Ъъъъ ... хелп.

12.01.08
18:31

Общо взето това е ситуацията - ходя на фитнес от година и половина, пропорциите на тялото ми се подобриха, но все още съм далеч от “човек във форма”. Тъпото е че ходехме заедно с едно момче - той взимаше някакви протеини, аз отначало казах - не, без такива, като мислех че има нещо нередно в тях. Е, той качи и оформи много повече отколкото аз качих и оформих за 1,5 година, и някак, гадно е. Та реших и аз да започна да вземам нещо.

Е, първата революция коята смятам да направя е в начина на хранене, но както и да е. Та въпросът ми е за протеините, ще помоля някой по-запознат да ми поразясни кое е сравнително добро като цена/качество, и как и с какво да ги взимам, поразрових из статиите, но за съжаление не намерих това което търся, извинявам се ако карам някой да отговаря втори път на идентичен въпрос ...

Втори път ли? Че той половината форум е по тоя въпрос.
Протеина е градивната частица на мускула ти. При всяка тренировка все едно копаеш дупка в мускула. След тренировката всичко което правиш трябва да е за да запълниш тая дупка, че да трупаш и върху нея колкото може повече. Протеина на прах, и по - точно суроватъчния, се усвоява бързо и бързо запълва част от дупките. Останалата част трябва да запълниш с добро хранене. Това е цялата история описана по разбираем начин.

Препоръчвам nowbg.com/ syntraxbg.com/
Пиеш веднага след ставане и след тренировка.

Мнението беше редактирано от Георги Гайдов на 12.01.08 20:08.

12.01.08
20:26

Съветвам те да си вземеш суроватачен изолат,но не си вземай BG протеини!
Има доста добри фирми като:Оптимум;Чемпион;Юнивърсъл;Улайдър и др.за цени какво да ти кажа,хубаво и евтино няма!

Мнението беше редактирано от Olimp на 12.01.08 20:32.

12.01.08
20:35

Ако не можеш да си позволиш изолата, главно поради цената и минеш на вариант концентрат, сравнявай им аминокиселинните профили, естествено и процентното съдържание на белтъка в 1 доза.

13.01.08
06:52

Благодаря ! Можете ли да ми кажете горе-долу колко варират цените ?

MO

13.01.08
08:18

Бая са скъпички.. около 50-60 лева 900 грама и мисля че не стига и за месец 900

казано от NetGh0st на 13.01.08, 06:52:

Концентрата - 50-60 за кг.
Изолата - 70-80 за кг.
Говорим за качествени и доказани марки.

13.01.08
09:58

казано от Георги Гайдов на 13.01.08, 09:41:

Изолата - 70-80 за кг.

Ох. Значи ще е концентрат. А как да ги взимам и кога? Или си пише или да питам като взимам ?

13.01.08
10:51

казано от NetGh0st на 13.01.08, 09:58:

казано от Георги Гайдов на 13.01.08, 09:41:

Изолата - 70-80 за кг.

Ох. Значи ще е концентрат. А как да ги взимам и кога? Или си пише или да питам като взимам ?

В тренировъчен ден - 1 доза преди и 1 доза след тренировка, а ако можеш и 1 сутрин
В нетренировъчен ден - 1 сутрин и 1 следобед ще дойде добре

...и използвай търсачката.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1