11.01.08
22:56
Прегледах форума и видях много различни варианти за НВД. Сигурно видях 1000 теми като тази дето пиша, но пак не получих отговоря който търся. Имам един голям проблем и както при много други това са килограмите ;(
Аз съм на 18, висок 1.80, но тежа 95 кг. Лошото обаче идва от това, че понеже уча в езикова гимназия, готвя се за матури и изпити, карам шофьорски курсове, имам др. странични занимания и нямам време да ходя във залата...
Мога да си позволя да си направя някаква диета, защото много искам да сваля тези килограми. Знам, че няма да стане за 1-2 седмици, но все пак разполагам с време до към лятото... около 5-6 месеца... и искам да сваля килограмите до 75 поне... Дали е възможно, без почти никакви тренировки? Имам предвид, че мога да тренирам само weekend-а. Преди когато времето беше топло всяка събота и неделя тичах 5 км., но без видим резултат, предполагам заради храненето.
МОЛЯ ВИ ХОРА КАЖЕТЕ КАК ДА СЕ ХРАНЯ ЗА ДА МОГА ДО 5-6 месеца да сваля около 15-20 кг.
Мога да си позволя някой хранителен режим както и ако се наложи L карнитин или протеини. Но имайте в предвид, че сега съм втора смяна на даскало (13.20 - 19.10), а след месец ще съм първа (07.20 - 13.10), но все пак мога да си нося храна в даскало...
Бе ако не ви мързи кажете как мога да се свалят 15-20 кг за 5-6 месеца... предимно само с правилно хранене... било то дори ако трябва на ден да ям само пилешки пържоли :P
Знам, че има начин...
За 5 месеца е възможно да свалиш 20 кила, но мисля, че е по-полезно да свалиш възможно най-много мазнини. Още от сега мога да ти кажа, че няма да успееш да свалиш 20 кила сланина, защото си начинаещ в това, с което се захващаш, а то има много за четене, асимилиране и разбиране. Повечето хора, които пишат тук са доста заети, но не пренебрегват тренировките си. Ако очакваш някой да седне и да ти напише в 5 страници пост какво, как и по колко да ядеш... няма да стане, бъди сигурен. Освен във форума, прочети статиите за отслабване в изданието. Виж за НВД, за калориен баланс, за хранителните продукти... Винаги може да ставаш 30 минути по-рано, които да използваш за спортуване. Ето и няколко съвета:
1. Не се подлагай на някакви зверски гладувания (диети), които си прочел в някой сайт или си чул от някоя приятелка анорексичка.
2. Набавяй си нужното количество протеин (около 1гр,1.5гр на килограм, в твоя случай около 95-100г), това са ти към 1/2 кило пилешки гърди да речем. В противен случай, има опасност от увисване на кожата, което не е търсен ефект при никой.
3. Яж поне по 5 пъти на ден.
4. Забрави за всякакво сладко, картофи, газирани напитки... пробвай и без хляб.
5. Максималното, към което може да се стремиш в началото е 1.5кг на седмица, след първите 7,8 по 1кг на седмица. Хубавите работи стават бавно.
6. Не се отчайвай и успех ;)
11.01.08
23:18
Време имам и не бързам, какво друго е хубаво да се яде и по колко? Както и по кое време...
колегата ти написа прочети ти пак какво друго да ям и по колко,никой няма да седне да ти пише режими,малко го дай индивидуално след това може да си едитнеш първия пост ида постнеш крайния режим който ти си избрал,така всеки може да ти помогне от сорта какво да ям какво не няма да стане,айде със здраве