Дневникът на peterinka

Темата е заключена.
Прескочи до:

18.10.07
18:45

Много съм горда от себе си днеска - правих олимпийско вдигане много успешно. Добре го съчетах в тренировката:
клек на гърди - 4 х 10-15 повторения (до отказ)
напади - 2 серии с 37,5 кг до отказ
горен скрипец - 4 серии х 22,5 кг
После смятах да правя гребане с щанга и предно и средно рамо в суперсерии. Обаче... реших да съчетая второто упражнение за гръб с упражнението за предно рамо. За това се сетих за олимпийското вдигане като довършвам движението с милитари над главата, направих 3 серии до отказ с 20 кг (което беше малко за гърба, но мноого за рамото).
И накрая завърших с отделно упражнение за средно рамо - разтваряне на дъмбели в страни - 3 серии х 8 повторения с около 5 кг

Иначе хапването:
1/2 блокче екструдиран ориз с 50 гр извара
60 гр шницел от 100% телешко месо
1/3 протеинов бар
протеин
вечерята още я мисля, ама ще е както обичайно по вкуса ми - изкиснато сирене и нискомаслен кашкавал

Мнението беше редактирано от peterinka на 18.10.07 18:55.

SH

21.10.07
03:59

Здравей. Браво за олимпийското вдигане :) Въобще грешка нямаш , когато става въпрос за тренировки ;) Само хапването още мъъъъничко усилия....

Значи съвсем правилно ми разбра мисълта за почивката. Аз щях да ти пиша дори по въпроса с изгарянето на калориите , но си замълчах (току-виж не си се сетила - хехе,абсурд ;) )
Изгаряш или не - имаш крайна нужда от почивка. Дори аз ти препоръчвам 10 дена или 2 седмици. Ако ти се струва много страшно , можеш да си тичаш по малко, когато имаш желание.

Браво и за решението да спреш лекарствата. Но това - сама знаеш - означава да хапваш повечко. И особено мазнини. Ти си ги знаеш тези неща де. Затова гледай да няма повече “нискомаслен кашкавал” и подобни в менюто ти. Поне временно храните ти трябва да са максимално натурални - така, както идват от природата.
Опитай с мазна риба, ядки, млечни продукти (не обезмаслени)  и месо ( ако е пиле - с кожата ,и без това е по-вкусно ;) )

Все пак спирането на лекарствата ще е една голяма крачка към победата , нали ?

И последно - още една малка крачица, която можеш да направиш - замени протеина с истинска  храна, а ако ти е тежко, можеш да си правиш шейк от мляко, банан и мед.
Оу, сега всъщност осъзнах, че другата ти храна е екструдиран ориз , протеинов бар ...въобще почти няма храна. ...помисли и за тях...как да ги замениш с нещо по - “истинско”.
Знаеш, че метаболизма се забързва от честото хранене, но не от течни протеини... Трябва да си ядеш- не пиеш -  храната. Например някои протеинови храни изискват за смилането си около 30% от енергията , която дават, т.е. ако изядеш 100 ккал. ,за смилането на дадената храна трябват 30 ккал. и тялото ти ще усвои 70 ккал. , а метаболизма ти остава висок. Ако ги изпиеш под формата на шейк ще си дойдат 100% калориите. Тук при другите хора има значение и че се огладнява по-бързо след шейка, ама при теб все още не...
Чакам с огромно нетарпение как ще напишеш някой ден “едва дочаках да се прибера в къщи след тежката тренировка, толкова бях гладна” :)

21.10.07
18:49

имам нужда от съвет, искам да си взема таблетки с омега 3 и 5 мастни к-ни и не мога да се ориентирам кои да взема от всичкото което се предлага. Предполагам, че това са таблетките с рибено масло, което много от хората тук пият. Или пък има отделни такива таблетки, които са наречени по друг начин - Има някакви “Олесалвин” от акула, от треска и разни други с извлек от хрущяли от риби (ама че обясних  %-P ). Както и да е, целта ми е да взимам таблетки с есенциални мастни к-ни, какви да взема и вършат ли една и съща работа?

22.10.07
10:58

Здрасти! Доколкото знам - тоест основавам се на прочетено и дочуто от други хора, активно занимаващи се с фитнес, а и на собствен опит, най-доброто е Ескимо 3. Олисалвина съм го пила също - но Ескимото е просто най-реномирано, а и повече на сметка.  Разбира се  - можеш и да редуваш. Ефектите, освен че подобчряват мастната обмяна: кожата “светва”, умората се провъзмогва, ноктите не се чупят, ставите са в по-добра кондиция, пада лошият холестерол (това го казвам от опита проведен с половинката - той има проблем с холестерола и доста често си прави изследвания), за сърцето е идеално също. Заслужава си!

23.10.07
17:13

kozunak, мерси за съвета, ще сравня цените по аптеките, казваш, че е по на сметка, а и щом е толкова добро явно си заслужава.  ;-)

23.10.07
17:57

Моля, моля - дано съм ти била полезна  :) В София варират цените варират - трябва все да пообикалям аптеките, но последно май е около 13 лв. Аз пък днес си взех  коктеил Gela Drink за ставите, че пукам адски и ме завъртяха покрай студа. Ама това е всъщност май оф топик на дневника ти, така че извинявай, да не ти го разводнявам.  :)

27.10.07
13:39

Отдавна не съм писала, но понеже почивам една седмица, реших да пропусна и отчитането. Сега обаче, в края на почивката, ми се ще да кажа, че има някои промени, които съм направила.
Първо, пия омега 3-киселини (Ескимо) - kozunak,  да си жива и здрава. Освен това, след консултация с лекар, започнах да пия Colon N - за възстановяване певристалтиката на червата (това са някакви отвратителни люспи, които се пият с вода, не се разтварят). Бога ми, това е истинско изпитание на волята ми, ужастно е за пиене, иде ми да повърна, а и изисква много пиене на вода и ми е много тежко на стомаха. Освен това, пия Bacilus Bulgaricus на таблетки (това е за възстановяване на чревната флора) и накрая Q10 на таблетки (това е силен антиоксидант, зареди многото медикаменти, които съм взимала и твърде дългото пиене на хормони).
Е, това е, скоро с нови сили в залата (между другото, това Q10 давало много енергия) и се моля тия мерки да дадат резултат. :)

05.11.07
17:44

Здравейте,

предварително се извинявам, че не успях да прочета всичко, което сте писали, но имам един въпрос към авторката - какви точно хормонални хапчета пиеш? защото и аз преди време пиех и качих килограми и сега още се боря с тях, но и продължавам да пия противозачатъчни хапчета, което не знам до колко влияе, та ми е интересно твоите какви са и успя ли да намериш балансиран режим на хранене и тренировки?

14.01.08
20:15

Ами здравейте и от мен, след дъъълга пауза в писането тук. За много години на всички, да сте живи и здрави и много усмихнати. ;-P

Почнах да пиша отново, защото ударих на камък и не знам къде е проблема. Моля ви за менията ви, защото не знам на къде да тръгна.
Хм, значи последно като пишех във форума тренирах по 6 пъти на седмица, много кардио, тежести, а нещата нещо не вървяха, качвах много лесно, от най-малкото и то само мазнина.
Тогава промених изцяло програмата на следната:
1 ден - крака и корем:
клек - 1 загряваща серия на 40% по 20 повторения
      1 загряваща на 60% по 10-15 повторения
      1 загряваща на 80% по 5 повторения
      работна на 90% - отказ
      работна на 85%-отказ (7-8 повторения)
      работна на 80% - отказ (9-10)
тяга - загряваща на 50 кг - 3 повторения
      загряваща на 55 кг - 3
      3 работни серии на 90-95% - отказ
бедрено разгъване - 2 серии по 15-20 повторения до отказ
бедрено сгъване - същото

корем - 3 серии на римско столче с 4,5 дъмбел зад врата

2 ден - рамена и трицепс
рамо - милитъри - 8-10 повторения
      Арнолд-преси - само 1 серия по 12-15 повторения до отказ
      вертолет/ разтваряне на дъмбели встрани - 10-12 повторения
      задно рамо - 15 повторения (и трите серии са до отказ, докато при предните упражнения отказа е само в последната серия)

трицепс - тесен хват/ френско - 8-10 повторения
          скрипец - 10-12 повторения
          дъмбел над глава/ помпички за трицепс - 15 (и тук отново последната серия от всяко упражнение е до отказ)

3 ден - крака и бицепс, корем
клек на гърди - 3 работни серии на 30, 35 и 35 кг до отказ всяка
напади - 3 серии с 35 кг по 15 повторения (последната серия е до отказ)

бицепсово сгъване с щанга - 3 серии по 8-10 повторения
скотово - 3 серии по 10-15 повторения
сгъване със скара - 2 серии по 15 повторения (същия принцип с отказите)

4 ден - гръб и трапец

чукчета - 3 серии с 35 кг по 8-10 повторения
горен скрипец зад врат - 3 серии по 10-12 повторения
долен скрипец - 3 серии по 10-15 повторения

сгъване за трапец с 12 кг дъмбели - 3 серии до отказ

Храната беше през 3 часа, 5 хранения, основно белтъчна храна - колколо 50 гр. извара, пиле, изкиснато сирене, яйце или нещо друго.
След тази промяна почна страхотна промяна, макар, че нямах вече никакво кардио. %-та подкожна мазнина намаля, качих на мускул малко, с което се качиха и килограмите до 50 кг. След 2 месеца обаче почнах да пълнея, да се омазнявам, без да съм променяла нищо. От 2 седмици вкарах по още 1 серия във всяко упражнение с малка тежест и по 20-25-30 повторения до отказ за донапомпване, също вкарах и 10 мин кардио след всяка тренировка. Обаче за сега нито грам Промяна. И стигаме до сега - КАКВО ДА ПРОМЕНЯ? Мисля си, дали метаболизма ми не е твърде бавен за хранене през 3 часа (след години гладуване и без друго бавния ми метаболизъм не знам на какво ниво е) и се чудя дали да не променя храненията на през 4 часа - съответно ще станат 4 хранения на ден?
Какво ще кажете - тук ли да променям, правилно ли разсъждавам, какво да правя?

Поздрави!

14.01.08
23:40

Храненето трябва да е през 2.30ч-3.00ч това ти забързва метаболизма, ако увеличиш паузите това ще го забави.
Щом програмата вече не върши работа сменяй я, променяй параметрите и увеличавай интензивността.

15.01.08
08:00

Лично мнение: пълното изключване на въглехидратите не е хубаво. Организмът започва да пази всеки въглехидрат, до който се докопа и ефектът от белтъчното хранене е временен. Логиката е подобна на глада: като няма калории, организмът пази като за световно.
Давай му по малко въглехидрати: примерно добави по малко зеленчуци с белтъчините или поне редувай белтъчните с въглехидратно-белтъчни дни. Не е лошо постепенно да му включиш и от ‘полезните’ мазнини.. Просто да е по-балансирано менюто.

Според мен си постигнала страхотен успех с това, че си започнала да се храниш - и то честичко. Не бързай, за да не се откажеш - вкарвай по малко, по малко - ще видиш, че ‘не хапе’ :)

ПП. Това е изцяло лично мнение :) Поне при мен съм го установила, че е по-правилно като хранене.

15.01.08
10:07

Ако си на НВД (или просто ядеш много малко въглехидрати ) ТРЯБВА да се прави  поне  1 път седмично  ВВ ден!! В тоя форум хем повечето хора вобще не правят ВВ ден и се  чудят : “що не свалям мазнин??” ; “що ми е бавн метаболизма? ” “що свалих толко много мусколна маса??’!!Идеят е да  залъжем оргазнима  че не сме на диета и да ядем 4-5 грама въглехидрати на телесно тегло като калориите са ни на  +200 !!

15.01.08
11:46

Wrestling_pro, не е лошо човек да не знае - защото може да пита.
По-лошо е да не знаеш как да му отговориш, мисля, че е излишна агресията в поста ти, с който можеше да кажеш много повече - в един друг тон.
ПП. Пише се ‘мускул’.

@Петеринка, като цяло съветът на Wrestling_pro е добър - пробвай да включиш един по-зареждащ ден през седмицата, в който да увеличиш количеството на въглехидратите и да раздвижиш менюто. Организмът много бързо привиква към това, което му се дава :) Изненадай го ;)

Мнението беше редактирано от Грахче на 15.01.08 11:49.

15.01.08
12:05

Едно много просто правило при храненето - яжте винаги белтъчини+въглехидрати или белтъчини+мазнини. Никога не карайте само на белтъчини.

15.01.08
18:01

Хм, първо, благодаря ви много за мненията и съветите.
Второ, да поясня и още някои неща:
интензивността на тренировката мисля, че си я бива - почивките между сериите ми са по минута, само между сериите на клековете, тягата и нападите правя минута и половина почивка. Просто не съм в състояние да си направя следващата серия толкова бързо. От това не знам как повече да увеличавам интензивността.
Относно храненето ми, не съм споменала, че пия рибено масло, по 1 капсула на ден - 1000 мг риб. масло. Изяждам също и около 2-3 маслини на ден. А и не изключвам сиренето (изкиснато) и кашкавала (нискомаслен), но все пак имат мазнинка.  А, пия и прясно мляко - всъщност едното ми хранене е точно суроватъчен протеин с 150 мл нискомаслено мляко.
А по отношение на сложните въглехидрати, много ми е трудно да ги включа в менщто си, много ми става тежко от най-малкото количество, от овеса пък ме скъсва от болки корема. Това е една от причините да мисля, че метаболизма ми е твърде бавен все още - трудносмилаемите храни ми разказват играта, а и като хапна 1 варено яйце или 50 гр извара, мога бая време да седя сита. Е, това не е ли признак да мисля, че съм права.
Иначе понякога се опитвам на закуска да изям 1/2 ябълка или банан, вместо белтък. Така, че се опитвам да вкарам въглехидрат, макар и чиста проба прост въглехидрат. А, относно зареждащия ден, ами не ми пречи нищо да го вкарам.
Та така, какво ще кажете сега
:roll:

15.01.08
18:49

ИЗВИНЯВАМ СЕ ако съм бил груб?? ама  прясното мляко според мен се избягва  като сваляме тъи като има 4.5 грама лактоза на 100 мл или го пии  в ВВ деня ама  през 1вата част от деня !!!

19.03.08
20:02

Здравей Петеринкар БРАВО! Почнала си да се храниш.Дълго време не бях чела дневника ти, но сега го прегледах. Мисля че ако пробваш по-малко от различни неща ще успееш да откриеш правилните за теб храни. Но няма начин да стигнеш до верните отговори без допускането на малки грешки.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1