04.01.08
17:13
Тия тарелки с пилшеко “филе” (има ги в била,а и във всеки магазин предполагам) някои храни ли се с такова месо.Аз си копувам сега и место ми се струва меко казано фалшиво....като се изпече е като гума няма нищо общо с да кажем с гъдите от едно печено пиле(цяло)...даже няма вкус на пилешко.Нормално ли е?
Според мен, най-добрия вариант за купуване на пилешко, това са охладени бройлери/не някакви застарели кокошки/ от магазин, който го знаете кога зарежда. Купувате и запасявате в камерата.
Може да ги разпарчетосате преди да ги замразите.
1/ Предполага се, че е прясно. Трябва само да се познава магазина - от къде зарежда, кога и т.н.
2/ Плаща се по-малко./Всяка операция върху един продукт го оскъпява./
3/ Знаеш какво ядеш. Докато при тия филета, нищо не знаеш. Най-малкото, като си представите какви мазни цигани ги опезкостява...
Всеки друг вариант е по-некачествен и скъп.
има ужасно голяма разлика какво ще си купиш... пробваш докато намериш. от опит знам, че най-евтиното е най-гадно... от друга страна е грехота да се дават по 9-10лв за кило.. аз ям едно, което струва 7.30 за кг и е с кост. Прясно замразено, не седи на ледена плочка, като повечето и е изключително сухо, като се размрази ... на вкус... пилешко, като пилешко :)
ами то това филе пише Пилешко филе от гърди..500-600 грама е 5 лева
то вкуса мани ще го изям въпроса е колко белтъчини съдържа :)
цяло пиле не искам... :)
Мнението беше редактирано от QcK на 04.01.08 19:53.
Една пилешка пържола има около 20гр протеин ... ( говорим за пържола 100гр... )
казано от gorki1 на 04.01.08, 19:52:
ами то това филе пише Пилешко филе от гърди..500-600 грама е 5 лева
то вкуса мани ще го изям въпроса е колко белтъчини съдържа :)цяло пиле не искам... :)
безбожно скъпо е това, по толкова са охладените пилешки гърди. относно протеините ще ти кажа почти с точност. 112гр сурово месо съдържа около 28гр протеин ;)