От къде поръчвате???

Темата е заключена.
JO

11.01.08
20:25

Здравейте!
Всеки говори поръчах си тва, поръчах си онова и т.н. От къде си поръчвате продукти?
мерси.

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 13.01.08 17:07.

11.01.08
22:34

За сега съм си поръчвал само от БГ сайтове, но проблеми не съм имал. Наскоро получих ASN Bargain Whey от www.bodyartboutique.eu, a преди това съм поръчвал от сайта на Syntrax. Има още доста подобни сайтчета така че се поразрови малко във форума и ще ги откриеш!

Мнението беше редактирано от dobata на 11.01.08 22:35.

И ние отскоро си имаме магазин, по-скоро имаме официален партньор в предлагането на спортни стоки и хранителни добавки.

ДЕ

13.01.08
09:25

От български сайтове не купувай, защото цените на някои от предлаганите от тях продукти е двойна. Ако си се решил да ползваш западни продукти си пазарувай от западни онлайн магазини. Всички акцептират кредитни карти или paypal , или банков трансфер и т.н.. Продуктите са до седмица при теб (европейски online shops ) или до две седмици ( американски online shops ). Конкретни сайтове няма да ти дам, а именно защото трябва да се научите да се борите не само в залата, а и иначе. Трябва да се научите да търсите и да не се оставяте да бъдете измамени от разните алчни, мързеливи, безидейни задници който ви продават нещата със 200 % надценка в българските онлайн магазини и които не са с нищо полезни нито на вас потребителите, нито на търговския ни баланс.

По-здрави и по-умни!

13.01.08
09:55

казано от ДеТриу на 13.01.08, 09:25:

От български сайтове не купувай, защото цените на някои от предлаганите от тях продукти е двойна. Ако си се решил да ползваш западни продукти си пазарувай от западни онлайн магазини. Всички акцептират кредитни карти или paypal , или банков трансфер и т.н.. Продуктите са до седмица при теб (европейски online shops ) или до две седмици ( американски online shops ). Конкретни сайтове няма да ти дам, а именно защото трябва да се научите да се борите не само в залата, а и иначе. Трябва да се научите да търсите и да не се оставяте да бъдете измамени от разните алчни, мързеливи, безидейни задници който ви продават нещата със 200 % надценка в българските онлайн магазини и които не са с нищо полезни нито на вас потребителите, нито на търговския ни баланс.

По-здрави и по-умни!

Не съм съгласен с теб за поръчките от чужбина.

ДЕ

13.01.08
10:00

Би ли се обосновал, с кое точно не си съгласен?

NF

13.01.08
11:23

Знаеш ли много необосновано се изказваш. Това което ти го предлагаш се нарича нелегален внос на хранителни добавки. Защо не пробваш да си поръчаш добавки от американски сайт, след това да платиш митото + ддс и да видим тогава дали ще ти излезе по евтино от колкото да закупиш продуктите от официален представител?

Това че в момента хората по митниците спят е друг проблем, но това няма да продължи дълго време така. Може да се сърдиш единствено на държавата.

Само ще уточня че в момента митото за добавки от САЩ е около 12-15% + ДДС 20% и става общо оскъпяване от 35%. Сложи такси опаковки и разходи за фирма която да ти оформи документите и виж каква ше е сумата...

Как реши че официалните представители не са полезни на търговския баланс? Кое е полезно? Нелегалния внос, който стимулира развитието на сивата икономика?

LA

13.01.08
11:29

Не знам какво толкова имате против поръчките по интернет. Навсякъде в цял свят я има тази политика. Това е модерно и неслучайно излиза 2 пъти по евтино. Извинявам се много,но когато поръчваш за около до 100$ не виждам какъв толкова е проблем. Извинявам се,но на българина не му е приятно с неговия доход да плаща 4 пъти по-високи цени от американеца, който има 10 пъти по-голям доход.

LawrenceTaylor, на българина много неща не са му приятни, но колкото и да коментираме положението ни, поръчките от чужбина не стават по-легални, отколкото Now Foods Bulgaria ги описа. А това става все по-временно състояние според мнението на мнозинството хора в сферата.

NF

13.01.08
11:36

Единствения проблем е че е незаконно според законите на Република България! Всички поръчки на стойност над 22 Евро следва да се обмитяват. Тези закони са създадени точно с целта да пазят местните търговци от чуждестранните.

Аз лично нямам нищо против поръчките по интернет, просто има правила които трябва да се спазват. Не мислиш ли че не е редно едни да плащат мито и ддс а други не?

LA

13.01.08
11:38

В момента ограничението на митницата е мисля 60$, даже съм сигурен,че е толкова, за тези пари могат да се купят 2 качествени добавки,които в България ще излезнат между 200 и 250 лв, да не говорим,че по-спечиалните и хардкор добавки изобщо ги няма. Извинявам се много, но прост пример ще дам с познати на форума добавки - BSN Nitrix 180 + BSN No-Xplode общо с доставка се връзват на 93$.При Вальо BSN - а са 240лв. Извинявам се ,но за още 125 лв ще си взема 2 прохормона на Competitive Edge labs - M-Drol и H-Drol.С какво български представители ще ме стимулират да купувам от тях?
—————-
За мен е нормално хора,които искат да развиват търговска дейност да плащат мито.Иронията в България е,че именно тези лица намират връзки и вратички в закона и не плащат никакво мито и данъци, а митничарите се опитват като някои кокошкари да вземат пари от единични и малки поръчки.
————-
Нормално е ти като търговец и представител на такава голяма фирма да реагираш остро спрямо поръчките по интернет, но се постави на нашето място, на мястото на купувача, той иска да си купа възможно най-евтината стока.И когато има такава възможност защо да не я използва.
—————
И по повода кое е легално и кое не, колко хора при регистрация на автомобил пишат реалната му стойност? Как ще отговориш на това, щом споменаваш,че не се спазват законите? И тези приказка,че нещата ще се променят, знаеш ли от колко години ги слушаме по медиите? Не им изнася на властите в България да се променят нещата и да станат абсолютно легални, защото няма да има лапачка и яко крадене
————
Има бутон РЕДАКТИРАЙ - използвай го.
По принцип бих ти изтрил мненията !
emzo

Мнението беше редактирано от emzo на 13.01.08 12:10.

Темата излезе от фокуса, нека спрем до тук с глобалната конспирация.

13.01.08
12:17

@LawrenceTaylor:
1. сумата е 22 euro
2. Всичко над тази сума  е въпрос на  късмет.Ако мине мине, ако не - 35% отгоре.Тогава ще ти е крива държавата, но така си е редно да е.
Аз си поръчвам постоянно от чужбина чрез какви ли не начини.Много поръчки са ми минавали по ръба, но и за няколко съм плащал тези 35%.
3. Дали всеки е наясно как да си извади карта, която да приемат PayPal или хилядите onilne shops ? Има и такива, които пък не искат да чакат седмици за доставка.Иначе времето за доставка е винаги различно от 4дни за САЩ до 40, че и повече дни.Говоря за обикновените поръчки.За EU също има забавяние.Та именно за тези хора е по-лесно да си поръчат нещо от БГ онлайн магазин и след ден-два да им е пред вратата.Вярно по-скъпо излиза, но за последната 1 година има голямо развитие на пазара в БГ, вече има много по-голяма конкуренция.

До автора на темата - използвай търсачката на форума има много теми, в които сме коментирали предимства и недостатъци на онлайн магазините.

LA

13.01.08
12:25

Emzo, ето самият ти казваш,че процедираш така, всеки сам си прави избора. За себе си аз съм го направил.

ДЕ

13.01.08
13:05

Хахаха Бихте ли ми обяснили кое ми е необоснованото , че да ви го разясня, защото виждам, че или сте бавнозагряващ/а или се правите на такъв/а за да подведете хората и да убедите децата из форума как са на печалба? А това че сте икономически неграмотен човек няма какво да се коментира. Че дори и не сте разбрали съобщението ми...
Каде съм писал да не се плаща мито и ддс да ви попитам ? Цитирайте ме моля! Каде съм писал да се купува само и единствено от САЩ (страна която не е член на Европейския съюз и вносът от която подлежи на обмитяване и ддс ) ?! За какъв нелегален внос бълнувате и за какво стимулиране на сивата икономика?! Просто човек да се скъса да се смее с вас ! хахахаха
С къкво образование сте ?
А и ми говорете на Вие, защото не мисля, че съм ви позволил да ми говорите на Ти (особено на Вас).
Относно поръчването от чужбина... Толкова пъти съм поръчвал, че няма чет и брой вече. Поръчвам редовно най-необходимото ми, което няма еквивалентен бг продукт. Фактурите са тук! Да ви ги постна да ги видите ?
Не случайно си избрах този nickname - TheTruth, защото ми писна да гледам как лъжци и неграмотници мамят децата.
И за какви такси за опаковки и за какви разходи за фирми става въпрос, когато си поръчвам с кредитната ми карта или по какъвто и да е друг начин?!  А и знаете ли колко online shops има в Европа или във Великобритания, като при поръчка и от първите, и от вторите (Великобритания е член на Европейския съюз! ) продуктите не се нито обмитяват, нито облагат с ДДС!
Има си схеми по които един интелигентен човек би подходил за да си спести един куп пари!
Ето една примерна схема :
1. Леки продукти-таблетки, капсули, че дори и понякога креатин и глутамин т.е разфасовки до 1 кг, се поръчват от САЩ в този случай не се обременява цената с големи разходи по транспорта ( цената на транспорта е в пряка зависимост от тежеста на пакета-колкото повече, толкова повече ==> за персонални поръчки, без % отстъпка и то определени кг на колета )
2.Тежките продукти - протеин и всякакви прахове при който месечния прием е в големи количества (кг) се поръчва от онлайн магазин в Европейския съюз, като по този начин се заплаща само транспорта и нищо друго!
Съответно при по големи поръчки (да кажем имаме възможността да се запасим за повече от 3 месеца) си има и отстъпки които правят съответните онлайн магазини, а при редовни клиенти се дават и постоянни отсъпки дори и една протеинова вафла да си поръчаш! Ето и пример аз получавам редовни отстъпки на продукити от www.bodybuilding.com (сайт от който има и по добри! ) в размер на 10%! Дори и една дъвка да си поръчам. Мога да го докажа и с e-mail-ите които получавам от тях, както и с фактури за  направени от мен поръчки!

==>
Продукти с ниско килогромово (грамово) месечно потребление -САЩ
Продукти с високо килограмово месечно потребление - Европа 

.....

Могат да се напишат още много неща..

Един въпрос до NOW :
Вие знаете ли какво означава търговски баланс?

Три съвета до другите четящи:
Не се оставяйте да бъдете излъгани от дребни кокошкарски дистрибуторчета или от вносители, защото те не са полезни нито на вас нито на България!
Преди да купите чуждестранен продукт какъвто и да е прегледайте и БГ продуктите и ако не намерите каквото търсите тогава се решавайте да купите.
Мислете и събираите ум и разум как ние може да станем износител на продукти с високо качество иначе сме обречени!

По-здрави и по-умни!

LA

13.01.08
13:17

Евала,това което,си написал е абсолютната истина TheTruth. Напълно съм съгласен с теб. И аз оставам с впечатление, че в този сайт модераторите и представителите на търговските марки целят да заблудят младежта. ПОКУПКИТЕ ПО ИНТЕРНЕТ СА ПРАКТИКА В ЦЕЛИЯ СВЯТ И НЯМА НИЩО ЛОШО ДА НАВЛИЗАТ С ПЪЛНА СИЛА И В БЪЛГАРИЯ.

13.01.08
13:49

Добре де какво толкова се задълбочавате ?
Който знае как ще си поръчва от САЩ и ЕС, който не знае - от БГ магазини и сайтове.
Поне от моя страна никого не заблуждавам:
При поръчка от САЩ над 22 евро стискате палци да ви я пуснат на митницата, ако не два варианта:
1. плащате си мито и ДДС
2. търсите връзки или бутате някой лев

Пак казвам има хора, на които:
1. не им се занимава с банкови карти или не знаят как
2. не им се чака седмици
3. не им пука за цената
4. не им се ходи по митници , а там е голяма разправия.От личен опит говоря !
за тях остават магазините в БГ

Просто това си е самата истина.

Мнението беше редактирано от emzo на 13.01.08 13:51.

ДЕ

13.01.08
14:50

Г/н Модератор значи според вас нямало смисъл да се задълбочаваме? А какво повърхностни ли да си останат потребителите на форума ?! хахахах Защото положението е именно това в момента и именно на такова ниво се държи изкуствено от разните представители на сайта и от дистрибутори!
Разбрахте току що многоуважаеми съфорумци според представител на сайта нямало смисъл да се задълбочаваме, защото то един задълбочен човек не е нито в интерес на притежателите на сайта нито на дистрибуторите с които работят! Това е истината !
Това е явно политиката водена тук в този форум!

Пък и ако сте чели внимателно предното ми съобщение г/н Модератор бихте разбрали, че не се чака със седмици даден пакет а максимум до 2 седмици! Което съпоставено с цената като алтернатива на която БГ онлайн магазини предлагат даден продукт си е печалба от 100 % за клиента ако поръча от САЩ. Това означава да ви го обсня на по разбираем език уважаеми съфорумци, че като си поръчате пратка от чужбина вие печелите парички докато чакате! Самото чакене го приемете като печелене без да си мръднете пръста!

Пример САЩ

В БГ ви се предлага продукт на цена от 150 лв.
Същия продукт обаче може да купите и от САЩ на цена от 32 $ + пощенски разходи (зависи от тежеста , за това и препоръчвам само продукти чието потребление не е изразено в КГ на месец / Омега 3 , аминокиселини,  креатин, глутамин и т.н) + 12,9 %  мито +  20 % ДДС  = да кажем 75 $ also ==>  75 x 1,32 = 99 лева!

следовеателно сте си “изкарали” за тази седмица или две чакене 51 лв ! (разликата) И то без да си мръднете пръста!

Разликата съответно зависи от продукта някой път е повече от 100 % !
Държа да отбележа, че на продукти поръчани от страна извън Европейския съюз се обмитява и се облага с ДДС само цената на продукта, но не и пощенските разходи! Сааамо и едииинствено цената на продукта !

При поръчки от Европейския съюз мито и ддс отпадат! Заплащат се само пощенските разходи!

Така че г/н Модератор не плашете хората с това мито и с това ддс! Дори и с мито и ДДС излиза много по евтино !! Така че мили съфорумци вие ако подходите разумно сте винаги на печалба вариантите са следните:

1. Плащате мито и ддс ==> на печалба сте (ако си подберете правилно поръчката)
2. Пратката ви минава и не ви искат нито мито нито ддс ==> на двойна печалба сте !

Само не разбрах къде точно трчбваше де треперя г/н Модератор !!!! Или сте имали в предвид да треперя от кеф? Че даже може и да се разрева! Аз съм от чуствителните! Хахахаха Ама от радост г/н Модератор, от радост !

Могат да се напишат много неща още...

По-здрави и по-умни!

13.01.08
15:19

Уважаеми ДеТриу, някъде да съм споменал, че даден продукт дори да се обмити не си заслужава да се поръча от чужбина ?
Споменах, че за хората, които си нямат напредстава от онлайн пазарене от САЩ и ЕС остават магазините в БГ.Някого да съм задължил/агитирал по някакъв начин да пазарува от определено място ?
Някъде аз лично да съм споменавал думата “треперене” ?
Да съм споменавал, че работя с дистрибутори ? Да съм направил директна реклама на магазин ? Не исках да се оправдавам, но тука има модератори, които дори не са в България.И те ли работят с дистрибутори ? На тях не им пука за добавките в България.Давам го просто като пример !
Четете внимателно  ! Аз споменах, че си пазаря от няколко години от САЩ и от около година от ЕС !

В предния си пост представих накратко какви са вариантите, всеки сам си решава как да постъпи.

NF

13.01.08
16:12

@LawrenceTaylor - примера с колите малко не ми допада. То излиза един вид - щом другите си крадат значи и на мен ми е позволени. Тук нещата опират до морал.
@ДеТриу
1.По повод поръчките от държави от европейския съюз - разликата в цените е минимална с тези в Бг и като се добави транспорт не мисля че ще има смисъл да се правят такива поръчки.
2. Регистрирай си фирма, опитай се да вкараш добавки легално в БГ и на митницата срещу скромна сума парици ще ти обяснят какво е такса опаковка и какви други такси се плащат при внос на хранителни добавки.
3. Вече навлизаш в сферата на научната фантастика с изказвания че България ще стане износител. Докато има такива евтини тарикати като теб, България никога няма да се оправи и няма да стане нормална страна. Тези хора които наричаш кокошкарски дистрибуторчета се опитват да развиват една сфера която в БГ грам не е развита. По цял свят е пълно с такива дистрибуторчета които легално внасят продукта за да може когато някой клиент потърси нещо да може да отиде и да си го купи от магазина или от аптеката или да си го поръча от интернет и да му дойде на следващия ден като знае каква ще е сумата на поръчката и доставката.
4. При доставка на продукт извън ЕС мито и ддс се заплаща както върху стойността на пратката така и върху тази на шипинга (доставката). Предлагам да вземеш часс от паричките които си спестил от поръчки през сайтовете и да ги дадеш на някой юрист да ти обясни това онова около легалният внос на добавки. Така като те слуша човек излиза че ние официалните представители на марките трябва да ни е неудобно че си плащаме митото, ддс-то и данъците.
5. Да ти задам и аз един въпрос? Чувал ли си че при представянето на един продукт/марка има разходи свързани с реклама, маркетинг, човешки ресурси, поддържане на база? Тези неща май не са ти познати?
6. Ако не ти харесва форума или нещата които стават тук може спокойно да не го посещаваш.

ДЕ

13.01.08
16:13

Г/н Модератор аз чета внимателно, но мненията които изказвате са повече от тенденциозни, a на някои от модераторите Ви са крещящо тенденциозни. Та сайта ви работи с 4Fitness!!!
Та Вие пазарувайки си от чужбина какво направихте за да отворите очите и на другите !? Значи от 2 години пазарувате от САЩ и от година в ЕС! Какво направихте  за просвещението на непросветените, заблудени съфорумци?
Значи хитреците продават на балъците на 200 % надценка, те самите си пазаруват от чужбина!!! хахахаха
И тук из форума разни дистрибуторчета си пишат каквото искат, давам пример с NOW, че ми е пресен, а на мен вече 3 коментара по статиите в изданието са ми блокирани!!! Не ги публикувате !! Страх Ви е да не излезете некомпетентни пред читателите, защото голяма част от статиите са именно това - некомпетентни !!! Писани от хора без необходимото академично образование и лаици!! А това го четат децата, приемат го за чиста монета и се водят от статиите в изданието! Особено статиите на Иван Фъртунов, който се опитва да убеди публиката, че аеробните упражнения не са съобразени с организма и за това имало толкова случаи на внезапна смърт при спортисти практикуващи ги ! Глупост нечувана!!! Примери мога да давам цяла седмица какви небивалици се пишат в изданието Ви като се цитират вестници “New York Times” или wikipedia.org - първото писано от неграмотни журналисти, а второто от някои Къньо нямащ какво да прави по цял ден и сигурно също преписващ от някои вестник!!!

Относно думичката “треперя” , прав сте не сте я казали, аз никога не съм го твърдял , просто от чувството което създадохте в поста си относно митницата и съвета да стискаме палци човек си остава с впечатлението че си е стрес, притеснение, въпрос на шанс и всякакви такива високо адреналинни състояния на организма. Сложих думичката “треперя” само за да покажа какво емоционално състояние се опитва да се внуши!!!

Държа да бъдат публикувани коментарите ми по статиите!

По-здрави и по-умни!

Емоциите взимат връх, а ефективността на темата изчезна, затова следва да бъде модерирана. “Непросветените и заблудени съфорумци” едва ли имат нужда от нея.

ДеТриу, едва ли ще може да намерим общ език, на който да коментираме начина ни работа, както и целите. Абстрахирам се от обръщенията, които използвахте. Може би греша, но най-малкото, което трябваше да направите, е да се представите, за да имаме поне някаква идея от кого сме критикувани и от кого са оценявани нашите публицисти и читатели. Благодаря Ви все пак за желанието да направите резюме на близо 9 години работа и усилия да сме полезни.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1