10.01.08
15:31
Здравейте! Сега искам да споделя нещо, което е особено важно най-вече за жените!
От години ме мъчат едни фиброаденоми или т.нар мастопатия. През септември на пореден преглед при мамолог направо ме отразяха , че съм много зле и за скалпела. Даже ми направих консулт с една доцентка от ракова болница. Която обаче задържа нещата и каза многозначителното “ами ще ги наблюдаваме”... Не ми предписаха никакво лечение - за щастие.
Току що се връщам от контролен преглед, както бе планувано. Ужасно ми беше любопитно какво ще покаже ехографа, защото се усещам значително по-добре. Първо на вратата ме посрещнаха “хайде влизай, че си с тежката мастопатия!” След като ме прегледаха, обаче, на лекарката и сестрата им паднаха челюстите от удивление. Някои от фиброаденомите и възлите - особено , които са по-малки са изчезнали, а други - намалели на половина. Например една буца, която беше с размер 13 мм, е паднала на 8мм! Доказва го и снимката! Питаха ме какво съм правила, като ме похвалиха как стегнат ми бил пекторалиса. Казах за фитнеса и добавките, които пия от сорта на рибено масло, зелен чай, Л-карнитин. Явно всичко това и най-вече движението и упражненията за гърди спомагат да се стопят и намалеят гадните деформирани удебеления!
Направо подскачам от щастие! И продължавам все така с тези алтернативни методи, както ги наричат.
Скъпи дами, ако имате подобен проблем, трябва да знаете , че хирургическата намеса не е единственото решение! А фитнесът е вариант, на който можете да заложите в комплексната здравословна програма за справяне с тези не особено приятни женски заболявания!
Темата беше редактирана от kozunak на 10.01.08 15:33.
Браво радвам се да чуя такова нещо, фитнеса помага не само да изглеждаш и да се чустваш по добре но и да бъдеш по здрав.
казано от kozunak на 10.01.08, 15:31:
Питаха ме какво съм правила, като ме похвалиха как стегнат ми бил пекторалиса. Казах за фитнеса и добавките, които пия от сорта на рибено масло, зелен чай, Л-карнитин. Явно всичко това и най-вече движението и упражненията за гърди спомагат да се стопят и намалеят гадните деформирани удебеления!
Козуначе, поздравявам те за това, че си преборила мастогадорията! Обаче искам нещо да вметна - стягането на пекторалиса май няма кой знае каква роля в стапянето на буците. Все пак са доста отдалечени :) Но с по-стегнат бюст е много по-хубаво, няма какво да си говорим. Моето скромно мнение е, че разсейването на горните е по-скоро продукт на хормонално балансиране. Което пък е следствие на свалянето на излишните мазнини, едно и другото си влияят директно - маста с естрогена. Не е и само това - спортът сваля излишното напрежение и стреса, който е немалко в ежедневието. Ето това е основния фактор за появата на каквито и да са нередности в един организъм. Фитнеса, карането на кънки или каквото и да е там, е начин да се освободим от напрежението.