Заблуда: Хр. Добавки и оплодителна способност

16.01.08
12:24

http://e-vestnik.bg/3087   хвърлете едно око на статията. Особено интересен е тази част: “Злоупотребата с анаболи, хранителни добавки, допинг и др. често води до пълна загуба на оплодителната способност, предупреждават специалистите.”
Така за “анаболите” най-вероятно имат предвид Анаболни Стероиди, за тях се знае че могат да увредят сперматогенезата, но ми е мн интересно по какъв начин хранителните добавки увреждат оплодителните способности, и също така какво имат предвид под “допинг. Явно все още битува митът че хр. добавки са неква “химия”, но най-странното е че дори и медицински персонал, не е наясно с гореспоменатите термини.

16.01.08
12:57

ами всички нетрениращи си мислят,че хранителните добавки за химия и,че вредят на здравето..
Мен например баща ми по 1004324304903 пъти ми казва,че по телевизията казали,че били вредни в някои вестник прочел.....
а най-лошото е ,че дори и лекарите казват,че са вредни !Една лекарка казала,че овреждали червата и цялата храносмилатена система....
заблудени са си хората и това е !Да си вярват на митовете....а най-много се дразня като хора които пият/пушат тъпчат се с лоши храни започнат да казват на другите,че хранителните им добавки били вредни........

16.01.08
13:09

Е, хората са написали ‘злоупотреба’ все пак. Дори и ‘хранителните добавки’(много общо като название) имат странични ефекти и могат да навредят на организма ти. Дали ще навредят на сперматогенезата или ще са подпомогнат за развиването на друго заболяване...все пак, това си е реален риск при някои добавки и/или при Злоупотреба. Това, което препоръчват в статията е лекарски контрол - а то няма никакъв. За съжаление, още повече и след последните ми пресни срещи с представители на т.нар. ‘лекарски контрол’, не вярвам че това е възможно при нас.
Горки1 - реакцията ти прилича малко на реакцията на алкохолик, който е претърпял критика за пиенето си “Нищо не разбирате, аз пък не пуша”. Малко пресилено е, при положение че най-вероятно си нямаш много на идея, какво кусаш или сърбаш в шейка. :)

Мнението беше редактирано от 6th на 16.01.08 13:12.

16.01.08
14:09

алкохол/цигари никога не съм приемал
ами имам си на идея :P
и все пак цигарите и алкохола са много по-вредни

и как ще ти навреди един протеинов шейк?

16.01.08
14:13

Oхо...еми от тоз протеинов шейк дето го пиеш,нема да можеш да го дигаш.Това е вредното    ;-)

Мнението беше редактирано от ........ на 16.01.08 14:14.

16.01.08
14:52

Ето нещо за креатина:

Креатинът, произведен от тиоурея, има различни примеси - дихидротриазин, дицианамид, остатъчни количества тиоурея, поради които, ако се приема по-дълго време, може да окаже вредно въздействие върху организма и да предизвика алергии, нарушения във функцията на бъбреците и рак

Специално в България, смятам че ползването на хранителни добавки, които не подлежат на никакъв контрол си е на собствен риск.

Просто като пример го давам. Наистина, ‘хранителни добавки’ е понятие, което е доста общо и включва в себе си и доста сериозни препарати, чието влияние е от сърдечно-съдова до коя ли не системи.
Наистина, не знаем какво точно ядем и пием, но когато си тестваме организмите с нещо в повече, би трябвало да се отнасяме с повече подозрителност, може би. В страната на хранителните добавки, може би не всичко е безобидно и забавно.
А доколко е полезно, постоянната консумация на пудри, хапове и т.н. ...нямам си на идея. Не е най-естественото нещо за всеки случай.

16.01.08
17:08

Ест. че може и да вредят ако незнаеш как да ги пиеш.Все едно да вземеш едно шише с ракия на тез по луксозните пише как да се консумира по колко грама и т.н.Много ясно че ако изпиеш 1 Литър ракия ще се удрайфаш :D сичко с мярка !!! Въпреки че аз нямам мярка хахаха

16.01.08
18:00

ти пък с това “дигане” то ако от добавки няма да можеш да го дигаш..от стероиди трябва да ти расте навътре
няма нито 1 логично обяснение да не можеш да го дигаш от протеинов шейк!
виж от стероидите,хормони си има обяснения,но от приемането на протеин под форма на прах аз не виждам връзка....

а кое е по вредно да пушиш по 2 кутии цигари на ден с 500 грама ракия/водка/вино  или да пиеш 2 шеика по 20-30 грама ?

Мнението беше редактирано от QcK на 16.01.08 18:01.

16.01.08
18:02

Според мен само регулярното предозиране на добавките или алергия и други заболявания на приемащия биха имали лоши последици.

16.01.08
18:39

Ами има доста истина в това.За анаболните стероиди е повече от ясно че причиняват безплодие.За добавките лично аз съм на кантар.Преди години когато и не бях чувал за тях също можеше да се тренира и да имаш много добри резултати.МОже би да се използват само като заместител на хранене.Чудеса от тях просто не трябва да се очаква.Единствените добавки според мене които наистина имат ефект са креатина и глутамина...Останалото е ..плацебо ефект.Те пък чак да те направят безплоден...  е смешно.Виж за стреса съм най-съгласен.Може би малко се отклоних от темата....ама това е

Мнението беше редактирано от МИЛЕ на 16.01.08 18:41.

18.01.08
10:15

казано от gorki1 на 16.01.08, 12:57:

ами всички нетрениращи си мислят,че хранителните добавки за химия и,че вредят на здравето..
Мен например баща ми по 1004324304903 пъти ми казва,че по телевизията казали,че били вредни в някои вестник прочел.....
а най-лошото е ,че дори и лекарите казват,че са вредни !Една лекарка казала,че овреждали червата и цялата храносмилатена система....
заблудени са си хората и това е !Да си вярват на митовете....а най-много се дразня като хора които пият/пушат тъпчат се с лоши храни започнат да казват на другите,че хранителните им добавки били вредни........

Като бях по малак взимах NUTRIM-JUNIOR и една лекарка казала на маика ми че било стращно вредно и могло единия крак да ми станел 3-пъти по голям от другия или да ми се деформира главата :P

18.01.08
11:01

http://www.bodybuilding-supplement-guide.com/prohormone-side-effects.html
http://www.bodybuildingforyou.com/pro-hormones/andro-side-effects.htm
http://www.muscletalk.co.uk/article-pro-hormones.aspx
http://www.bodybuildingforyou.com/pro-hormones/DHEA-side-effects.htm
http://vitamins.ultimatefatburner.com/dhea-review.html
Тук има описани страничните ефекти на някои ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ.
В графата “про-хормони” влизат: андростендион, андростендиол,DHEA, и други.
Страничните им ефекти са като на анаболните стероиди.
Далеч съм от мисълта, че някой журналист е запознат с темата и че са имали това впредвид.
Пускам линковете за обща култура на подрастващото поколение :)
Защото има хранителни добавки и “хранителни добавки”.
Качеството на родните (и не само) добавки също влияе на вашето здраве.

23.01.08
09:05

Ето ви нещо по темата и от мен, така да се каже малко пезийка в bb-стил:

...пътят е страшен , но славен
аз може млад да загина,
но стига ми тая награда
да каже нявга народа:
“Умря сиромахът за културизма,
за титили и за прослава!”

24.01.08
10:53

При всеки си е индивидуално,има хора с по няколко деца, а са се зобили като луди години наред и нищо им няма, нито на тях, нито на децата им. Други получават проблеми от малко креатин. Моето мнение е, че всичко трябва да е с мярка, освен ако нямате състезателни амбиции и то дългосрочни, тогава вече всеки да си преценява рисковете, ползите и вредите. Макар че химията, колкото и да е вредна, пак е по-безопасна в нормални дози от антибиотиците и някои други лекарства, които ни изписват за щяло и нещяло.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1