Хранене

ST

15.01.08
17:57

здравеите.запо4нах да тренирам преди половин година но без никакъв режим на хранене :( и от сега искам да запо4на интензивни тренировки ,но без режим .... :( ПЛС даите малко инфо и хелп :P 10x предварително
П.С. на 13 години съм 178 см. 70кг.

15.01.08
18:34

Хранителния режим според целта се изготвя.Твоята цел каква е ? Предполагам да качваш http://www.bb-team.org/articles/908/ Можеш да започнеш с РБД(Равномерно балансирана диета).И ето как да изчислиш колко ккал. са ти нужни http://www.bb-team.org/articles/914. Питай ако не разбираш нещо.
Според мен е по-добре да не се ограничаваш на тая възраст , яж си .

ST

15.01.08
19:08

мерси много за тези линкове ,много ми помогнаха :)

17.02.08
16:19

казано от stripe на 15.01.08, 17:57:

здравеите.запо4нах да тренирам преди половин година но без никакъв режим на хранене :( и от сега искам да запо4на интензивни тренировки ,но без режим .... :( ПЛС даите малко инфо и хелп :P 10x предварително
П.С. на 13 години съм 178 см. 70кг.

Избягвай прекомерно натоварване. Считам, че упражнения, които изпълнението им е свързано с изтласкване на тежест над тялото да се избягват. Зная, че много от форума ще ме критикуват за съвета ми, но според мен има резон в това.
Хранителен режим.. наистина той се прави, както и тренировъчен такъв. Нужно е само да се обърнеш към човек, който е запознат с едно от двете или и двете.
Но бих ти препоръчал да направиш следното:
1. Чети повече... запознай се сам с основните предпоставки на любимия си спорт, както за хранене, така и за тренировки!
2. Експериментирай, докато сам намериш верния път... ще ти е нужно време да опознаеш себе си! Когато налучкш верния път ще дойдат и резултатите.
3. Не бързай... извърви бавно и внимателно пътя до успеха.
4. Не се стреми към бързи и скоростни резултати. Те са нетрайни и в повечето случаи много вредни.
5. Не се придържай към спортни програми и хранителни режими на професионалисти! Защо? Ами защото ти си аматьор, ти си в Бг, а  не в щатите, защото ти си начинаещ и не познаваш себе си.
Всеки е индивидуален... затова подходи внимателно към въветите ми и ще се убедиш колко ще напреднеш...
Аз сам учих това, което зная... сега се познавам и зная кога, кое ще ми помогне и какво да сторя за да получа един резултат за определено време. Това е единствения добър път. Никой инструктор не може да направи чудо с теб. Може само да скъаи пътя до успеха ти със съвети. Но има неща, които сам трябва да направиш. Там няма кой да те замести.
Ако има нещо... пиши на лично.
Успех!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1