абе шипове нямат ли само пенсионерите :D:D :lol:
Еми кажи и ходи да си върне дипломата, е*ати химика. Да не говорим, че разликата от химията до медицина е огромна.
Количеството което приемаш си е напълно нормално дори и за нетрениращ човек.
казано от Mothefucker на 11.01.08, 16:37:
абе шипове нямат ли само пенсионерите :D:D :lol:
Отговора е НЕ.
Мнението беше редактирано от tpd на 12.01.08 15:02.
17.02.08
16:36
Приятелю... само се замисли... една буца сирене е около килиграм +- 100-150г. Така са обикновено разфасовките.
За 4-5 дни идва по около 200-250г сирене на ден. Нима мислиш, че 200г е много сирене на ден. Ще те успокоя че не е. Има обаче други неща. До колко сиренет е от мляко, доколко не е янкой фалшификат с изкуствени подобрители. Всички сме свидетели на това, колко изкуствени неща има по магазините. СЪВЕТ: Намери си някой, който е производител... от село. Да ти доставя сирене, което наистина си е от мляко. Ще останеш доволен. Дори, ако е от пълномаслено мляко... ще спечелиш. Млакото има мног полезни хранителни вещества, които про обезмасляване се губят!
Това е мое лично мнение... който не е съгласен да изрази мнение!
Една жена завършила химия ми каза ,че при толкова високи дози на калций се получавали шипове и т.н
ако получиш шипове от сирене ми кажи ;-)
18.02.08
11:02
казано от Daniel на 18.02.08, 09:35:
Една жена завършила химия ми каза ,че при толкова високи дози на калций се получавали шипове и т.н
ако получиш шипове от сирене ми кажи ;-)
Абе... приятелю... за какви високи дози на калций говориш. Според теб каква е дневната доза на калций? Колко получаваш от сиренето и според теб сирената, които се предлагат на пазара... дали съдържат толкова калций, че да получиш шипове?
Оф, не ми се говори на мен за шипове... :blank:
Едва ли причината за появата им е сиренето. Шипове имат хора, чиито тела са “замърсени” и “затлачени” било от неправилно хранене, било от вредни влияния, или още какво ли не...Но от сиренце - не мисля. А и в млечните произведения калция бива частично усвояем, затова и няма място за тревога от прекалциране при яденето им в големи количества.
18.02.08
11:52
казано от Winnie на 18.02.08, 11:49:
Оф, не ми се говори на мен за шипове... :blank:
Едва ли причината за появата им е сиренето. Шипове имат хора, чиито тела са “замърсени” и “затлачени” било от неправилно хранене, било от вредни влияния, или още какво ли не...Но от сиренце - не мисля. А и в млечните произведения калция бива частично усвояем, затова и няма място за тревога от прекалциране при яденето им в големи количества.
И аз така реших, но исках да изкоментирам...
Успех!