Защо ходите на фитнес

Прескочи до:

Ей тва немога да разбера - защо се заяждате с хората.А нима всички, които ходят да тренират баскетбол, футбол, волейбол и така нататък са професионални спортисти ли ? Велики културисти, футболисти, волейболисти се раждат примерно 1 на 100, но това не значи, че и другите нямат право да практикуват този спорт. Не бъдете заядливи, това не е тийн форум, в които се мерим на кой пи***** му е по - голяма.Все пак тук сме с цел да си помагаме взаимно, не мислите ли ?

По здрави

13.01.08
16:41

Аз започнах, защото имах изкривяване на гръбначния стълб, бял съвсем леко прегърбен и не исках да се задълбочава, както и защото бях много слаб/кльощав. Сега ходя, защото ми харесва. Хубаво е да си кажа : Утре ще стана по-рано за да отида на фитнес, а не : Утре ще спя до 12, защото няма какво да правя. Фитнеса ме прави по-организиран, изглеждам по-добре и също така ми харесва като мои познати и приятели го забелязват :)
ПП: Напълно съм съгласен с largo_

13.01.08
16:42

казано от largo_ на 13.01.08, 15:21:

Ей тва немога да разбера - защо се заяждате с хората.А нима всички, които ходят да тренират баскетбол, футбол, волейбол и така нататък са професионални спортисти ли ? Велики културисти, футболисти, волейболисти се раждат примерно 1 на 100, но това не значи, че и другите нямат право да практикуват този спорт. Не бъдете заядливи, това не е тийн форум, в които се мерим на кой пи***** му е по - голяма.Все пак тук сме с цел да си помагаме взаимно, не мислите ли ?

По здрави

Абсолютно те подкрепям! Не е ли спорт спорт ли е ми е се тая.Като не ви харесва има много други “спортове”
Иначе си тренирам да изглеждам добре - да не съм дебел  :roll: нито хилав или прегърбен.Трябва вие сами да се харесвате пък после  да започнат и другите да ви харесват(това е за хората, които тренират заради жените)

B_

13.01.08
17:29

кой е казал че не харесваме спорта бе момче, неможеш да усетиш целта на цялата ми концепция, искам да накарам хората да проумеят, че като ходят на фитнес те просто потдържат форма, фитнеса не е спорт, не учи духа на нищо, няма я нотката на дисциплина и п.р. аз обожавам тежестите просто съм тренирал 3 спорта и в 3-те след тренировка едвам съм се прибирал до вкъщи и след това лягам у умирам ,а след фитнеса мога да ида на кръчма и на бар

13.01.08
17:52

казано от B_Ball_P2 на 13.01.08, 17:29:

искам да накарам хората да проумеят, че като ходят на фитнес те просто потдържат форма, фитнеса не е спорт, не учи духа на нищо, няма я нотката на дисциплина

Теб като не те е научил на нищо, мен ме е научил на много неща. Включително и на дисциплина.

,а след фитнеса мога да ида на кръчма и на бар

И аз мога, и какво от това? Ти по това ли съдиш кое е спорт и кое не?

казано от Mayhem на 13.01.08, 14:29:

Вярвайте си, то няма лошо.
Ама аз не ви вярвам ;)

Дай ми дефиниция за спорт! Щото аз по тази логика пък не смятам кикбокса за такъв :)

13.01.08
18:14

Трябва да я има състезателната част - най-просто казано ;)

Мен ми е все тая дали го смяташ или не ;)

13.01.08
18:18

И на мен ми е все едно, просто питам какво е това спорт :)
П.П. А състезателна част може да има във всичко, по тази логика надпиването и надяждането също са спорт (има такива състезания между другото).

13.01.08
19:58

кой е казал че не харесваме спорта бе момче, неможеш да усетиш целта на цялата ми концепция, искам да накарам хората да проумеят, че като ходят на фитнес те просто потдържат форма, фитнеса не е спорт, не учи духа на нищо, няма я нотката на дисциплина и п.р. аз обожавам тежестите просто съм тренирал 3 спорта и в 3-те след тренировка едвам съм се прибирал до вкъщи и след това лягам у умирам ,а след фитнеса мога да ида на кръчма и на бар

Не искам да удължавам спора.Обаче всички знаете че шаха например е вид спорт.Стрелбата с лък и пистолет също.Има такива като
скокове във вода,кърлинг,автомото и много други.Културизма не е култура,изкуство или политика.Остава да е спорт.Още повече се практикува за подобряване на физическата форма,резултат на повечето спортове.Няма състезателен елемент?Много хора се състезават за рекордите на Гинес,обаче това не ги прави спортисти.Например плюене на разстояние и подобни.Не при всички спортове има пряк сблъсък като бокса,борбата,футбола и леката атлетика например.

13.01.08
20:31

Хаха момчета(които подкрепяте идеята,че ‘фитнеса’ не е спорт) деиствително имахте малък шанс да си спечелите спора,ако поне малко се бяхте поинтересували,но съдейки по гениалните ви аргументи  :lol: мисля,че ще е най-добре да се върнете да поспорим след 1-2 годинки :blank: а дотогава,който иска да си гони топките,който иска да си удря по чувала и който иска да си вдига щангите.
А ако някой от Пловдив се има за играч на Белот може да пише едно ЛС,понеже в момента донорите нещо са се покрили и явно пестят пари за новия полусезон :coolgrin:

13.01.08
21:35

Аз ходя да вдигам за да избия комплекси

13.01.08
22:32

ЛОЛ
За какъв спор ми говорите, то е пределно ясно на хората, че фитнеса не е спорт. Може би само най-зарибените си мислят, че е ;)

И не бъркайте двете понятия - културизъм и фитнес, щото културизма си е спорт ;)

13.01.08
22:48

На хората много неща са им “ясни”, но това не ги прави верни. Който иска да го приема за спорт, който иска да спортува като търчи след топки или ходи да го бият някъде, всеки има право на избор. Само че темата е защо ходим на фитнес, а не дали фитнеса е спорт, така че почна да се отклонява, и ако не се върнем към нея, ще я заключа.

Мнението беше редактирано от Петко К на 13.01.08 23:05.

15.01.08
12:04

Защото съм малък комплексар и искам хубаво тяло с помощта на което ще има повече мацки около мене,те заради т’ва ходи моя милост на фитнес :D

HE

15.01.08
12:29

Фитнеса не бил спорт - оправихте ми настроението. По кривата логика която изложихте спортисти са само състезателите.
Е някога съм се състезавал /въпреки, че Петко не го зачита за спорт :) /, но това не ме прави по-малко спортист от момента в който съм се пренасочил към фитнес.
А защо тренирам ли ами когато момчетата на моята възраст ходеха по кръчми и дискотеки аз си прекарвах времето по залите - сега това ми е хоби, разтоварва ме от ежедневието, срещам всякъкви хора и не на последно място е приятно да си по-различен от сивата маса около теб.

казано от Mayhem на 13.01.08, 18:14:

Трябва да я има състезателната част - най-просто казано ;)

Мен ми е все тая дали го смяташ или не ;)

Състезателната част в нашия спорт е най - ясна и най силно изразена.
И най - смислена.
Всеки ден се състезаваш със самия себе си. Всеки ден се стараеш да се надскочиш.
Състезаваш се да вдигнеш повече от вчера.
Състезаваш се да станеш по - корав и с по - голяма обиколка от вчера.
Състезаваш се да свалиш теглото повече от вчера.
И в това състезание се опираш на познанията си и на помощта на другите; постигаш това, за което имаш ум и воля.
Ето това е истинският “състезателен” характер - всеки ден подобряваш себе си, своите резултати,  и има много повече смисъл от това, вчера с по - добро постижение на 100 метра на пистата да вземеш бронз, а днес с по - лошо да вземеш златния, защото другите са били кекави, което много често се случва в доста спортове.

И... който не го е разбрал, просто никога не е тренирал фитнес. Отишъл е да се попъчи пред огледалото, да си вярва, че е корав и че той може като другите и през цялото време в главата му вероятно е било нещо като “това и аз го мога, че и по - добре” вместо “това е моята цел”.
Да, за такъв човек фитнесът наистина не е спорт. Не е можал да се изпъчи. Че е по - добър от другите.
Фитнесът наистина рядко дава тази възможност. На който му липсва, да ходи да рита футбол.

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 15.01.08 13:07.

15.01.08
13:40

Ето това е! Нещо подобно мислех да напиша и аз, ама реших, че няма смисъл и пак ще има обидени :) Пък и нямаше да мога да го напиша толкова добре като D3BEP ;)

Мнението беше редактирано от Петко К на 15.01.08 13:41.

15.01.08
14:15

100% съгласен с Дзвер!!!Много хора ме питат след като съм преминал през толкова много спортове(карате,плуване,тенис на корт,гребане,футбол) защо се спрях на фитнеса и започнах да ходя в залата редовно,а другите спортове ги зарязвах след 3-4 месеца и все се чудех какво да отговоря.Но ето това е-с думи прости казано  :coolhmm:

B_

15.01.08
17:11

ем щото е най лесната алретнатива според горепосочените!Не всеки има волята да тича като животно по 3 часа всеки ден!

15.01.08
17:47

казано от B_Ball_P2 на 15.01.08, 17:11:

ем щото е най лесната алретнатива според горепосочените!Не всеки има волята да тича като животно по 3 часа всеки ден!

Не всеки има волята да яде като разпран през 3 часа на ден като животно ...

B_

15.01.08
17:52

ако мислиш, че даже 5 % от потребителите тук ядат като животни през 3 часа си в голяма грешка

IC

15.01.08
19:06

е според мен поне 5% има ;- )

15.01.08
19:28

Спорта си е спорт, фитнеса си е физическа подготовка.

Пръстите си строшете, няма да ме убедите в противното ;)

Спорт като дефиниция, каквато ползвате за фитнеса, се отнася само до онези “физически занимания”, които са приети за олимпийски (гледаме ги на всеки 4 години). Знам, според мен също не е коректно, но го четох в разните им там устави.

Забелязвал съм също така, че чуждестранните издания не коментират фитнес като спорт, а точно като физическа активност или “healthy living”. Не че искам по някакъв начин да Ви карам да спрете спора, но ще ме накарате да отворя един раздел във форума за теми от този вид, защото има какво да се премести там. Само още май за яйцето и кокошката не е коментирано. :)

Дам.
Сещам се един основен принцип на ботаниката.
“Дърветата умират прави”.
Не те обиждам, но просто такава ми е асоцияцията с безполезен инат тип “против всички”. Не е начина да изкажеш позиция като обясниш във фитнес форум че фитнесът е несериозна работа. Като е несериозна, не се занимавай. Нормалните фитнес трениращи пък са наясно със себе си .Ти да ги убедиш, че житейската им философия е сбъркана просто щото това ти е мнението, също няма да стане.
Буквоядството не е от полза. Петко искаше да дефинираш понятието “спорт”. И да го дефинираш избирателно, какво от това.

Ето ти един ясен пример на празнословието на твоята теория.
Основни принципи на бой с футболни агитки:
- налице са отбори, често даже с опознавателни знаци, идентичнос като песни, викове, поздрави и т.н.
- има предварително установени правила и място на срещата, има и организация
- налице е целенасочена физическа активност
- има ясна конкурентност и противопоставяне между отборите
- обикновено целта на срещата е победа и има победител

Според твоята класификация боят с футболни агитки е КОЛЕКТИВЕН СПОРТ.
Да го направим и олимпийски, предлагам аз.
Куца ти въобще първоначалната философия и визия за спорта.
Разходи се някой път до НСА. На входа има статуи. Виж ги. Под тях пише едни неща.
Прочети ги, разбери ги и после заповядай пак да си говорим.

B_

15.01.08
19:44

най-интересното е, че ни изкарахте футболисти, които нямат нищо общо с фитнес залата и само спамим за да дразним околните, щом е така аз спирам, защото един кон с капаци неможе да види нищо друго освен собствената си гледна точка!

Ей, Митко, ще ме убиете с тея издания
Ето ви определенията за спорт на уикипедия.
http://en.wikipedia.org/wiki/Sport
Не падат от небето.
Цитират
The Meaning of Sports на Michael Mandel
и
Journal of the Philosophy of Sport

Обърни внимание на подраздела:
Sport as Physical art
Това, каот вид спорт и като спортна цел произхожда още от зората на спорта, от олимпийските игри. Даже и днес символ на спорта са всякакви спортисти, но задължително с атлетични фигури.

Тея издания... Нали знаеш кой ги pише?
Никой, и никой не застава зад тях. В най - добрия случай професионалист - треньор или културист, но ни най - малко човек, имащ познания в науката, историята на спорта и културата...
Така че нищо чудно да пишат глупости. Пък и те обикновенно са издания с маркетингова цел; нищо чудно да се опитват да провокират аудиторията си за да я “професионализират”. Но нищо общо с науката.

ST

15.01.08
19:58

казано от gorki1 на 04.01.08, 19:57:

Мен ми е приятно.Предочитам да тренирам в залата,а не да кисна по задимените кафета и да обсъждам кое момиче било с най-хубав задник и койс кой ходил.Фитнеса ти дава много нееща...чувстваш се добре,изглеждаш добре,здрав си,физически добре подготвен.

зна4и сме двама :)

15.01.08
20:25

Е, айде без да ми приписвате коментари, които не съм давал.

Щом ходя на фитнес значи не го имам за несериозна работа, прекалено много се уважавам за да се занимавам с несериозни работи ;)
Иначе продължавайте да си пишете, от време на време ще чета ;)

Мнението беше редактирано от Mayhem на 15.01.08 20:27.

15.01.08
21:24

казано от Mayhem на 15.01.08, 19:28:

Да, аз специално съм се засилил да те убеждавам в каквото и да е, все едно си нямам друга работа :) Нека е физическа подготовка, щом така ти харесва, и да приключваме темата :)
П.П. Пък аз ще продължавам да си спортувам фитнес ;)

Мнението беше редактирано от Петко К на 15.01.08 21:28.

16.01.08
10:00

Фитнеса, бодибилдинга или както искате го наричайте е спорт защото какво е спорта? за мен спорта е системно физическо натоварване с тенденция за подобряване на постиженията/целите, сега че тия от олимпийското движение са си измислили правилник и са казали това е спорт, това не изобщо не ме интересува.

Предлагам да прекратим спортното спорене. Баси. Никога не съм мислел, че в изданието за фитнес ще спорим фитнесът спорт ли е.
Не. Фитнесът е състояние. Ай фийл фит. Дис ис фитнес. Да. Точно това е значението на тази купешка дума, която използвате. Нищо чудно да й се придава друго значение. И измерение на работа.
Важното е какво правим, а не някой тълкувател какво може да го изкара. Естествено, че даже тези които спортуват за да моделират малко тялото си, всъщност СПОРТУВАТ.
Осимпийските комитети не признават и културизма и силовия трибой, а и футбола. Нещата там са до пари и имидж, не до теория.

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 16.01.08 18:48.

16.01.08
20:51

Да направя супер тяло

B_

17.01.08
10:26

евала D3BEP, чудих се кога най после някой ще се вникне в истинския смисъл на думата фитнес!

17.01.08
23:25

казано от Adolf Hitler на 17.01.08, 22:28:

Ей само аз ли тренирам за да стана машина и газим наред?Най-вече съседната ромска махала :D

Аз ходя защото искам да имам атлетично тяло,ако исках да стана”машина и газим наред”щях да ходя на бокс или карате!

Мнението беше редактирано от Olimp на 17.01.08 23:26.

17.01.08
21:14

Финтеса е чудесно занимание,за тонус за да изглеждаш добре и за да риташ комплексирани фашисти като адолфчо:)

22.01.08
08:57

Харесва ми тежестта на желязото. В залата няма приятели , няма мадами - само аз и желязото

22.01.08
10:22

казано от Mayhem на 15.01.08, 19:28:

Спорта си е спорт, фитнеса си е физическа подготовка.

Ето част от устава на Българската федерация по културизъм и фитнес:

ЧЛЕН 3. ФЕДЕРАЦИЯТА има следните цели:
                    а/. подготовката  и овладяването на културизма и фитнеса от деца и възрастни;
                    б/. разпространение на културизма и фитнеса като средство за физическото и духовно развитие на нацията ни и като средство за развитието на масовата физкултура;
                    в/. опознаване на световните достижения, спортна подготовка, състезания, правила и норми за развитието на културизма и фитнеса;
                    г/. създаване на контакти с взаимно подпомагащи се сдружения и организации на основата на културизма и фитнеса;
                    д/. организиране на състезания, конкурси, информационна и справочна дейност за популяризирането на правилата и нормативите на културизма и фитнеса и свързаните с тях дейности

Ето и страницата на федерацията:
http://www.bbbff.org/index.html
Федерацията е регистрирана в ДАМС и следователно няма как да не е свързана със спорта :)
Значи имало състезания и по “физическа подготовка” :)
Гледайте ги понякга - забавно е !!!

22.01.08
11:57

казано от B_Ball_P2 на 15.01.08, 17:52:

ако мислиш, че даже 5 % от потребителите тук ядат като животни през 3 часа си в голяма грешка

Да не са през 3 часа,а през 2…Ти сигурно ядеш по 3 пъти на ден.Не мога да разбера тва с яденето кво общо има с темата.

Мнението беше редактирано от Финдо на 22.01.08 11:59.

22.01.08
20:05

Маняка е в голяма грешка,от форума към 80% ядат през 2-3 часа.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1