13.01.08
06:21
Ако карам една седмица само на месо и вода, какъв ли ще бъде ефекта, ако калориите са в калорийния оптимум? Ще качвам ли, ще свалям ли, или пък ще подържам теглото си? Това при положение, че си тренирам както винаги.
Туй е лудост.Знаеш ли колко месо трябва да изяждаш дневно?Без въглехидрати ще изпаднеш в кетоза.Също така освен въглехидратите ще ти трябват и мазнини.
Добре, че само питаш.
Ще си изпикаеш всичката вода в организма. ще се чувстваш ужасно първите 2,3 дена (аз съм пробвал), емоционално ще си потиснат и доста раздразнителен. Ефектът върху тялото ти ще бъде добър, но в никакъв случай няма да е здравословен. Възможно е да отслабнеш 2,3 та дори и 4 кила, голяма част от тях ще е вода. В момента, когато добавиш пак въглехидрати, тялото ти ще е толкова настървено, че не се знае как ще реагира. Като почнеш да солиш другите храни + приемането на вода, може да изпаднеш в шок, като видиш, че за 2 дена си качил 2 кила, което на практика е невъзможно.. С две думи, по-добре не пробвай :)
13.01.08
09:44
Без въглехидрат няма да си тренираш както винаги :) Не си правете експерименти с чак такива крайности!
Е това беше чисто теоритична постановка, въпреки че имам силна воля, само на месо и вода, едва ли ще издържа и един ден. Ама нали днешно време всеки е фитнес капацитет, та точно един такъв ми развиваше некви теории (седмица вода и месо, после ВВД), та да се допитам до повече хора.
Един нов въпрос, за да не отварям нова тема - много разпространена е тенденцията да се използват мазнини за енергия, за сметка на въглехидратите. Прочетох бая теми из бб-тим за видовете мазнини, и това което мога да синтезирам е, че мазнините трябва да се набавят от:
ядки
зехтин
фъстъчено масло
риба
пълномаслени млечни продукти
маслини
и разбира се като част от месото
Други идеи?
13.01.08
10:20
И аз ся покачвам с Високо мазнина диета ама не е лесно като почнеш с малко въглехидрати и много мазнини ама има много плусове според мен -тялото свиква да окислява мазнини и когато решиш да сваляш само намаляваш калориите ; качва се по малко мазнини отколкото от ВВД!! Трябва поне 1 пат седмично да има високо въглехидратен ден растоварващ независимо дали качваш или сваляш!!
казано от Георги Гайдов на 13.01.08, 09:44:
Без въглехидрат няма да си тренираш както винаги :) Не си правете експерименти с чак такива крайности!
Е защо да не може да си тренира както обикновено? Само месо и вода е едно, а без въглехидрати е съвсем различно нещо..аз есента по едно време като се бях заел да спразвам стриктно нвд имах цели седмици в които въглехидратите са ми били едните картофи в супата (по 2 на тенджера или нещо от тоя сорт) и пак си тренирах ежедневно, понякога двуразово и нямах никакви проблеми...вярно, бях на над 4000 калории (не се задълбочавам в цифри, но няма как да са били по-малко) но все пак - без въглехидрати.
казано от armando на 13.01.08, 06:21:
Ако карам една седмица само на месо и вода, какъв ли ще бъде ефекта, ако калориите са в калорийния оптимум? Ще качвам ли, ще свалям ли, или пък ще подържам теглото си? Това при положение, че си тренирам както винаги.
Може да го пробваш за определено време, примерно няколко седмици обаче яж едни овесени ядки като закуска и някакъв въглехидрат с протеиновото ядене след тренировка, освен това месото трябва да е тлъсто или пък тлъста риба за да получаваш необходимите мазнини предвид факта че въглехидратите са силно намалени, освен това ти трябват и мултивитамини тъй като няма откъде да ги вземеш от храната, както и някакви антиоксиданти - препоръчвам ако ще го правиш 1 чаша червено вино с последното ядене преди сън.
Мнението беше редактирано от Alkorin на 13.01.08 16:56.
13.01.08
17:13
казано от G33K на 13.01.08, 15:45:
Е защо да не може да си тренира както обикновено? Само месо и вода е едно, а без въглехидрати е съвсем различно нещо..аз есента по едно време като се бях заел да спразвам стриктно нвд имах цели седмици в които въглехидратите са ми били едните картофи в супата (по 2 на тенджера или нещо от тоя сорт) и пак си тренирах ежедневно, понякога двуразово и нямах никакви проблеми...вярно, бях на над 4000 калории (не се задълбочавам в цифри, но няма как да са били по-малко) но все пак - без въглехидрати.
Много ми е интересно как си бил на 4000 калории без :-/ въглехидрати , че нещо не става ясно :ohh: ? .
Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 13.01.08 17:14.
13.01.08
17:30
Големи сме спортисти тука а аз си мислих че като ям 3500 калории е доста !!
казано от BIG PICHAGA на 13.01.08, 17:13:
Много ми е интересно как си бил на 4000 калории без :-/ въглехидрати , че нещо не става ясно :ohh: ? .
Еми как - 100 грама масло са ти към 700, рядко се ограничавам само до толкова (1 пакетче 125 грама след тренировка си беше правило, отделно че яйцата в нещо трябва да ги бъркам - и там го кажи още едно пакетче, че 15-16 яйца не е шега работа), свинското ти е към 140 на 100 грама, рядко падах под 600-700 (има много добри пържоли при факултета, ама много пари бе...), пилешко вкъщи като оправя колкото има печено (прокарвам го - правилно - с масло), много сметана (и тя не е малко калорична, а си я ядях като едно нищо), сланинка ако изпадне отнякъде, салатата с много зехтин..абе златно ми излизаше , затова и преустанових този начин на хранене - но скоро мисля да се върна към него, защото доста по-добре ми беше :)
Мнението беше редактирано от G33K на 13.01.08 17:59.