29.11.07
16:27
Тази комбинация лоша ли е , т.е качват ли се мазнини от нея.Според моите скромни знания относно храните, изварата е белтък, а рибата има и мазнини и белтъци, а до колкото знам комбинация белтък+мазнина е добра :)
Мазнините в рибата не само, че не са вредни, ами са и полезни. Обаче има нещо, което лично мен би ме притеснявало да правя ... Риба + млечни продукти ....
Благодаря за отговора.И аз знам за този мит, че риба + млечен е вредно, но тази комбинация не я правя за първи път и се чувствам добре, нямал съм оплаквания и предишните пъти.Смятам, че е до отделния човек...
30.11.07
09:16
“Риба + млечни продукти = бомба” - май си остава мит според мен, тъй като от много хора съм го чувал, че е вредно, но пък не успях да видя някой, който да е имал проблеми (никога не е късно де). Виждал съм и салати с риба тон и яйца, явно има определен смисъл.
30.11.07
09:35
Пиши в търсачката ботулин или ботулизъм, ботулинов токсин и ще намериш старо мое мнение по този въпрос, ако те интересува.
проблемите при риба и мляко се срещат само при някои хора и се получава нещо като мини хранително натравяне. гадене, пъпки избиват, но това не значи, че при теб ще стане... въпреки всичко, не мисля, че рибата е готина с извара... по-скоро някоя салатка :)
18.01.08
00:12
Веднъж се бях натровил със цаца и сирене,имах температура цял ден и се чуствах много зле,на другия ден ми нямаше нищо,но от тогава внимавам,чувал съм че от смесването на рибния белтък със яйчен се получава натравяне и имах нещастието да го испитам...
И аз искам да питам за същото - в едно ядене няма да ги комбинирам, но в рамките на един ден мисля да изяждам 500гр извара и до 400гр скумрия. Дали ще се натровя (dull)
ПП. нищо друго млечно няма да ям.