12.01.08
12:44
Нека всеки сподели мнението си.Лично аз ги тренирам по два пъти.
Като цяло съм против, но от части съм за. Против съм не само, защото съм чел рзлични статии по въпроса, но и защото самият аз съм опитвал тренировки 2 пъти седмично на една и съща МГ. Против съм защото ми идва нанагорно, т.е. трудно си правя програмата, защото постоянно стават “засечки” с други мускулни групи, най-често бицепс-гръб и трицепс-гърди. От моя опит съдя, че 2 пъти бицепс или трицепс е безсмислено, просто не усъществих никакъв напредък. За съм от гледна точка на гърдите и, ако имах достатъчно време може би по-често щях да тренирам така - в един ден тласкане от полулег, флайс от полулег и евентуално кросоувър, а в другия ден за гърди - хоризонтален лег и обратен лег + флайс от хоризонтален лег. Краката съм ги тренирал тежко отдавна, но след травма в коляното вече тренирам леко, та за тях не съм правил експерименти, а съм ги тренирал в един ден.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 12.01.08 13:37.
Против съм.То зависи как се въстановяваш и как тренираш,но за да тренираш два пъти седмично всеки мускул освен въстановяване от храна и добавки според мен трябва да се включи и химия.Иначе да правиш една мускулна група,която ти изостава два пъти седмично по може отколкото всичките.
Един прост пример-Арнолд тренира 6 пъти в седмицата,двуразово и по 2-3 пъти отделен мускул на седмица.Дориан тренира 4 пъти седмично ,всеки мускул по веднъж и само с 2-3 серии от упражнение.И двамата са постигнали впечатляващи резултати,дори Дориан е по-грамаден...Така че всеки да си прави изводите...
12.01.08
14:37
Темата е много, много широка. Всичко е въпрос на цели, интензивност, тренировъчен обем, методи и възстановяване. Темата ми прилича на улица без изход. За да не се получи празна дискусия, формулирайте по-добре за какво говорите. Какви са целите, каква е тренировката (сплит/кръгова), колко тренировки в седмица има, каква е бройката или средната интензивност, какъв е обема (в брой серии), какви методи се ползват и т.н. :) в противен случай, всичко което кажете може да е вярно при определени условия. Някой да пробва методиката и като ги няма условията ще се получи фрустрация (здух).
Пример: Арнолд и Дориан са били на стероиди, а мнозинството от четящите не са и няма да бъдат. Къде са условията за двуразовите тренировки тогава? Защо да се сравняваме с тях?
Поздрави!
Мнението беше редактирано от Владимир Недков на 12.01.08 14:40.
Тренировката е следната:
1ден:гърди,предно и средно рамо и бицепс,корем.
2ден:почивка
3ден:крака,гръб,задно рамо,трапец и трицепс,корем.
4ден:почивка.После пак отначало
Серии по три и по 3-4 упражнения на мускулна група.Повторения 6-8 при базовите,до 12 при локалните и при краката до 15 повторения.
Химия не взимам.Отвреме на време с креатин и глуатамин.Така тренирам от 3,5 години и има ефект.Пуснах темата защото гледам че всички наблягат на 1 път седмично натоварване на групите.Отделно каквото съм чел е за 2 пъти трениране.Говоря за маса.
Мнението беше редактирано от mihtar на 12.01.08 15:07.
Ми нз щом успяваш си е супер аз така не мога издържа просто нямам толкова физическа енергия
Всичко групи по два пъти твърдо против, но в период на 2 месеца ако се пуснат два тренировъчни дни на група може чудеса да станат.Трябва много обмислена програма и всичко да бъде внимателно подбрано иначе претренирането е 100% сигурно, също и другите групи ще трябва временно да се тренират по-леко.Общо взето смятам, че това са подходи за хора със стаж, при които наистина има изоставане, а не да искат 60 ръце на по 70кг.
Темата е ясна , който има цел ще я постигне , а който го мързи или незнае как ще измисля причини.Някои споделят как тренират големите професионалисти , незнам от къде взимат тази информация но се лъжат много , а така лъжат и другите защото изобщо не е така знам от личен опит и наблюдение.Според мен даже може и дасе тренират МГ и трипъти особено ако не изостават.За въстановяването на МГ е достатъчно 72часа , както и за 3-4 упражнения на МГ.ВНИМАНИЕ говорим за тренировка само за напреднали и професоналисти , а за начинаещи и средно напреднали има друг начин на тренировка , това е друга тема.
ТВЪРДО ЗА! но рамо , бицепс , трицепс се включват в много упражнения затова не на всеки се отразява добре.
12.01.08
18:34
Зависи от целите.
12.01.08
19:45
Зависи от целите, възстановяването тренировъ4ният стаж и тн.До сега тренирах всяка мускулна група 2 пъти седми4но в на4алото беше добре но накрая ве4е реших 4е трябва да мина известно време да тренирам всяка мускулна група 1 път седми4но заради възстановяването просто не става и нестава да клякам два пъти в седмицата с едни и съшти кг вси4ките серии съшто важи за гърдите и гърба и да нямам мускулна треска на краката гърди гръб.Аз ли4но се подведох да тренирам така по книгата която по4нах да 4ета на Tudor Bompa баштата на така наре4еният метод на трениране периодизация.
12.01.08
20:02
казано от mihtar на 12.01.08, 15:00:
Тренировката е следната:
Серии по три и по 3-4 упражнения на мускулна група.Повторения 6-8 при базовите,до 12 при локалните и при краката до 15 повторения.
Химия не взимам.Отвреме на време с креатин и глуатамин.Така тренирам от 3,5 години и има ефект.Пуснах темата защото гледам че всички наблягат на 1 път седмично натоварване на групите.Отделно каквото съм чел е за 2 пъти трениране.Говоря за маса.
Можеш къде къде по - добре да разделиш групите.
Пр.: гърди + трицепс, гръб + бицепс, рамо + крака, почивка и отначало. 3:1
казано от Георги Гайдов на 12.01.08, 20:02:
казано от mihtar на 12.01.08, 15:00:
Тренировката е следната:
Химия не взимам.Отвреме на време с креатин и глуатамин.Така тренирам от 3,5 години и има ефект.Пуснах темата защото гледам че всички наблягат на 1 път седмично натоварване на групите.Отделно каквото съм чел е за 2 пъти трениране.Говоря за маса.Можеш къде къде по - добре да разделиш групите.
Пр.: гърди + трицепс, гръб + бицепс, рамо + крака, почивка и отначало. 3:1
Нямам възможност да тренирам 3 последователни дни.Варианти много.Пробвал съм гърди с трицепс,гръб с бицепс и така става.По принцип винаги може да е по добре.
Като не можеш в последователни дни ще тренираш през ден, даже така е по-добре.
13.01.08
08:06
За корема съм за за другото НЕ
На някои хора май неим се тренира сериозно , недей те така или тренирайте или неходете в фитнеса и неси давайте парите напразно.Както казват “СИЛНИЯ НАМИРА РЕШЕНИЕ , А СЛАБИЯ ПРИЧИНА”неискам да обидя никой но само причини дане тренирате здраво чувам.Ако погледнете колегата е написал много добре тренировъчната си програма и се вижда много добре , че има време и самите МГ да си починат.Затова тренирайте здраво и си хапвайтака също здраво.
Не мога да кажа, че съм “Против”.
От известно време тренирам 3х седмично(тренировка на цялото тяло) и съм доста доволен.
13.01.08
09:43
Зависи от много неща. От спортно-научна и физиологична гледна точка е възможно да се тренира дадена мускулна група (дори при натурални атлети) и по 3 пати седмично. Трябва да бъдат изпълнени обаче определени условия.