12.01.08
18:31
Общо взето това е ситуацията - ходя на фитнес от година и половина, пропорциите на тялото ми се подобриха, но все още съм далеч от “човек във форма”. Тъпото е че ходехме заедно с едно момче - той взимаше някакви протеини, аз отначало казах - не, без такива, като мислех че има нещо нередно в тях. Е, той качи и оформи много повече отколкото аз качих и оформих за 1,5 година, и някак, гадно е. Та реших и аз да започна да вземам нещо.
Е, първата революция коята смятам да направя е в начина на хранене, но както и да е. Та въпросът ми е за протеините, ще помоля някой по-запознат да ми поразясни кое е сравнително добро като цена/качество, и как и с какво да ги взимам, поразрових из статиите, но за съжаление не намерих това което търся, извинявам се ако карам някой да отговаря втори път на идентичен въпрос ...
12.01.08
20:07
Втори път ли? Че той половината форум е по тоя въпрос.
Протеина е градивната частица на мускула ти. При всяка тренировка все едно копаеш дупка в мускула. След тренировката всичко което правиш трябва да е за да запълниш тая дупка, че да трупаш и върху нея колкото може повече. Протеина на прах, и по - точно суроватъчния, се усвоява бързо и бързо запълва част от дупките. Останалата част трябва да запълниш с добро хранене. Това е цялата история описана по разбираем начин.
Препоръчвам nowbg.com/ syntraxbg.com/
Пиеш веднага след ставане и след тренировка.
Мнението беше редактирано от Георги Гайдов на 12.01.08 20:08.
Съветвам те да си вземеш суроватачен изолат,но не си вземай BG протеини!
Има доста добри фирми като:Оптимум;Чемпион;Юнивърсъл;Улайдър и др.за цени какво да ти кажа,хубаво и евтино няма!
Мнението беше редактирано от Olimp на 12.01.08 20:32.
Ако не можеш да си позволиш изолата, главно поради цената и минеш на вариант концентрат, сравнявай им аминокиселинните профили, естествено и процентното съдържание на белтъка в 1 доза.
13.01.08
08:18
Бая са скъпички.. около 50-60 лева 900 грама и мисля че не стига и за месец 900
13.01.08
09:41
казано от NetGh0st на 13.01.08, 06:52:
Благодаря ! Можете ли да ми кажете горе-долу колко варират цените ?
Концентрата - 50-60 за кг.
Изолата - 70-80 за кг.
Говорим за качествени и доказани марки.
казано от Георги Гайдов на 13.01.08, 09:41:
Изолата - 70-80 за кг.
Говорим за качествени и доказани марки.
Ох. Значи ще е концентрат. А как да ги взимам и кога? Или си пише или да питам като взимам ?
казано от NetGh0st на 13.01.08, 09:58:
казано от Георги Гайдов на 13.01.08, 09:41:
Изолата - 70-80 за кг.
Говорим за качествени и доказани марки.Ох. Значи ще е концентрат. А как да ги взимам и кога? Или си пише или да питам като взимам ?
В тренировъчен ден - 1 доза преди и 1 доза след тренировка, а ако можеш и 1 сутрин
В нетренировъчен ден - 1 сутрин и 1 следобед ще дойде добре
...и използвай търсачката.