Вреди ли сиренето?

10.01.08
19:03

Искам да попитам дали найстина при голяма консумация на сирене (1 буца за 4-5дена), може да окаже вредно влияние в/у организма.Една жена завършила химия ми каза ,че при толкова високи дози  на калций се получавали шипове и т.н

10.01.08
19:43

Сиренето си има и плюсове и минуси, но според мен това за калцият е много пресилено, защото като тренираш, калция се изчерпва. Жената може би е имала предвид за нетрениращите, тогава наистина може и да се получават шипове, но това става с години, а не след 1 седмица, така че си яж спокойно сирене, но не в големи количества.

ВН

10.01.08
20:11

Аз си набавям почти всичкия протеин от млечни храни. Нямам шипове. :) ... При все, че в някои дни имам консумация на 1 кг обезмаслено сирене за ден.

Мнението беше редактирано от Владимир Недков на 10.01.08 20:11.

10.01.08
21:47

казано от immortal88 на 10.01.08, 19:03:

Искам да попитам дали найстина при голяма консумация на сирене (1 буца за 4-5дена), може да окаже вредно влияние в/у организма.

аз без сирене на масата не сядам...така е от както се помня...нямам проблеми

FZ

11.01.08
10:08

казано от immortal88 на 10.01.08, 19:03:

Искам да попитам дали найстина при голяма консумация на сирене (1 буца за 4-5дена), може да окаже вредно влияние в/у организма.Една жена завършила химия ми каза ,че при толкова високи дози  на калций се получавали шипове и т.н

Казала ти е една голяма глупост

11.01.08
13:31

Едиснтвен минус на сиренето, е че е мазно. Но както всеки знае има и обезмаслени сиренца, вярно не са толкова вкусни. От многото сирене, най-много да си добре със зъбите :)

11.01.08
16:13

Мерси момчета мн  ме успокойхте,как се бях филмирал с тва сирене :D :D :D

MO

11.01.08
16:37

абе шипове нямат ли само пенсионерите :D:D :lol:

12.01.08
14:59

казано от immortal88 на 10.01.08, 19:03:

Искам да попитам дали найстина при голяма консумация на сирене (1 буца за 4-5дена), може да окаже вредно влияние в/у организма.Една жена завършила химия ми каза ,че при толкова високи дози  на калций се получавали шипове и т.н

Еми кажи и ходи да си върне дипломата, е*ати химика. Да не говорим, че разликата от химията до медицина е огромна.

Количеството което приемаш си е напълно нормално дори и за нетрениращ човек.

казано от Mothefucker на 11.01.08, 16:37:

абе шипове нямат ли само пенсионерите :D:D :lol:

Отговора е НЕ.

Мнението беше редактирано от tpd на 12.01.08 15:02.

17.02.08
16:36

казано от immortal88 на 10.01.08, 19:03:

Искам да попитам дали найстина при голяма консумация на сирене (1 буца за 4-5дена), може да окаже вредно влияние в/у организма.Една жена завършила химия ми каза ,че при толкова високи дози  на калций се получавали шипове и т.н

Приятелю... само се замисли... една буца сирене е около килиграм +- 100-150г. Така са обикновено разфасовките.
За 4-5 дни идва по около 200-250г сирене на ден. Нима мислиш, че 200г е много сирене на ден. Ще те успокоя че не е. Има обаче други неща. До колко сиренет е от мляко, доколко не е янкой фалшификат с изкуствени подобрители. Всички сме свидетели на това, колко изкуствени неща има по магазините. СЪВЕТ: Намери си някой, който е производител... от село. Да ти доставя сирене, което наистина си е от мляко. Ще останеш доволен. Дори, ако е от пълномаслено мляко... ще спечелиш. Млакото има мног полезни хранителни вещества, които про обезмасляване се губят!
Това е мое лично мнение... който не е съгласен да изрази мнение!

18.02.08
09:35

Една жена завършила химия ми каза ,че при толкова високи дози  на калций се получавали шипове и т.н

ако получиш шипове от сирене ми кажи  ;-)

18.02.08
11:02

казано от Daniel на 18.02.08, 09:35:

Една жена завършила химия ми каза ,че при толкова високи дози  на калций се получавали шипове и т.н

ако получиш шипове от сирене ми кажи  ;-)

Абе... приятелю... за какви високи дози на калций говориш. Според теб каква е дневната доза на калций? Колко получаваш от сиренето и според теб сирената, които се предлагат на пазара... дали съдържат толкова калций, че да получиш шипове?

18.02.08
11:49

Оф, не ми се говори на мен за шипове... :blank:
Едва ли причината за появата им е сиренето. Шипове имат хора, чиито тела са “замърсени”  и “затлачени” било от неправилно хранене, било от вредни влияния, или още какво ли не...Но от сиренце - не мисля. А и в млечните произведения калция бива частично усвояем, затова и няма място за тревога от прекалциране при яденето им в големи количества.

18.02.08
11:52

казано от Winnie на 18.02.08, 11:49:

Оф, не ми се говори на мен за шипове... :blank:
Едва ли причината за появата им е сиренето. Шипове имат хора, чиито тела са “замърсени”  и “затлачени” било от неправилно хранене, било от вредни влияния, или още какво ли не...Но от сиренце - не мисля. А и в млечните произведения калция бива частично усвояем, затова и няма място за тревога от прекалциране при яденето им в големи количества.

И аз така реших, но исках да изкоментирам...
Успех!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1